Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Crima lentă”, noi imagini: o mare de oameni înghesuindu-se, vineri la metrou, în stația Piața Victoriei, din cauza unei defecțiuni

Aglomeraţie vineri dimineaţă la metrou. Din cauza unei defecţiuni tehnice, trenul a ajuns cu întârziere în staţia de la Piaţa Victoriei, potrivit Digi24.

Un călător a trimis pe adresa postului de televiziune imagini cu peronul plin de oameni. La reluarea circulaţiei, conductorii au făcut repetate apeluri către călători să permită închiderea uşilor, anunțând că următorul tren avea programată sosirea în stație peste un minut.

Aflați mai mult:

Călătoriile cu metroul se vor scumpi din 2019, din cauza măririlor salariale de la Metrorex

Preţul călătoriei cu metroul se va majora începând de anul viitor, aceasta fiind singura modalitate prin care se pot acoperi creşterile salariale cerute de sindicatele Metrorex, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Sindicatele de la metrou au obţinut o creştere salarială de 20% pentru anul viitor, după ce au ameninţat cu greva generală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bayard check icon
    Hahahaha, este exact cum presupuneam, toate amenintarile cu greva au fost doar de ochii lumii. Pai Guvernul le promisese 20% cresteri, astia la sindicat au cerut 40% (absurd, nu?), intr-un final s-au inteles parca pe 23% :) Si acum Guvernul da vina pe sindicat, ca din cauza ca au cerut prea mult nu au ce face asa ca trebuie sa creasca tariful. Ideea este ca de fapt nu aveau bani sa le dea nimic, asa ca totul a fost o sceneta ca sa aiba un pretext sa creasca pretul cartelelor. Da? Manevre tipic FSN-iste de ani '90
    • Like 0
  • Chiar au fost baieti finuti ca au acceptat 20% :) Peste un an mai fac o greva pentru inca 20%. Cine o sa-i opreasca? Fara metrou e ca si cum n-ar merge semafoarele in tot orasul.
    • Like 1


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult