Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Nici măcar o secundă n-o să-l găsiți pe Celentano în acest film. Chiar vă provoc să mergeți și să descoperiți dacă e vreun gest care îi seamănă…” Transformarea actorului Adrian Văncică pentru „Anul Nou care n-a fost”

Adrian Vancica

Actorul Adrian Văncică a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre filmul „Anul Nou care n-a fost” și a subliniat faptul că rolul său este o schimbare semnificativă față de personajul Celentano din „Las Fierbinți”, cu care este de obicei asociat. Întrebat dacă „este Celentano în film”, Văncică a răspuns: „Nici măcar o secundă. Nici măcar o secundă. Nu (Moderator: Asta este surpriza pe care probabil o va avea multă lume - să îl vadă pe Văncică altfel). Și chiar îi provoc: duceți-vă (la filmul „Anul Nou care n-a fost”) și dacă veți descoperi o secundă: Băi, uite, gestul ăla mi-a adus aminte de nu știu ce, dați-mi un mesaj pe Facebook și discutăm”, a spus Văncică.

I-a fost greu să joace un alt personaj, dat fiind faptul de 12 ani joacă rolul lui Celentano? „Asta n-a fost partea grea. Partea grea a fost să fiu distribuit în ceva care să nu semene cu Celentano. A fost pariul pe care l-a făcut Bogdan (regizorul Bogdan Mureșanu). Pentru mine a fost o mare bucurie”. 

Invitat de asemenea la emisiunea „În fața ta”, regizorul Bogdan Mureșanu a apreciat dedicarea actorului și a menționat că Văncică este „un actor fenomenal” care a reușit să se desprindă complet de rolul său memorabil din „Las Fierbinți”.

Mai mult, Mureșanu a dezvăluit că Văncică și-a cedat onorariul de actor pentru a sprijini finalizarea filmului, într-un moment în care producția se confrunta cu dificultăți financiare. „Vă spun așa: Adrian Văncică și-a cedat fee-ul lui. Ceea ce a ajutat suficient cât să ne ținem într-un moment greu. Filmul e o călătorie. Uneori are momente grele. Uneori se poate întâmpla să nu reușesc să termin filmul. Acum e un moment bun al filmului. Dar când îl filmam, au apărut tot felul de costuri neprevăzute, să zicem”, a afirmat Mureșanu. 

„Mi-am dorit foarte mult ca acest film să se întâmple și am făcut tot ce am putut pentru asta”, a explicat Văncică. 

Actorul a povestit și despre transformarea sa fizică pentru rol. După ce a slăbit semnificativ, a fost nevoit să se îngrașe din nou pentru a se potrivi cu aspectul fizic al personajului. „Slăbisem, m-am îngrășat la loc și-apoi am filmat și-am zis - haide, gata, am terminat. Da, mulțumesc.” 

„Anul Nou care n-a fost” nu este un film despre Revoluția din 1989, ci unul despre personaje puternice aflate în situații limită, a punctat actorul, subliniind că filmul are atât umor, cât și dramă, oferindu-le spectatorilor o perspectivă asupra vieții din acea perioadă.

„Chiar dacă zice lumea: domne, încă un film cu revoluția?! Care e problema? Americanii au făcut filme cu războiul din Vietnam timp de 50 de ani, o grămadă de ani după aceea. Dar numai că ăsta nu e un film despre revoluție. E un film cu personaje puternice. E un film cu personaje care se află în situații limită. E un film extrem de dur, de interesant, de ritmat. E un film pe care trebuie să-l vezi. Și dacă ești tânăr, înțelegi cum se trăia în vremea aia fără internet, înțelegi ce era un telefon fix. Că poate lumea nu știe, cei de 14 ani nu știu ce e aia un telefon fix. Că n-au de unde, dacă n-au văzut. Vor vedea ce e, aici, vor vedea ce înseamnă să stai afară, să te joci în fața blocului, să joci mingea în fața blocului, unde poate acum nu găsești un loc, pentru că e plin de mașini. Adică vor înțelege și ei ceva”, a subliniat Adrian Văncică, oferind o perspectivă mai amplă asupra semnificației filmului „Anul Nou care n-a fost” și a impactului său asupra noilor generații.

Emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mihai check icon
    Poate mai află din film ăștia mai tineri despre binefacerile comunismului, nu de alta dar se pare că această ideologie prinde viteză în vest prin tot felul de bazaconii ca DEI și woke.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult