Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Vodafone România lansează campania „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”, pentru a susține copiii să beneficieze de acces la educația online din această toamnă

Băiat la școala online

Foto: Guliver/ Getty Images

În perioada în care școlile au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, unul din trei elevi români nu a avut acces la resurse educaționale, ceea ce a dus la adâncirea inechităților din sistemul de învățământ.

Copiii care nu avut acces la școala online au acumulat lacune greu de depășit în următorul an școlar, al cărui început se anunță plin de incertitudini. 

Acest lucru creează decalaje și mai mari între diversele zone și diversele categorii sociale ale țării și adâncește starea de vulnerabilitate în care se află mulți elevi din România.

A mai rămas puțin până la începerea noului an școlar și nimeni nu știe cu exactitate cum se va desfășura procesul de învățământ și cum va putea fi garantat accesul echitabil la educație pentru toți copiii.

Miercuri, compania Vodafone România a lansat campania „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” pentru a susține elevii să beneficieze de acces la educația online din această toamnă.

„Acesta este un moment decisiv pentru viitorul societății digitale românești. Consider că este foarte important să acționăm acum și, împreună cu utilizatorii Vodafone și în conformitate cu inițiativele autorităților, să susținem toți elevii și profesorii pentru a beneficia de acces la resurse educaționale de calitate din luna septembrie. Doar acționând împreună vom putea să reușim în acest nou context. Chiar dacă pandemia a afectat inclusiv planurile noastre pentru acest an, am considerat că investițiile în educație ar trebui să fie o prioritate pentru a susține viitorul României. Digitalizarea ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare actor din această piață, fie că vorbim despre companii, despre autorități sau despre cetățeni și ar trebui să ne concentrăm pe reducerea decalajelor dintre mediul rural și cel urban și pe cele dintre diferitele categorii sociale. Accesul la educația trebuie să fie la fel pentru toată lumea, iar noi vom contribui la realizarea acestui lucru”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România

Pe lângă achiziția de dispozitive de către Fundația Vodafone România, compania Vodafone contribuie cu date mobile gratuite pentru elevi și cu conținut educațional important, îmbunătățind în același timp resursele platformei „Școala în valiză”.

Donații prin SMS la 8846 

„Atât clienții Vodafone, cât și utilizatorii altor rețele mobile au acum oportunitatea de a se implica în această inițiativă educațională prin alăturarea la efortul comun realizat cu scopul de a ajuta copiii să aibă acces la educație. Oamenii au opțiunea de a dona orice sumă pentru extinderea programului „Școala din valiză”, un proiect al Fundației Vodafone România și al Fundației World Vistion România care oferă mijloacele necesare pentru clase digitale. Fundația Vodafone România va dubla la finalul campaniei suma totală a donațiilor. Toți utilizatorii mobili pot dona prin SMS la 8846 sau cu ajutorul unui card bancar, în timp ce utilizatorii Vodafone România pot dona din creditul existent pe cartela preplătită sau direct pe factura serviciilor mobile. Campania se va desfășura până pe 15 septembrie”, se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, 5.300 de copii, din 22 de școli din 11 județe sunt incluși în programul „Școala din valiză”, lansat de Fundația Vodafone România în anul 2018.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • - De-ar fi așa, să fie!
    Baftă!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult