Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Ca să mai existăm pe harta turistică a Europei, lăsaţi-ne să primim turişti străini”. Apel al Asociației Incoming Romania

Apus în Deltă

Membrii Asociației Incoming Romania transmit către autorități și către piața turistică un mesaj de solidaritate și de chemare la acțiuni mai rapide și mai eficiente pentru susținerea turismului românesc. Turismul de incoming reprezintă activitate de export pentru țară prin aportul de valută adus în România de către turiștii străini. Ovidiu Tudor este președintele Asociației Incoming Romania și explică situația în care se află această felie a sectorului turistic. ”Doar prin sprijinirea acestui segment vom putea ajunge la un excedent al balanței de plăți în turism (diferența pozitivă între ceea ce cheltuiesc turiștii români în străinătate și ce cheltuiesc turiștii străini care vizitează România). Este un obiectiv pe care-l putem realiza mai rapid dacă există politici coerente în domeniu (ex. TVA redus pentru activitatea de incoming la fel cum primesc și firmele care fac export de mărfuri).”

Ovidiu Tudor, președintele AIR

Reprezentanții AIR mai spun că activitatea de incoming (primire de turiști străini în țară) în mod organizat este aproape nulă de un an și inactivitatea va mai continua probabil și în acest an. ”Mai rezistăm? Până unde şi până când? Sunt necesare acum măsurile de ajutor aprobate şi promise: granturile – măsurile 1 şi 2 şi urgentarea finalizării şi aplicării ajutorului de stat pentru turism. Activitatea de incoming (primire de turişti străini în ţară) în mod organizat este aproape nulă de un an și inactivitatea va mai continua probabil şi în acest an”, mai spun reprezentanţii asociaţiei.

Conform datelor oferite de AIR, cele mai multe agenții de turism specializate în activitatea de incoming au avut în 2020 pierderi de 100%, altele care au avut pierderi de 95-98% faţă de anul anul 2019. “Ca să mai existăm şi să mai contăm pe harta turistică a Europei, lăsaţi-ne să primim turişti străini, să muncim şi să fim liberi”.

Articol preluat de pe Funky Travel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult