Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Will Smith în rolul lui Zelenski

Will Smith, Chris Rock

Foto: Profimedia Images

  • That's all folks! Cam atât a putut să livreze Academia Americană de Film în seara Oscarurilor: o palmă pe care Will Smith i-a dat-o pe scenă lui Chris Rock, pentru că cel din urmă a făcut o glumă despre căderea părului soției celui dintâi. Will Smith a fost cel dintâi și câteva minute mai târziu când și-a ridicat trofeul pentru cel mai bun actor, prilej cu care, printre lacrimi, și-a explicat gestul prin nevoia de a-și „apăra” familia și neamul, argumentând că are misiunea de a fi „a river for my people”.

Will Smith și soția pe covorul roșu, aseară, la Gala Oscar 2022 (Foto: Profimedia Images)

  • Cum toată lumea subțire de la Hollywood, presa și social media americane dezbat la această oră cât de justificată este palma lui Will Smith și caută frenetic pe Google ce înseamnă cuvântul alopecie, nimeni nu și-a mai bătut capul cu Ucraina și cu protestul lui Sean Penn. Penn, care a fost în Ucraina să filmeze un documentar și pe care invazia rusă l-a prins la Kiev, a spus la CNN că ar fi un gest extrem de rușinos ca Academia Americană de Film să nu-i permită lui Volodimir Zelenski să vorbească, prin sistem de videoconferință sau printr-un mesaj înregistrat, la ceremonia Oscarurilor. Sean Penn amenințase că, dacă acest lucru se va întâmpla, își va sparge în semn de protest cele două statuete Oscar pe care le-a câștigat de-a lungul vremii.

Sean Penn, conferință în Polonia despre situația refugiaților din Ucraina (Foto: Profimedia Images)

  • Zelenski nu a fost prezent, dar așteptăm filmul despre Ucraina, care cu siguranță va veni și din care Hollywood-ul va face un adevărat blockbuster după rețetă, cu un buget obscen și, de ce nu, cu Will Smith în rolul lui Zelenski, pentru corectitudine politică. Un procent din încasări va merge cu siguranță către orfanii din Ucraina, într-o ceremonie emoționantă.
  • Ca fapt divers, doar rochiile purtate aseară la Gala Oscar valorează cât ar costa reconstrucția teatrului și maternității din Mariupol.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce-mi place sa citesc astfel de articole si reactia majorității la ele.
    Felul în care se amesteca lucrurile este fascinant.
    Primul lucru: apar aza-zisii intelectuali subtiri, cultivati, cei care vomita la filmele comerciale americane. Asa susțin ei. Va dati seama, ăștia ascultă numai muzica simfonică si vad doar filme "grele". ( Comercialul are niste trepte, pentru toată lumea. Nu te pune nimeni sa te uiti la toate absurditatile, dar are și filme minunate si actori extraordinari)
    Al doilea lucru: prostia celor care invidiază până la ură. Adică de ce aia sa aiba rochii, bijuterii, costume scumpe? Sa umble in saci, haine la mana a doua, etc.
    Al treilea lucru: sar in discutii si cei cărora li se rupe inima de cei care suferă, cei care trăiesc în sărăcie. Sa fie donati banii din industria filmului. Pun pariu ca 99% dintre ei nu au donat niciodată nici macar un leu. Dar din spatele tastelor, la adăpostul anonimatului de ce sa nu infieram proletar?
    Al patrulea lucru: toți idioți utili si inutili dau cu pietre si noroi cat cuprinde.
    E obositor sa tot combați prostia. Imi pare rau de autorul articolului. Ce treaba au bugetele filmelor, banii castigati de actori, faptul că își permit să-și cumpere lucruri scumpe, etc, cu toată nenorocirea din Ucraina?
    As putea concluziona că articolul infiereaza in stil comunisto-socialisto-marxisto-leninist.
    Si ca o sugestie: nu va mai cumpărați haine bune, bijuterii, masini, vacante, etc, cu banii castigati in mod cinstit din munca dvs. Umblati rupti, murdari, desculți.
    Abia astept sa ajung acasa sa mâncăm pizza si sa ne uitam la un film comercial, stiti voi, din ala pentru oameni cu IQ pitic după părerea unuia de pe aici. Si o sa incercam astfel sa ne destindem si sa mai uitam de nebunia lumii in care trăim.
    Seara buna.

    • Like 0
  • Productiile hollywoodiene din ultimele doua decenii sunt vizionabile in proportie de 5%, restul fiind dejectii destinate publicului cu IQ foarte redus de tip Don’t Look Up (evident un film mult prea intelingent pt a fi mentionat in latrina oscarurilor). Inteligenta precara a audientei si a actorilor prezenti la festivitati a fost ilustrata perfect aseara cand crainicul a lansat marlania si lu’ Jada Pinkett Smith ii “cazuse fata”, audienta a ras intr-o tampenie automata impreuna chiar cu Will Smith caruia i-au trebuit vreo 5 secunde sa realizeze jignirea si sa-i creasca o pereche de oua.
    Restul e istorie si snobism cras cu cocarde in drapelul Ucrainei pe piept, langa brose care costa cat o casa. Nu ne putem astepta la mai mult de la o gloata de VIPuri care fac orice sa evite plata taxelor, decat la ipocrizie monumentala si o goana perpetua dupa popularitate. Cu siguranta 90% din cocardasii de aseara nu stiu unde e UA pe harta.
    • Like 2
  • E rușinos că nu i s-a dat cuvântul lui zelenski? De ce? E zelenski de Oskar și nu știm noi? Bine că măcar nu există nimeni care să zică că e rușinos că acolo nu a vorbit danpuric sau radu von dudenzollern!
    • Like 1
    • @ Ovidiu Jurj
      Ha, ha, ha! Misto! Like.
      • Like 0
    • @ Ovidiu Jurj
      Dar in mod sigur, sa fii roman si sa fii pe fata agent de influenta pro rus este mai mult decat rusinos. Este tradare de neam si tara. Dar ce-ti pasa, bani sa iasa!!!
      • Like 0
  • Nume check icon
    Traim intr-o lume "subtire" in care lucrurile frivole sunt aduse la rang inalt. Iar acest lucru, dl. Negrutiu, sa fost speculat si dezvoltat de industria de media pentru ca este mult mai usor de vandut si de trait de pe seama lui decat sa dezvolti si mai ales sa "vinzi" subiecte grele, de gandire si de analiza. Indiferent ca sunt sau nu sunt de acord cu Dvs. in ce scrieti, totusi Dvs. scrieti, dar 99.99% din media numai copiaza ce fac unii si altii. Si asa am intrat intr-un cerc vicios in care media "se plange" ca a scazut calitatea presei din cauza faptul ca presa tabloida este ceruta de populatie si populatia se plange ca nu poate sa citeasca presa buna pentru ca presa ofera numai presa tabloida. Ca in orice cerc vicios undeva trebuie sa se rupa. Intrebarea este unde? La populatie sau presa?
    • Like 3
  • dan check icon
    Pot intelege frustrarea ca nu l-au lasat sa vorbeasca pe Zelenski dar de aici pana a compara Mariupol cu bugetul filmelor sau cu pretul rochiilor e exagerat rau , ca sa nu spun ca suna a socialism .
    Daca erau imbracate doamnele de la second hand era mai bine probabil in viziunea lui Negrutiu.
    Ce ar fi trebuit sa faca industria de film sa reduca bugetul "obscen" al filmelor ca sa ce , sa trimita bani in Mariupol.
    Pana la urma e vorba de premii pentru filme , ce ar fi trebuit sa faca actorii sa isi vanda hainele ca sa finanteze apararea Ucrainei , hadeti sa nu ducem lucrurile la absurd,
    Da , la Mariupol si nu numai este o drama de nedescris dar acum nu inseamna ca absolut totul pe lumea asta trebuie sa se raporteze la Mariupol.
    In maniera asta putem adauga saracia din Africa sau de ce nu din Coreea de Nord , de ce nu ar face filme cu buget infim in semn de protest fata de saracia de pe glob .
    Putem adauga in semn de protest la adresa saraciei pe glob scaderea premiilor din tenis , fotbal sau chiar de ce nu , a salariilor din presa , in final ce atata diferenta intre clase , putem fi egali ca in socialismul utopic , filme cu buget mic si rochii made in China , nu domnule Negrutiu?

    • Like 2
    • @ dan
      Chiar ar fi fost un gest nobil ca doamnele sa fi aparut in haine second si banii cheltuiti pe toaletele exorbitante pe care le-au purtat sa le fi donat pentru refugiati. Asta nu ar fi fost socialism ci adevarata compasiune. Evident greu de obtinut asa ceva de la oameni care-si platesc servitorii cu salariul min sau chiar angajand ilegali, in timp ce-si cumpara rochii si genti cu pret de masina.
      • Like 3
    • @ dan
      Intre socialism si capitalismul in care copiii lucreaza in mine exista mai multe trepte. Si o lume in care copiii mor de foame si altii cheltuie obscen nu putem spune ca e radical mai buna decat Coreea de Nord, unde aia care cheltuie obscen sunt mult mai putini, iar restul cam toti mor de foame.
      Mai ales ca multe din averi sunt facute din escrocherii de tipul instrumentelor derivate, nft, crypto, monopol pe bunuri de stricta necesitate...
      • Like 0
    • @ Coioaba jr
      Da' tu de unde stii ca isi platesc angajatii cu salariul minim sau chiar ilegal?
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult