Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Autoritățile australiene i-au anulat viza lui Novak Djokovic

Djokovic - 14 ianuarie

Foto: Getty Images

Ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, a anunțat că i-a anulat viza lui Novak Djokovic, pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru. Totofdată, tenismenul poate primi interdicţia de a intra în Australia în următorii trei ani.

„În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră Australiană și dl Djokovic.

Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în ceea ce privește pandemia COVID-19.

Le mulțumesc ofițerilor Departamentului pentru Afaceri Interne și ai Poliției de Frontieră Australiene care lucrează în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în medii operaționale din ce în ce mai dificile”, a transmis ministrul.

Novak Djokovic a admis public că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată", declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului. 

El a afirmat că în 16 decembrie a avut un test pozitiv Covid și că, deși pe 18 decembrie știa acest lucru, a participat totuși la un interviu și o ședință foto pentru L'Equipe. „ Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe, întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut", se mai spune în comunicat.

Djokovic spune că după interviu a revenit acasă, pentru a se izola pe durata perioadei impuse, dar, adaugă el, „recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament".

Tenismenul a participat pe 17 decembrie la un eveniment în timpul căruia s-a întâlnit cu mai mulți copii, dar a susținut că la acea dată nu intrase în posesia rezultatului testului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cam prea multe pierderi de memorie pentru un sportiv tanar, in putere!
  • Like 2
  • @ Mircea Zugravu
   Interesant e că nu a uitat când se ține Australian Open. Dacă uita, acum nu era în mijlocul acestui scandal.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult