Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Zborul spaţial al Virgin Galactic, misiune de succes. Echipajul a revenit la sol, după ce a zburat până la limita spațiului

Richard Branson - Foto: Twitter

Foto: Twitter

Misiune îndeplinită pentru Virgin Galactic. Unity 22, din echipajul căreia a făcut parte antreprenorul britanic Richard Branson, s-a încheiat cu succes, după ce miliardarul a văzut Pământul pentru câteva minute de la limita spațiului, scrie News.ro.

Pregătirile pentru lansare au fost amânate puţin mai mult de 90 de minute, din cauza condiţiilor meteorologice înregistrate peste noapte la Spaceport America (New Mexico).

Foto: Virgin Galactic / Handout/ EPA / Profimedia

Branson a călătorit până la o altitudine de aproximativ 85 de kilometri, unde cerul devine negru şi orizontul Pământului se curbează. Altitudinea urmează să fie confirmată oficial.

Antreprenorul, care va împlini pe 18 iulie vârsta de 71 de ani, a spus că vrea să evalueze experienţa înainte de a permite acest lucru, anul viitor, pentru clienţii plătitori.

Richard Branson şi-a anunţat intenţia de a construi un avion spaţial în 2004, cu obiectivul ca acesta să furnizeze servicii comerciale începând cu 2007. Însă dificultăţile tehnice, inclusiv un accident fatal în timpul zborului de dezvoltare din 2014, au făcut ca acest proiectul să fie unul dintre cele mai provocatoare din cariera lui.

Faza de imponderabilitate, când nava ajunge în partea cea mai de sus a traiectoriei suborbitale, a durat aproximativ 4 minute.

Mai mult de 700 de oameni și-au rezervat deja un loc pentru o călătorie cu Virgin Galactic. Iniţial, un bilet a costat 250.000 de dolari, dar este aşteptat ca preţul să crească odată ce compania va accepta din nou rezervări.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult