Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Vlad Voiculescu dezvăluie cum a fost expusă „caracatița domnului Lucan”: Ce nu știu mulți e că dosarul pornește de la 2 rapoarte „devastatoare”

Mihai Lucan

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că dosarul instrumentat de DIICOT care îl vizează pe chirurgul Mihai Lucan se bazează în mare parte pe rapoartele de anul trecut ale Corpului de Control al ministrului Sănătății. 

„În bula mea, toată lumea pare absolut șocată de acuzațiile care îi sunt aduse domnului Mihai Lucan. Ceea ce nu știu mulți este că #dosarul DIICOT este într-o măsură covârșitoare alcătuit din rezultatul controalelor și celor două rapoarte devastatoare ale Corpului de Control al Ministrului Sănătății de anul trecut. A fost pentru prima dată când cineva din partea Ministerului Sănătății îndrăznea să calce pe ceea ce devenise moșia privată a domnului Lucan. Dar mai important decât atât, a fost poate prima dată în ultimii ani când la Ministerul Sănătății sunai dacă pacienții aveau o problemă, nu dacă tu (șef sau șefuț) aveai o problemă”, a arătat Vlad Voiculescu. 

Într-o altă postare, acesta a spus că nu sunt mulți medici sau pacienți care să nu fi știut cum stau lucrurile în cazul lui Mihai Lucan. „Ceea ce nu știu mulți este că POLITICIENI și de OAMENI CU INFLUENȚĂ ai ultimilor 27 de ani au știut și au profitat de serviciile preferențiale ale domnului profesor, pentru ei înșiși sau pentru apropiați; Domnul Alexandru Arșinel (actor, membru UNPR) și domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele. Nu discut capacitatea profesională a domnului Lucan. Cu siguranță, cel puțin până la un anumit punct, a fost un chirurg de excepție și mai mult decât atât”, a spus Vlad Voiculescu.

El a atras atenția că acest caz nu este unul singular și că „sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere. Iar pentru cei care au curajul să îi înfrunte, prețul este pe măsură:

- pentru pacienți, prețul era de multe ori viața. Onoarea, cel puțin. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiți povești ale pacienților domnului Lucan - cei care au apucat să le spună.

- pentru medici și sistente, prețul era de multe ori cariera. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiți declarațiile medicilor de la ICUTR despre cum domnul Lucan le sabota operațiile, îi jignea și amenința.

- pentru Emanuel Ungureanu, cel care a depus plângerea penală de la care a pornit dosarul DIICOT, prețul a fost slujba la ICUTR și marginalizarea în anumite cercuri din Cluj.

- pentru mine, prețul a fost mai mic... doar o serie lungă de amenințări și jigniri și scandalul "Vlad Voiculescu a oprit transplanturile" de anul trecut, orchestrat de domnul Lucan și de alți infractori care i-au fost alături, alături de prietenii lor din politică și din presă.

- pentru șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății, prețul a fost o serie lungă de jigniri, amenințări... și în final, postul. A fost eliminat în primele zile din mandatul domnului Bodog, așa cum fusese amenințat în repetate rânduri de domnul Lucan! Munca dânsului nu a fost continuată... din contră!”

Acesta a mai publicat o serie de paragrafe din referatul de arestare, din care reiese că Mihai Lucan ar fi încercat, fără succes, să obțină o întâlnire cu el, pe vremea când ocupa funcția de ministru al Sănătății. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sistemul medical de stat din România, o mafie, dar nu se dorește dezvăluirea acesteia. Are cineva impresia că parte din șpăgile primite de medici și asistente nu merg la șefi?
    Oare cîți dintre medicii din spitalele de la stat, nu își părăsesc pacienții pentru că prestează și la spitale private...
    Cazuri de mal practis, da, dar ulterior nu au fost dovedite, de ce și pentru cît?
    • Like 0
  • ...mi-aș permite să adaug că nu doar sistemul de sănătate arată așa. Sunt foarte multe alte domenii de interes în România, importante pentru unii din punct de vedere financiar, domenii care au fost parazitate de astfel de oameni, formând adevărate "caracatițe" și sisteme de protecție, prin intermediul oamenilor capturați și deveniți dependenți de aceste sisteme. De la educație, administrație, justiție și până la zona politică, sistemele sunt asemănătoare și variază în funcție de posibilitățile financiare, interesele celor ce le păstoresc, precum și de personajele angrenate.
    Acesta este adevăratul stat paralel, cel în care principiile, integritatea , buna-credință și onestitatea fac față cu greu, dacă fac, iar interesul primordial este unul meschin.
    Lucan nu este singurul. România este plină de astfel de "lucani" iar sistemele de protecție sunt mult prea corupte și puternice.
    • Like 1
    • @ Adrian Atomei
      dalex check icon
      Daca Romania este plina de "Lucani" avem o problema de educatie ca popor nu doar ca indivizi.
      Sa incepem prin a actiona in mod diferit de "Lucani" noi si familia noastra chiar daca suferim pierderi "colaterale" - un tratament mai prost in spitalul unde nu am "cotizat", un timp mai lung de asteptare la ghiseul unde nu am dat "atentia", o nota mai mica pentru copil pentru ca nu am facut cadouri "doamnei" ....Ne convine ?! Sau sunt lucruri "minore" cand ne afecteaza interesul ? Sa ne "punem in cap" toata lumea sau sa mergem cu lumea "pana trecem puntea" ? Putem raspunde sincer ?
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult