Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vlad Voiculescu dezvăluie cum a fost expusă „caracatița domnului Lucan”: Ce nu știu mulți e că dosarul pornește de la 2 rapoarte „devastatoare”

Mihai Lucan

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că dosarul instrumentat de DIICOT care îl vizează pe chirurgul Mihai Lucan se bazează în mare parte pe rapoartele de anul trecut ale Corpului de Control al ministrului Sănătății. 

„În bula mea, toată lumea pare absolut șocată de acuzațiile care îi sunt aduse domnului Mihai Lucan. Ceea ce nu știu mulți este că #dosarul DIICOT este într-o măsură covârșitoare alcătuit din rezultatul controalelor și celor două rapoarte devastatoare ale Corpului de Control al Ministrului Sănătății de anul trecut. A fost pentru prima dată când cineva din partea Ministerului Sănătății îndrăznea să calce pe ceea ce devenise moșia privată a domnului Lucan. Dar mai important decât atât, a fost poate prima dată în ultimii ani când la Ministerul Sănătății sunai dacă pacienții aveau o problemă, nu dacă tu (șef sau șefuț) aveai o problemă”, a arătat Vlad Voiculescu. 

Într-o altă postare, acesta a spus că nu sunt mulți medici sau pacienți care să nu fi știut cum stau lucrurile în cazul lui Mihai Lucan. „Ceea ce nu știu mulți este că POLITICIENI și de OAMENI CU INFLUENȚĂ ai ultimilor 27 de ani au știut și au profitat de serviciile preferențiale ale domnului profesor, pentru ei înșiși sau pentru apropiați; Domnul Alexandru Arșinel (actor, membru UNPR) și domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele. Nu discut capacitatea profesională a domnului Lucan. Cu siguranță, cel puțin până la un anumit punct, a fost un chirurg de excepție și mai mult decât atât”, a spus Vlad Voiculescu.

El a atras atenția că acest caz nu este unul singular și că „sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere. Iar pentru cei care au curajul să îi înfrunte, prețul este pe măsură:

- pentru pacienți, prețul era de multe ori viața. Onoarea, cel puțin. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiți povești ale pacienților domnului Lucan - cei care au apucat să le spună.

- pentru medici și sistente, prețul era de multe ori cariera. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiți declarațiile medicilor de la ICUTR despre cum domnul Lucan le sabota operațiile, îi jignea și amenința.

- pentru Emanuel Ungureanu, cel care a depus plângerea penală de la care a pornit dosarul DIICOT, prețul a fost slujba la ICUTR și marginalizarea în anumite cercuri din Cluj.

- pentru mine, prețul a fost mai mic... doar o serie lungă de amenințări și jigniri și scandalul "Vlad Voiculescu a oprit transplanturile" de anul trecut, orchestrat de domnul Lucan și de alți infractori care i-au fost alături, alături de prietenii lor din politică și din presă.

- pentru șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății, prețul a fost o serie lungă de jigniri, amenințări... și în final, postul. A fost eliminat în primele zile din mandatul domnului Bodog, așa cum fusese amenințat în repetate rânduri de domnul Lucan! Munca dânsului nu a fost continuată... din contră!”

Acesta a mai publicat o serie de paragrafe din referatul de arestare, din care reiese că Mihai Lucan ar fi încercat, fără succes, să obțină o întâlnire cu el, pe vremea când ocupa funcția de ministru al Sănătății. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sistemul medical de stat din România, o mafie, dar nu se dorește dezvăluirea acesteia. Are cineva impresia că parte din șpăgile primite de medici și asistente nu merg la șefi?
  Oare cîți dintre medicii din spitalele de la stat, nu își părăsesc pacienții pentru că prestează și la spitale private...
  Cazuri de mal practis, da, dar ulterior nu au fost dovedite, de ce și pentru cît?
  • Like 0
 • ...mi-aș permite să adaug că nu doar sistemul de sănătate arată așa. Sunt foarte multe alte domenii de interes în România, importante pentru unii din punct de vedere financiar, domenii care au fost parazitate de astfel de oameni, formând adevărate "caracatițe" și sisteme de protecție, prin intermediul oamenilor capturați și deveniți dependenți de aceste sisteme. De la educație, administrație, justiție și până la zona politică, sistemele sunt asemănătoare și variază în funcție de posibilitățile financiare, interesele celor ce le păstoresc, precum și de personajele angrenate.
  Acesta este adevăratul stat paralel, cel în care principiile, integritatea , buna-credință și onestitatea fac față cu greu, dacă fac, iar interesul primordial este unul meschin.
  Lucan nu este singurul. România este plină de astfel de "lucani" iar sistemele de protecție sunt mult prea corupte și puternice.
  • Like 1
  • @ Adrian Atomei
   dalex check icon
   Daca Romania este plina de "Lucani" avem o problema de educatie ca popor nu doar ca indivizi.
   Sa incepem prin a actiona in mod diferit de "Lucani" noi si familia noastra chiar daca suferim pierderi "colaterale" - un tratament mai prost in spitalul unde nu am "cotizat", un timp mai lung de asteptare la ghiseul unde nu am dat "atentia", o nota mai mica pentru copil pentru ca nu am facut cadouri "doamnei" ....Ne convine ?! Sau sunt lucruri "minore" cand ne afecteaza interesul ? Sa ne "punem in cap" toata lumea sau sa mergem cu lumea "pana trecem puntea" ? Putem raspunde sincer ?
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult