Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Ne-am ghidat acțiunile pentru a contribui la dezvoltarea societății digitale”. Cum arată raportul de sustenabilitate al Vodafone România pe 2019-2020

Murielle Lorilloux

Vodafone România și-a lansat raportul de sustenabilitate pentru anul financiar 2019-2020, în care vorbește despre măsurile adoptate de companie pentru diminuarea decalajelor în accesul la tehnologie, dar și pentru reducerea impactului asupra mediului.

„Am încheiat încă un an cu rezultate bune, în ciuda provocărilor apărute pe parcurs. Am muncit din greu, însă cu pasiune și, privind înapoi la ceea ce am realizat în cadrul Vodafone România, sunt recunoscătoare și mândră de toate acestea. În ciuda dificultăților, am rămas fideli misiunii și viziunii noastre de a conecta oamenii pentru un viitor mai bun și ne-am ghidat acțiunile pentru a contribui la dezvoltarea societății digitale, reducerea decalajelor astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă și să poată beneficia de acces la  tehnologie, educație și asistență medicală și de toate oportunitățile unei lumi digitale, dând dovadă, totodată, de responsabilitate față de planeta noastră”, spune Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Raportul de Sustenabilitate Vodafone România este realizat în jurul a trei piloni strategici: Digital Society, Inclusion for All și Planet, care definesc ariile unde compania consideră că poate avea un impact semnificativ la nivelul societății. Procesul de raportare urmărește standardele Global Reporting Initiative (GRI), opțiunea Core.

În anul financiar 2019-2020, a avut loc achiziționarea operatorului UPC România și încheierea fuziunii legale, în urma căreia clienții au beneficiat de primele oferte mobile, fixe și TV.

În perioada amintită, compania a modificat contractele cu furnizorii de electricitate pentru a achiziționa 100% energie regenerabilă și a implementat soluții tehnice de ultimă generație în principalele centre de date, cu scopul de a reduce drastic consumul de energie .

În 2020, a avut loc lansarea Spiritului Vodafone la nivel intern și trecerea la munca de acasă (work from home) pentru mai bine de 80% dintre angajați, la izbucnirea pandemiei;

Totodată, în anul financiar analizat în raport, a fost dezvoltat programul Școala din valiză și lansată aplicația DreamLab de către Fundația Vodafone România pentru sprijinirea studiilor oncologice internaționale, ulterior adaptată și pentru cercetările asupra virusului SARV-CoV-2.

„Vodafone România își va concentra în continuare eforturile pentru a asigura un viitor mai conectat, în care digitalizarea vine în sprijinul oamenilor, contribuind mai ales în sectoarele principale ale societății, precum educația și sănătatea, și ajutând la reconstrucția României în urma crizei cauzate de virusul COVID-19”, se arată într-un comunicat al companiei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult