Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Ați inventat arma perfectă antiteroristă. Vă exportăm la americani”. Discuții între oficialii din Guvern, după scandalul taxiurilor de pe Otopeni

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a criticat felul în care Ministerul Transporturilor a gestionat situația taxiurilor de pe aeroportul Otopeni, care îi face pe pasageri să aștepte zeci de minute până să găsească o mașină. 

„Sunt complet dezamăgit de modul în care Ministerul Transporturilor a decis să reglementeze problema cu taxiurile la aeroport. Faptul că Ministerul Transporturilor crede că, dacă îi pune pe taximetriști să completeze un dosar, scade pericolul terorist... I-am și spus domnului secretar de stat, care acum nu mai este în funcție: Domnule, ați inventat arma perfectă antiteroristă, vă exportăm la americani”, a declarat Cristian Ghinea în cadrul unui interviu mai larg pentru Republica.ro.

Ghinea a mai adăugat că acesta este „un eșec de guvernare” și „un exemplu de proastă practică”. 

Începând cu data de 1 aprilie, la aeroportul Henri Coandă nu mai au acces decât taximetriștii fără cazier, care și-au luat, în plus față de licența normală de taxi, avize de la instituții precum Poliția de Frontieră și Poliția de Transporturi Aeriene. Inițial fusese pusă și condiția de a avea un volum de 500 de litri al portbagajului, însă la presiunea publică a dat o derogare prin care le permite și taximetriștilor care au instalație GPL în portbagaj să ia comenzi. Chiar și așa, foarte puțini șoferi de taxi și-au luat avizele necesare pentru a ajunge la aeroport, iar clienții care ajung în țară așteaptă extrem de mult timp până să se poată urca într-o mașină. 

Pentru a putea găsi un taxi în timp util, unii pasageri sunt nevoiți să meargă încărcați de bagaje până în afara perimetrului aeroportului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • lucurile merg acum incet pentru ca nu au fost facute la timpul lor, nu pentru ca nu trebuie facute. tipul din Guvern care zbiara devine automat suspect: adica, care ar fi alternativa: repede, fara cazier, fara certificari ??? si cu tarife de rechini necontrolati de nimeni?
    • Like 0
  • Daniel I check icon
    E uimitor cum ne întoarcem din nou în zona gri-cenușie de unde am plecat.

    Turistul acela (japonez, pare-mi-se) hăcuit la propriu după ce a luat un taxi neautorizat a fost singurul trigger care i-a pus pe gânduri pe niște funcționari rotofei că sistemul de acreditare al taxiurilor la aeroport e defect.
    De fapt, detaliul important nu e acreditarea unui șofer, ci posibilitatea de a fi urmărit pe baza numărului de comandă, timpului de sosire, a GPS-ului. Singurul lucru care-l plasează pe client în mod inechivoc într-o mașină de taxi este existența unei comenzi cu număr și indicativ.
    În rest, șoferul poate lua de pe stradă chiar și un porc sau o pasăre, dar nimeni nu știe cine este clientul, unde merge și ce s-a mai întâmplat cu el.
    Tentația de a se lua la harță cu clientul există la mulți șoferi de taxi, însă pe pielea mea am aflat că bonul de comandă și urmărirea dispecerului o temperează suficient.

    Am avut norocul să-mi recuperez un telefon dintr-un taxi tocmai pentru că avusesem bon de comandă. Credeți că mi-ar fi mai returnat cineva obiectul dacă circulam cu un taxi oprit cu mâna pe stradă?

    Până la noi ordine rezonabile așteptăm următorii morți și/sau tranșați pentru 1 leu în plus pe kilometru.
    • Like 0
    • @ Daniel I
      A fost o turista, si n-a fost hacuita de un taximetrist, ci de un infractor care-si facea veacul pe la Otopeni. O simpla cautare pe google v-ar fi lamurit cum a stat treaba.
      http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/trupul-unei-tinere-de-origine-asiatica-descoperit-pe-dn1-ce-ipoteze-au-anchetatorii.html
      ps : n-am scris asta ca sa le iau apararea taximetristilor, doamne fer
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult