Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Minciunile și falsul în acte publice” i-au anulat viza lui Djokovic. CTP: „Nu pot să îl mai privesc jucând tenis”

CTP la Digi24--

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus vineri la Digi24 că lui Novak Djokovic nu avea cum să îi fie acordată viza pentru Australia, în condițiile minciunilor și falsurilor în acte publice pe care le-a comis liderul ATP și pentru care sârbul nu are nicio scuză.

Autoritățile din Australia i-au anulat viza lui Novak Djokovic și intenționează să-l deporteze. 

„N-am eu de unde să știu ce se va întâmpla în continuare. Această decizie e ciudat că vine atât de târziu, ea ar fi trebuit de câteva zile să fie pronunțată. Consecințele pentru tenis sunt foarte grave. Faptul că numărul 1 mondial - în acest moment probabil jucătorul cel mai bun din toate timpurile, Novak Djokovic - a avut un astfel de comportament, asta impietează asupra sportului, asupra imaginii tenisului în lume.

Am momente în care mi se pare ireal ceea ce se întâmplă. Acum două săptămâni așteptam cu toții ca Novak Djokovic să încerce din nou să facă al 21-lea Grand Slam aici, la Australian Open și acum ne găsim în acest coșmar și Djokovic și noi.

Viza nu avea cum să îi fie acordată în condițiile minciunilor și falsurilor în acte publice pe care le-a comis Novak Djokovic și pentru care nu are nicio scuză.

Comportamentul lui care acum arată a fi mocnit în interiorul lui de-a lungul timpului și care acum a ieșit la suprafață pe mine mă face de pildă - eu care am fost un admirator al lui, eu care am scris primul în România, după Roland Garros, anul trecut, că Djokovic a devenit cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, mă face să nu mai pot privi de acum înainte un meci al lui Djokovic.

Citiți și:

Nu pot să îl mai privesc jucând tenis, chiar dacă sunt gazetar și ar trebui să îmi fac meseria. E o chestiune umană.

Este vorba de un model pe care-l reprezintă oameni de nivelul de notorietate al lui Novak Djokovic la nivel planetar pentru tinerii jucători, pentru sportivi, pentru oameni în general.

Gândiți-vă câte gesturi josnice, condamnabile a comis Djokovic în această perioadă.

În legătură cu așa-zisul să îi spunem test pozitiv de la Belgrad, dacă el se dovedește a fi adevărat, atunci este vorba de zădărnicirea combaterii bolilor, de faptul că în mod conștient a luat contact cu persoane în public, între care copii, jurnalistul de la L'Équipe, știind foarte bine că este infectat. Asta, așa cum a spus prim-ministrul Serbiei, este o infracțiune foarte gravă și care poate duce la închisoare în Serbia. Apoi a mințit în declarația din Australia în legătură cu vizitarea altor țări în ultimele 14 zile. A spus „niciuna”, nu era adevărat. El s-a deplasat în Serbia, la Belgrad, el fiind rezident în Monaco, s-a deplasat de asemenea în Spania, la Marbella și acolo se face acum o anchetă să se vadă cum a intrat acolo din punct de vedere epidemiologic. 

Și în sfârșit un gest greu de suportat - faptul că atunci când fanii lui, brutele acelea care au ieșit pe stradă cu steagul Serbiei, ca să lovească în mașina în care bănuiau că se află Novak Djokovic, s-au bătut cu politiștii, a trebuit să se dea cu gaze lacrimogene în ei. În loc să iasă Novac Djokovic și să îi roage - încetați, lăsați autoritățile și justiția să își facă treaba, încetați cu violența stradală, Djokovic i-a felicitat, le-a mulțumit pentru sprijinul acordat. Sprijinul care, sprijinul huliganic?

E unic în istoria nu numai a tenisului, ci a sportului, un astfel de comportament care a degenerat apoi cu concursul unor oameni care iarăși sunt greu de privit - familia lui Djokovic - tatăl său, mama sa, soția sa. Toți aceștia, în primul rând tatăl său, au exhibat cu ocazia asta o atitudine naționalist-extremistă, agresivă, antioccidentală care i-a fost transferată lui Novak Djokovic, pentru că el nu a ieșit - și asta e ultimul gest josnic pe care l-a făcut - în tot acest timp el nu a apărut, așa cum a apărut de-a lungul vieții sale ca sportiv în nenumărate conferințe de presă pentru a comenta meciul încheiat, pentru a face declarații în legătură cu anumite evenimente. Acum a tăcut în toată această perioadă, tot ce s-a întâmplat putând fi pus în felul acesta în sarcina lui”, a spus CTP la digi24.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion Rux Ion Rux check icon
  Indiferent de opiniile unora sau altora despre CTP, Nole sau alte persoane si entitati, faptele sunt clare. Individul Djokovici a incalcat flagrant legile din mai multe tari, iar prin prisma tenisului, a devenit nr. 1 mondial de exemplu negativ. Este inadmisibil pentru o persoana cu asemenea notorietate sa faca asa fapte. Cand o planeta intreaga se lupta sa scape de acest virus, el face astfel de acte? Repet, inadmisibil!
  • Like 1
 • Până una alta cine este Nole și cine este Ctp? Prin urmare cele afirmate de Ctp sunt și rămân la un nivel de platitudine absolută aidoma lui. O nulitate absolută își dă cu părerea despre o legendă, iar lucrul stupefiant este că marea majoritate se uita și aproba ce rostește gura nulității. Sunt curios cum ar fi reacționat Ctp-up daca in locul lui Djokovic ar fi fost Halep...
  • Like 0
  • @ Daniel Pîslariu
   La fel!
   Este evident!
   • Like 0
 • Mihai check icon
  Ministrul respectiv are putere discreționară pe care a exercitat-o nu din motive practice ci din motive de imagine, ca orice politician de altfel care preferă acțiuni care îi aduc voturi față de cele care au o fundamentare practică sau tehnică. Oricum in ziua de azi nevaccinații sănătoși nu dau bine. Trebuie să fii înțepat, altfel nu-i ok, devii dușman de clasă deși vaccinul își pierde din eficientă cu fiecare mutație.
  • Like 1
  • @ Mihai
   Pai parca Nole nu e chiar atat de sanatos? Are o boala autoimuna - nu voi intelege niciodata de ce in romana se numeste boala celiaca - si o are. Se stie de mult timp. E intolerant la gluten, OK, asta nu e o gluma sau o moda.

   Nepotica mea o are. Am fost sa il botezam pe varul ei si am comandat acelasi desert ca ea (eu si sotul, nasii, carevasazica) restul lumii s-a bucurat de tort. Am mancat aceleasi desert la botez ca sa nu se simta singura in coltul ei. A fost delicios, desertul fara gluten.

   Si, ce credeti? E vaccinata, nu a avut nici o reactie adversa in afara de o stare sub-febrila care a durat fix 5 zile. Si este un copil de 14 ani.

   Prostia cu Nole si oh, nu, nu pot sa ma vaccinez pentru ca sunt intolerant la gluten e doar atat, O prostie.
   • Like 4
  • @ Mihai
   Iulian check icon
   Am inteles ca guvernul a transmis in repetate randuri catre Tenis Australia faptul ca infectarea recenta nu este un motiv valid pentru scutirea de la vaccinare. Tenis Australia pare a avea o buna parte din vina in acest circ, insa nu scuza prostiile lui Nole. Pacat.
   • Like 1
 • un bilet care ramane disponibil,
  dar nimic despre tarifele la gaze sau electrica,
  deduc ca pt romani djokovici a trecut inaintea scumpirilor
  (sau s-a dat tema de "tacere" ,pe unitate)
  • Like 1
 • mike check icon
  "Cel mai bun jucator din toate timpurile" nu cred ca este Novak Djokovic...sa fim seriosi. Poate jucatorul cu cel mai bun psihic. Pentru mine Björn Rune Borg, Federer, Nadal sau Nicholas Hilmy Kyrgios sunt niste genii in tenis. Djokovic nu va juca niciodata la nivelul lor.
  Impartasesc aceleasi sentimente cu domnul Popescu privind dorinta de a-l mai vedea jucand. Este greu sa mai privesc un meci cu el si sa delimitez jocul lui Djokovic de omul Djokovic si atitudinea sa.
  • Like 1
 • O glumă bună primită pe WhatsApp, pentru a ne mai relaxa puțin din această încrâncenare continuă....

  Cum a apărut tot scandalul:
  Australienii au zis: ”No one can come without vaccination.”
  Djokovic a înțeles: ”No. 1 can come without vaccination.”
  • Like 6
  • @ Dan Cojocaru
   Scuze, NOvax DjoCovid stie de vreo doi ani ca: "No. 1 can cum without vaccination" !
   • Like 2
  • @ Ovidiu Grigore
   Urât! Urât ai zis despre ce poate el face fără vaccinare. Rușinică.
   • Like 0
 • Antivaccinistii striga: 'NU EXISTA LIBERTATE!'. Vaccinatii nu striga nimic, deoarece ei asteapta o dreptate, o acceptare a optiunii lor, care este in folosul tuturor. Ignarii striga: ESTE SANATOS! SA JOACE. De acord, sa joace si este foarte bine ca este sanatos, insa precautiile cu aceasta boala sunt multe si greu de inteles pt foarte multi. Esti sanatos in secunda aceasta, dar in cealalta cum esti? De ce este Australia atit de vehementa in monitorizarea sanatatii natiei ? Pentru ca-i pasa de natia ei! De ce este Romaniaca atit de relaxata in fata acestui dusman microscopic ? Pentru ca noua - Rfilelor - nu ne pasa ! Nu ne pasa daca mor prostii. Am facut calcule electorale, si e mai bine asa. Lasa-i pe turmele lor, Oricum scapa mai mult de 50% dintre boi, pt a pune stampila unde trebuie la alegeri. Bsca ca nu prea sunt sunt nici bani de pensii..
  • Like 5
 • Oli check icon
  O analogie decentă se poate face cu cazul Lance Armstrong. Ăsta-i primul "mare campion" care-mi vine-n cap. Nu e doar apanajul balcanicilor eludarea legilor, a regulilor de conduită sau fair play sportiv, a bunului simț. E un "defect de fabricație" universal valabil.
  După ce va ieși din viața sportivă, expunându-se vulnerabil și spășit într-un cadru plângăcios mercantil fastuos precum cel de la Oprah, își va pune cenușă-n cap și va primi clemența unanimă a societății. Iar noi, cei care-l acuzăm justificat astăzi de micime, josnicie, meschinărie, vom privi în urmă introspectiv acest moment și ne vom ascunde de rușine sub pietrele de cumpănă ale vremurilor căcăcioase la care suntem martori vinovați.
  Baza a ceea ce reprezintă astăzi Djokovic, ca imagine generală a omului de succes, este cea umană, de caracter și educație. Peste care a construit, sunt convins cu talent și multă muncă, cariera în tenis. Însă nu poți privi separat cele două componente. Umană și sportivă. N-ar fi corect să le desparți. Ceea ce mă face să cred că "marele campion" balcanic, cel cu care ne identificăm și noi ca națiune, are, pe parcursul vieții sale, multe schelete ascunse în dulap.
  Sunt convins că subiectul nu se va termina aici. E o luptă a moralității împotriva minciunii și ipocriziei. N-ar fi corect să se termine cu o amnezie colectivă.
  • Like 5
 • Nici o alta calitate umana nu e mai presus de onoare. novak nu o are.
  Sunt o mare admiratoare a tenisului, dar pe le nici eu nu-l voi mai privi, pentru ca nu exista campion fara om.
  va multumesc Dle Cristian Tudor Popescu pentru ca ati exprimat ce fierbea in mine.
  • Like 7
 • Delia MC Delia MC check icon
  Celor care îi țin partea lui Nole dar și celorlalți le pun 2 întrebări:
  1. Sunteți de acord cu fofilarea, mânăreala, minciunica, eludarea legii ?
  2. Sunteți de acord ca cineva să intre în România mințind și falsificând, în general cu procedeele mai sus menționate?
  • Like 7
  • @ Delia MC
   profun check icon
   Eu l-am apărat înainte de a cunoaște toate amănuntele.

   Chiar și acum pledez pentru moderare în privința acuzațiilor proferate la adresa lui, atât pentru propriile fapte cât și pentru cele ale apropiaților săi. Așa că aș putea și eu să pun întrebări:

   1. Sunteți de acord cu „mânăreala, minciunica, eludarea legii” întreprinse de autorități la data intrării lui Djokovic în Australia?

   2. Sunteți de acord să suferiți la rândul vostru acest gen de procedee de obstrucționare a drepturilor voastre realizate prin minciună și falsificare din partea unor autorități ale oricărei țări - dovedite ulterior de instanța de judecată?
   • Like 1
  • @ profun
   Delia MC Delia MC check icon
   Eu am propus o abordare simetrică în oglindă ce n-are nici în clin nici în mânecă cu ce ziceți dvs.
   Dacă doriți filmul complet citiți articolele dlui Nichifor si vă lămuriți. Provocarea dvs ar însemna să reiau să explic ceea ce au explicat deja alții mult mai bine, asta faceți dvs și cei ca dvs, mâncați timpul altora, ca veritabili troli ce sunteți. O dispută acum ar fi neproductivă și cronofagă, chestie la care zic PAS. Cu recomandarea de a citi CU MARE ATENTIE acele articole care nu apără pe nimeni ci expun faptele.
   • Like 3
  • @ Delia MC
   profun check icon
   În oglindă:
   - eu v-am răspuns; dvs. mie, nu
   - eu nu v-am jignit; dvs. mă faceți troll
   - eu îmi expun ideile la temă; dvs. vă pierdeți singură timpul vorbind despre alte teme despre pe care le inventați pentru a vă plânge apoi de efectul cronofag al demersului...
   • Like 2
  • @ profun
   Delia MC Delia MC check icon
   Dle, n-am chef să macin iar și iar aceeași făină. Faptele se știu.
   Ceea ce faceti dvs se cheamă exact trolling, cu intenția de a duce discuția în derizoriu. În definitiv nu v-a obligat nimeni să-mi răspundeți și încă (,) cu alte întrebări ceea ce arată că evitați răspunsul, altfel era da ori ba eventual de ce. Răspund evitând un răspuns la o întrebare la care nici dracu' nu mă obligă să răspund. Păi atunci la ce bun?
   Având astea în vedere, trol nici nu mai e așa de jignitor:

   https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Troll
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Filbert check icon
   Problema a aparut din cauza federatiei si autoritatilor australiene, ca sa fim onesti. Acele comisii medicale au fost facute special pt. ca Sosokovic sa poata participa la AO, ca sa dea o umbra de legalitate deciziei, sperind ca australianu' de rind are prea multe probele ca sa-i mai pese de cine si cum vine la AO. Nu s-a intimplat asa, substanta maro urit mirositoare a lovit ventilatoru' si i-a improscat pe toti in fata.
   Sefii federatiei australiene sint oameni de afaceri, nu vor sa piarda sponsorii cu interese enorme in zona asiatica, zona care urmareste AO din cauza orelor si in care Sosokovic e foarte popular.
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Cand invatam sa conduc, instructorul meu, pe care de alminteri nu prea il dadea mintea afara din casa mi-a zis: Nu te pune cu prostul, ca are si capul odihnit, si va castiga oricum prin experienta.

   1. Bineinteles ca nu. Eu si sotul meu am trecut prin furcile caudine ca sa obtina permisul de rezidenta in .ro pentru ca am depasit termenul legal cu opt zile. Nu conteaza ca acele zile erau zile nelucratoare. Pentru Biroul de Emigratie in Romania conteaza zilele calendaristice, ori noi am avut bafta sa intram in tara putin inainte de Paste. Am platit amenda, am acceptat ca asa merge, si a fost ce a fost. Le sunt inca recunoscatoare autoritatilor vamale din Romania care ne-au spus, in fata, cand noi planuiam o calatorie la Londra, ca el poate sa iasa din tara, dar fara minciuna, fals, mituire mai sus decat agentii, nu va mai intra. S-au dus dracului banii pe biletele de avion, pe ce aveam rezervat ca planuri.

   Aveam si bani, si relatii ca sa evitam tot acest circ. Am ales sa n-o facem.

   2. Evident, nu.

   Delia, nu va puneti cu prostii, ca au mintea odihnita :)
   • Like 1
  • @ profun
   Atunci cand ai un comportament similar nici nu trebuie sa ti se ceara acordul. Nu mai ai acest drept.
   • Like 0


Îți recomandăm