Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Mi-au ars o amendă binemeritată”. Cum a fost amendat primarul Ciprian Ciucu de Poliția din subordine pentru parcare în loc nepermis

Ciprian Ciucu - FB

Foto: Facebook Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a relatat într-o postare pe Facebook cum, în urmă cu două luni, a primit o amendă „bine-meritată” pentru că a parcat într-un loc nepermis. 

„Mi-am strâns echipa să facem turul Sectorului și ca să nu mergem cu 10 mașini, ne-am întâlnit la capătul bulevardului Ghencea și am plecat cu toții cu duba poliției locale. Până acolo m-am dus și eu cu mașina personală. Și nu am găsit loc de parcare și, pământul fiind înghețat, mi-am călcat pe suflet și am parcat pe un maidan care de mult fusese tranformat în parcare ad-hoc.

Poliția Locală, știind că sunt în zonă, era la datorie, a trecut pe acolo și fără să știe că e mașina mea, mi-a ars o amendă, bine-meritată după propriile mele standarde. După vreo două săptămâni primesc un mesaj de la un consilier de-al meu: „Politia Locală întreabă ce facem cu asta...”.

Păi nu e evident ce facem? Cum ar fi să mă scap eu singur de amendă?! Dincolo de faptul că ar fi un abuz în serviciu, ce credibilitate aș mai avea eu în fața poliției locale dacă umblu cu dublă măsură? Sunt bun de plată, contribui și eu la bugetul Sectorului”, a scris Ciucu.

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Faptul ca amenda se plateste nu este nu motiv de lauda, chiar deloc, ci unul de normalitate. Intr-adevar, la cate favoritisme se intampla pe la noi, acest lucru pare o minune.
    Scopul postarii este clar unul de PR, nimic altceva. Pare ca dl. primar avea pe constiinta acest lucru si a trebuie sa se "autodenunte". Perfect, Dar de obicei un astfel de articol trebuie sa contina si scuze, dar dupa cum am observat la noi la romani scuzele au disparut complet din vocabular indiferent ca vorbim de un politician sau o persoana de rand, pentru ca la noi acest lucru arata o slabiciune. In alta pozitie, cum apreciati pozitia d-nei Merkel care si-a cerut scuze in fata natiunii pentru greseala cu carantina.?A castigat sau a pierdut putere? Eu cred ca a castigat.
    P.S. Intr-o alta ordine de idei eu cred ca un primar, dar numai in interes de serviciu, poate sa parcheze din cand in cand pe langa, mai ales daca nu deranjeaza traficul auto, treceri de pietoni sau obstructioneaza masini de pompieri, salvare, etc. Hai sa nu sarim in partea celalalta si fim mai catolici decat papa atunci cand nu trebuie.
    • Like 0
  • Numa' ca domnu' Ciucu a spus "ciuciu" la amenda (scuzati expresia) si a sters si de pe pagina personala postarea, pa langa asta blocheaza utilizatorii care il intreaba de aceasta speta!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult