Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Autoritățile australiene i-au anulat viza lui Novak Djokovic

Djokovic - 14 ianuarie

Foto: Getty Images

Ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, a anunțat că i-a anulat viza lui Novak Djokovic, pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru. Totofdată, tenismenul poate primi interdicţia de a intra în Australia în următorii trei ani.

„În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră Australiană și dl Djokovic.

Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în ceea ce privește pandemia COVID-19.

Le mulțumesc ofițerilor Departamentului pentru Afaceri Interne și ai Poliției de Frontieră Australiene care lucrează în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în medii operaționale din ce în ce mai dificile”, a transmis ministrul.

Novak Djokovic a admis public că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată", declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului. 

El a afirmat că în 16 decembrie a avut un test pozitiv Covid și că, deși pe 18 decembrie știa acest lucru, a participat totuși la un interviu și o ședință foto pentru L'Equipe. „ Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe, întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut", se mai spune în comunicat.

Djokovic spune că după interviu a revenit acasă, pentru a se izola pe durata perioadei impuse, dar, adaugă el, „recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament".

Tenismenul a participat pe 17 decembrie la un eveniment în timpul căruia s-a întâlnit cu mai mulți copii, dar a susținut că la acea dată nu intrase în posesia rezultatului testului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cam prea multe pierderi de memorie pentru un sportiv tanar, in putere!
  • Like 2
  • @ Mircea Zugravu
   Interesant e că nu a uitat când se ține Australian Open. Dacă uita, acum nu era în mijlocul acestui scandal.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult