Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Only look!” O mamă și fiul ei din Ucraina intră într-un magazin de muzică din Cluj… Gestul făcut de angajații magazinului

Chitara Cluj

Foto: Getty Images

Mihnea Blidariu, solistul trupei Luna Amară, a povestit, pe pagina sa de Facebook, o întâmplare emoționantă despre doi refugiați ucraineni, o mamă și fiul ei. Băiatul a primit cadou o chitară albastră din partea angajaților unui magazin de muzică din Cluj-Napoca. Postarea sa a devenit virală pe rețeaua socială.

„O mamă și fiul ei au intrat azi in magazinul de instrumente muzicale unde lucrez. Erau ucraineni din Odessa. Mama zice «only look», apoi îmi spune în engleză că băiatul nu a mai apucat să-și ia chitara clasică când au fugit și acum îi e dor și de aceea au intrat, să se uite. Soțul, tatăl, a rămas în Odessa, să lupte. Îmi vine o idee, vorbesc cu colegii și ne decidem pe loc să contribuim toți și să-i facem o chitară cadou. Îi spunem mamei, care se emoționează foarte tare, mă îmbrățișează și zice «you are all so good people here». Băiatului nu-i vine să creadă. Apoi mama zice «now he can play with his teacher on the internet». Cum adică? întreb. Profesorul e și el în Odessa, așteptând lupta, iar acum - pentru că are o chitară - elevul își poate relua lecțiile. Cumva, viața continuă. Uneori, însă, e nevoie de ajutorul tuturor. P.S. Și-a ales o chitară albastră”, a scris Mihnea Blidariu în postare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult