Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

„Ne-am ghidat acțiunile pentru a contribui la dezvoltarea societății digitale”. Cum arată raportul de sustenabilitate al Vodafone România pe 2019-2020

Murielle Lorilloux

Vodafone România și-a lansat raportul de sustenabilitate pentru anul financiar 2019-2020, în care vorbește despre măsurile adoptate de companie pentru diminuarea decalajelor în accesul la tehnologie, dar și pentru reducerea impactului asupra mediului.

„Am încheiat încă un an cu rezultate bune, în ciuda provocărilor apărute pe parcurs. Am muncit din greu, însă cu pasiune și, privind înapoi la ceea ce am realizat în cadrul Vodafone România, sunt recunoscătoare și mândră de toate acestea. În ciuda dificultăților, am rămas fideli misiunii și viziunii noastre de a conecta oamenii pentru un viitor mai bun și ne-am ghidat acțiunile pentru a contribui la dezvoltarea societății digitale, reducerea decalajelor astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă și să poată beneficia de acces la  tehnologie, educație și asistență medicală și de toate oportunitățile unei lumi digitale, dând dovadă, totodată, de responsabilitate față de planeta noastră”, spune Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Raportul de Sustenabilitate Vodafone România este realizat în jurul a trei piloni strategici: Digital Society, Inclusion for All și Planet, care definesc ariile unde compania consideră că poate avea un impact semnificativ la nivelul societății. Procesul de raportare urmărește standardele Global Reporting Initiative (GRI), opțiunea Core.

În anul financiar 2019-2020, a avut loc achiziționarea operatorului UPC România și încheierea fuziunii legale, în urma căreia clienții au beneficiat de primele oferte mobile, fixe și TV.

În perioada amintită, compania a modificat contractele cu furnizorii de electricitate pentru a achiziționa 100% energie regenerabilă și a implementat soluții tehnice de ultimă generație în principalele centre de date, cu scopul de a reduce drastic consumul de energie .

În 2020, a avut loc lansarea Spiritului Vodafone la nivel intern și trecerea la munca de acasă (work from home) pentru mai bine de 80% dintre angajați, la izbucnirea pandemiei;

Totodată, în anul financiar analizat în raport, a fost dezvoltat programul Școala din valiză și lansată aplicația DreamLab de către Fundația Vodafone România pentru sprijinirea studiilor oncologice internaționale, ulterior adaptată și pentru cercetările asupra virusului SARV-CoV-2.

„Vodafone România își va concentra în continuare eforturile pentru a asigura un viitor mai conectat, în care digitalizarea vine în sprijinul oamenilor, contribuind mai ales în sectoarele principale ale societății, precum educația și sănătatea, și ajutând la reconstrucția României în urma crizei cauzate de virusul COVID-19”, se arată într-un comunicat al companiei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult