Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Livingul lollipop sau ce se întâmplă când lași o lucrare de artă să inspire culorile unui spațiu

livingul lollipop

Camera de zi este fără îndoială, în orice locuință, unul dintre cele mai frecventate locuri, iar asta cu un motiv întemeiat. Este zona în care vă puteți distra cu familia și prietenii sau pur și simplu vă puteți relaxa citind o carte sau urmărind programele preferate la televizor în timpul liber.

Stilurile de amenajare a livingului sunt diverse: poate preferați unul moderat, în culori cât mai puține, sau dimpotrivă, sunteți adeptul unei cromatici îndrăznețe.

Așa cum un dulap complet negru este atemporal, versatil și irezistibil, interioarele neutre pot rămâne, de asemenea, sobre. Dacă acesta este stilul dumneavoastră, cu siguranță ar trebui să îl urmați. S-ar putea să descoperim, făcând acest exercițiu, că avem prea des tendința de a ne feri de culoare și optăm pentru neutru de teamă să nu greșim, iar așa ne simțim mai în siguranță.

Iată mai jos o listă cu câteva informații practice foarte ușor de pus în aplicare, venite de la DedeSign, alături de câteva criterii și recomandări care au menirea de a vă ajuta să luați cele mai bune decizii atunci când vă reamenajați livingul.

Este adevărat că pare intimidant să pictezi un perete cu accent luminos sau să optezi pentru o canapea colorată atunci când proiectezi un living de la început până la sfârșit. Cu siguranță există însă o modalitate corectă de a folosi culoarea în camera de zi, care să nu pară un angajament înfricoșător sau să arate prea agresiv.

Așadar, dacă sunteți gata să începeți să decorați cu mai multă culoare acasă și aveți nevoie de puțină inspirație și câteva indicații, aruncați o privire la această cameră de zi în culori vibrante, care vă va face să îmbrățișați acea pată de culoare în cel mai scurt timp.

(click sau tap pentru a mări)

Paleta de culori pe care o alegeți pentru acest spațiu este esențială, pe de-o parte trebuie să fie relaxantă și primitoare, dar pe de altă parte, să aibă un design atrăgător.

Din living nu lipsesc, de regulă, următoarele piese de mobilier: canapeaua sau colțarul, biblioteca,un corp pentru televizor (dacă acesta nu este prins în perete), o măsuță de cafea și un fotoliu. În funcție de cât de generos este, spațiul poate fi completat cu un taburete, măsuțe auxiliare, lampadare și multe altele.

Covorul, pernele decorative, draperiile sunt elementele de decor ce vin în completarea amenajării și vin cu un accent de culoare. O canapea colorată, pereții vopsiți în nuanțe îndrăznețe, un covor care sporește senzația de confort sau alte piese de decor- toate acestea pot deveni acele accente de culoare care vor da personalitate încăperii și vor contribui la crearea unui ambient prietenos și atractiv vizual.

Se știe că, în general, culoarea înseamnă viață, iar o încăpere colorată va transmite întotdeauna bucurie și optimism. Scopul principal al unei camere dominate de culori îndrăznețe este acela de a crea imediat o stare de bine. Celor împătimiți de acest stil, un living colorat le poate schimba repede starea de spirit. 

Lăsați arta să vă îndrume paleta de culori

La amenajarea unui living, mulți dintre noi începem cu o paletă de culori, apoi selectăm tablouri de artă care i se potrivesc. Dar, ce s-ar întâmpla dacă am inversa procesul? Folosiți lucrări de artă pentru a inspira culorile unui spațiu. Puteți alege culorile pereților, mobilierul, covorul și accesoriile din nuanțele pe care le vedeți în tablouri. La început, acest lucru poate părea revoluționar, dar este o opțiune grozavă pentru oricine are o oarecare colecție de lucrări de artă.

Canapeaua Julia completează prin stofa bleu, iar scaunul de bar vine în ajutor prin șezutul și spătarul din plasticul roșu lucios. Aceste culori adaugă o cromatică vie în bucătărie sau living, realizând un ambient atractiv vizual.

(click sau tap pentru a mări)

Totul poate fi completat cu un fotoliu care se impune prin colorit expresiv sau un taburet în culori vesele. De exemplu, fotoliul scandinav Rusko, acoperit cu stofă multicoloră, este perfect pentru un living modern, forma și dimensiunile acestuia asigură relaxarea necesară în orice moment. Acest fotoliu fix este prevăzut cu picioare din lemn, spătarul tip scoică este curbat anatomic, iar cadrul din lemn este deosebit de rezistent.

Investiți într-un covor care atrage atenția. Covoarele pot părea o alegere evidentă de decor, dar există un motiv pentru care sunt atât de clasice. Întinderea unui covor mare pe podeaua oricărei încăperi poate lega totul și oferă camerei un aspect elegant. Covorul mare fixează mobilierul, atenuează sunetul și aduce camerei o senzație de confort.

Covoarele din colecția Zenda sunt fabricate din fire de poliolefina și pot fi amplasate în diverse încăperi, pentru a le conferi un aer modern și pentru a înlătura impresia de încăperi reci.

Pentru living, puteți opta pentru setul de măsuțe Kauwhata, cu un design unic și atractiv, fiind ideal pentru o amenajare modernă și glamour. Fiecare măsuță este realizată dintr-un cadru din metal negru și blaturi din MDF cu finisaj maro. Forma triunghiulară permite încadrarea acestora chiar și în spatiile reduse, adăugând eleganță și rafinament încăperii. Aceste măsuțe fixe au dimensiuni diferite, astfel încât pot fi poziționate una sub alta.

Decorul poate fi completat cu bibliotecă pentru living Nordic, caracterizată de un stil modern și rafinat, având atât elemente funcționale, cât și estetice. Acest mobilier pentru living are 260 cm lungime, 190 cm înălțime și 40 cm adâncime, fiind potrivit pentru încăperi de dimensiuni mici sau medii. 

Aduceți culoare în bucătărie

Bucătăriile au adesea culori neutre, curate, dar pot gestiona și o cantitate suficientă de culoare. Culoarea, lumina și designul sunt cheia pentru a crea o bucătărie care va creste sentimentul de calm și va minimiza stresul. Bucătăria Cataleya este o bucătărie modernă datorită designului atractiv, având un model printat cu albastru și verde, iar corpul inferior este gri deschis cu finisaj mat. Mobila Cataleya are lungimea de 260 cm, iar nuanțele îndrăznețe creează un efect vizual atractiv și modern.

(click sau tap pentru a mări)

Vopsiți pereții într-o culoare puternică

Doriți să fiți îndrăzneți? Albastrul și galbenul pot fi o alegere perfectă. Ne plac aceste culori pentru living, pentru că este un albastru vesel și galbenul reprezintă fundalul perfect pentru arta îndrăzneață. Nu vă fie teamă să acoperiți întreaga cameră cu culoarea vopselei, dar dacă aveți o oarecare nesiguranță, puteți pur și simplu să pictați interiorul unui raft cu cărți, șemineu sau interiorul unui dulap. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a adăuga o nouă culoare spațiului, cu un angajament redus.

Pe de altă parte, modul în care alegeți sursele de iluminat ale livingului este foarte important și depinde, de asemenea, de cât de generos este spațiul. Poți opta pentru becuri inspirate din concepte de hală industrială sau aplice, de exemplu, iar soluțiile pot fi nenumărate. Recomandarea DedeSign este suspensia Morris, albastră, care se adresează persoanelor care doresc să își decoreze căminul cu piese voioase, colorate. Lampa albastră este realizată din plastic, iar abajurul simplu și într-o singură culoare seamănă cu o pară. Datorită designului simplu, aceasta poate fi integrată în mai multe interioare, precum sufrageria sau camera copiilor, culoarea veselă aducând prospețime încăperii. 

Sau puteți opta pentru suspensia Sketch, un corp de iluminat pentru interior, cu structură din metal vopsit în câmp electrostatic negru, elemente metalice cu finisaj cupru și trei abajururi metalice. Având un aspect modern, lampadarul Cosmo poate fi o altă alegere inspirată și care vă va transforma casa într-un cămin primitor și plin de lumină.

Cert este că atunci când amplasați sursele de lumină, acestea trebuie să îndeplinescă rolul de decor, dar să ofere, în același timp, o atmosferă plăcută, odihnitoare.

DedeSign este un proiect  DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Întotdeauna m-au amuzat persoanele ”pline de gust” care asortau perdeaua sau draperia cu covorul - eventual și cu pantofii lor. Nu tot ce este „modern„ este estetic vorbind, este ăi estetic Multe dintre idei sunt niște mitocănime ridicate la rang de bun gust în estetica interioară. Nu vreau să jignesc pe nimeni, nici să mă declar un specialist în arhitectura interioară, dar imaginile de aici îmi aduc aminte de niște sorcove care pentru momentul respectiv sunt nu numai acceptabile dar și la locul lor
    • Like 0
  • yx579 check icon
    pare ca CTP nu mai agreeaza comentariile. acum comentam pe pagina cu livingul.....
    paturica cimpanzeului nu e paturica ci o pelerina pe care o au toti veteranii si deasemenea nu este singurul care o tine pe genunchi, asa cum se vede in aricolul urmator:
    https://www.realitatea.net/stiri/extern/putin-cu-patura-antiglont-la-parada-din-piata-rosie-ce-spune-profilerul-paul-herinean_62790b262b4266501249e343
    • Like 1
  • Mai mult decât plauzibil.
    • Like 1
  • Cimpanzeul sa traiasca pana isi doreste moartea vazand renascuta Ucraina din cenusa,si sa nu poata inchide ochii nici mort.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon