Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

„Ne-am ghidat acțiunile pentru a contribui la dezvoltarea societății digitale”. Cum arată raportul de sustenabilitate al Vodafone România pe 2019-2020

Murielle Lorilloux

Vodafone România și-a lansat raportul de sustenabilitate pentru anul financiar 2019-2020, în care vorbește despre măsurile adoptate de companie pentru diminuarea decalajelor în accesul la tehnologie, dar și pentru reducerea impactului asupra mediului.

„Am încheiat încă un an cu rezultate bune, în ciuda provocărilor apărute pe parcurs. Am muncit din greu, însă cu pasiune și, privind înapoi la ceea ce am realizat în cadrul Vodafone România, sunt recunoscătoare și mândră de toate acestea. În ciuda dificultăților, am rămas fideli misiunii și viziunii noastre de a conecta oamenii pentru un viitor mai bun și ne-am ghidat acțiunile pentru a contribui la dezvoltarea societății digitale, reducerea decalajelor astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă și să poată beneficia de acces la  tehnologie, educație și asistență medicală și de toate oportunitățile unei lumi digitale, dând dovadă, totodată, de responsabilitate față de planeta noastră”, spune Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Raportul de Sustenabilitate Vodafone România este realizat în jurul a trei piloni strategici: Digital Society, Inclusion for All și Planet, care definesc ariile unde compania consideră că poate avea un impact semnificativ la nivelul societății. Procesul de raportare urmărește standardele Global Reporting Initiative (GRI), opțiunea Core.

În anul financiar 2019-2020, a avut loc achiziționarea operatorului UPC România și încheierea fuziunii legale, în urma căreia clienții au beneficiat de primele oferte mobile, fixe și TV.

În perioada amintită, compania a modificat contractele cu furnizorii de electricitate pentru a achiziționa 100% energie regenerabilă și a implementat soluții tehnice de ultimă generație în principalele centre de date, cu scopul de a reduce drastic consumul de energie .

În 2020, a avut loc lansarea Spiritului Vodafone la nivel intern și trecerea la munca de acasă (work from home) pentru mai bine de 80% dintre angajați, la izbucnirea pandemiei;

Totodată, în anul financiar analizat în raport, a fost dezvoltat programul Școala din valiză și lansată aplicația DreamLab de către Fundația Vodafone România pentru sprijinirea studiilor oncologice internaționale, ulterior adaptată și pentru cercetările asupra virusului SARV-CoV-2.

„Vodafone România își va concentra în continuare eforturile pentru a asigura un viitor mai conectat, în care digitalizarea vine în sprijinul oamenilor, contribuind mai ales în sectoarele principale ale societății, precum educația și sănătatea, și ajutând la reconstrucția României în urma crizei cauzate de virusul COVID-19”, se arată într-un comunicat al companiei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult