Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Se urmărește lichidarea bătrânilor”

Tineri și bătrâni, covid-19

Foto: Robert Ghement/ EPA/ Profimedia Images

După 89, odată cu acordarea libertății de exprimare, România s-a îmbolnăvit grav de scenarită. Manifestările acestei maladii sociale erau vizibile cu mult înainte, bârfa, zvonistica, cleveteala, toate acestea adânc înrădăcinate în ființă națională au dus la proliferarea scenaritei. Românii nu au încredere în autorități, este ceva legat de ființa națională, un sentiment istoric moștenit din generație în generație. Nu e mai puțin adevărat că nici autoritățile, conducătorii, nu au făcut nimic, dar absolut nimic, să schimbe acestă situație. Cetățenii văd în stat un dușman, un asupritor, un boier tiran și neîngăduitor. Din acest motiv suntem suspicioși, neîncrezători, precauți. Este și o caracteristică profundă a naturii noastre rurale, țăranii nu au încredere.

Oamenii niciodată nu au considerat că statul sunt ei, statul a fost întotdeauna „tagma jefuitorilor”. Securitatea a speculat această slăbiciune, în dorința cronică de a controla populația și-a construit un sistem diabolic de răspândire de zvonuri și dezinformare. În laboratoare lor au inventat scenarii cât mai fanteziste, toate având rolul de a dezbina, de a înfricoșa, de a controla. Astăzi toți acei scenariști au ieșit la lumină, ei și urmașii lor. Apar la televizor sub titulatura de maeștri ai presei, specialiști în nimic, analiști fără obiect al muncii.

S-a propagat cu putere varianta că acest virus a fost fabricat de oamenii răi cu scopul de a lichida populația în vârstă a planetei care constituie astăzi o povara financiară. Se pornește invariabil de la o declarație a doamnei Lagarde care, se uită să se precizeze acest amănunt important, analizând deficitele fondurilor de pensie, a conchis că oamenii trăiesc mai mult, prea mult. De aici, cârcotașii au pornit și au brodat: „Se vrea omorârea pensionarilor”. Declarația e mai veche, e făcută în contextul crizei din 2008, iar la vremea respectivă s-a comentat că, de fapt, se urmărește creșterea vârstei de pensionare. Un biolog, îmi pare rău că nu i-am reținut numele, dar nu e singurul, a spus că este absolut normal să apară o asemenea pandemie, e o chestiune naturală care se întâmplă mai ales când apare suprapopulare și a dat exemplu rozătoarelor. A explicat foarte clar că din analiza virusului, așa cum este el astăzi, nu rezultă deloc că ar fi fost fabricat în laborator, mai mult chiar, arată foarte natural. A mai vorbit și despre selecția naturală, o lege fundamentală a vieții. Selecția naturală nu are legătură nici cu fondurile de pensie, nici cu laboratoarele, ea există pur și simplu.

Nu există nici cea mai mică dovadă că acest virus a fost făcut, putea să fie un cutremur devastator, un război sau o inundație. Pe planetă am schimbat toate echilibrele, am distrus, am exploatat, am poluat. În condițiile acestea ne putem aștepta la absolut orice. Știm din fizică că la o acțiune există și o reacțiune de forță egală și de sens invers.

Nu cred în teoria cu ocultă mondială, cred că planetă asta poate să ne facă cel puțin la fel de rău precum i-am făcut noi. Atâta timp cât între vorbele doamnei Lagarde și virusul Covid 19 nu se face o legătură clară, toate scenariile astea sunt apă de ploaie. Cei care le vehiculează sunt rău intenționați, vor să inducă panică, ura, răzbunare. Și cam ce-ar dori acești domni atotștiutori? Să închidem granițele, să fugim în peșteri și să aprindem focul cu scânteia de la cremene. Sau poate ar vrea ca odată cu granițele închise stăpânii lor să pună șaua pe noi și să continue să fure fără nicio frică?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gr Mihai Gr Mihai check icon
    Nu exista dovezi ca a fost facut, dar nici ca nu a fost facut. In schimb este evident ca multe elite chiar vor sa scape de batrani.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult