Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Autoritățile australiene i-au anulat viza lui Novak Djokovic

Djokovic - 14 ianuarie

Foto: Getty Images

Ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, a anunțat că i-a anulat viza lui Novak Djokovic, pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru. Totofdată, tenismenul poate primi interdicţia de a intra în Australia în următorii trei ani.

„În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră Australiană și dl Djokovic.

Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în ceea ce privește pandemia COVID-19.

Le mulțumesc ofițerilor Departamentului pentru Afaceri Interne și ai Poliției de Frontieră Australiene care lucrează în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în medii operaționale din ce în ce mai dificile”, a transmis ministrul.

Novak Djokovic a admis public că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată", declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului. 

El a afirmat că în 16 decembrie a avut un test pozitiv Covid și că, deși pe 18 decembrie știa acest lucru, a participat totuși la un interviu și o ședință foto pentru L'Equipe. „ Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe, întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut", se mai spune în comunicat.

Djokovic spune că după interviu a revenit acasă, pentru a se izola pe durata perioadei impuse, dar, adaugă el, „recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament".

Tenismenul a participat pe 17 decembrie la un eveniment în timpul căruia s-a întâlnit cu mai mulți copii, dar a susținut că la acea dată nu intrase în posesia rezultatului testului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cam prea multe pierderi de memorie pentru un sportiv tanar, in putere!
    • Like 2
    • @ Mircea Zugravu
      Interesant e că nu a uitat când se ține Australian Open. Dacă uita, acum nu era în mijlocul acestui scandal.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult