Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„So, what's next?” The Guardian prezintă fețele protestului din România și pune o întrebare

The Guardian rezumă pe contul de Facebook, într-un film de un minut și jumătate, ce s-a întâmplat la protestele antiguvernamentale din ultimele două săptămâni din România.

„Sute de mii de români au organizat proteste masive împotriva corupției în fiecare zi din ultimele două săptămâni, cerând guvernului să demisioneze. Demonstrațiile au mobilizat generația tânără și au devenit cea mai mare mișcare de protest din România după căderea comunismului în 1989”, sună relatarea The Guardian. Filmul se încheie cu întrebarea „So, what happens next?” (Deci, ce se va întâmpla în continuare?)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Să vă spun de ce cred eu că Grindeanu trebuie să plece din fruntea Guvernului:
  1. Sa presupunem că o mare companie din lume (Fromânia S.R.L.) semnează un contract de management (pe 2 ani) și-l numesc Dir. General pe dl. "Furăceanu".
  2. La câteva săptămâni, acționarii acestei companii îl prind pe Dl. Furăceanu că lucrează împotriva intereselor firmei.
  3. Acționarii companiei îl concediazaă pe Dl. Dir. General Furăceanu și numesc altă persoană în acea funcție.
  4. Printr-un paralelism, "acționarii" României suntem noi, cetățenii, care l-am prins pe Dl. Grindeanu cum dădea ordonanțe pentru interesul unor colegi/șefi de partid de-ai săi și împotriva intereselor Justiției și ale României.
  5. Acționarii României trebuie să-l demită pe Dl. Grindeanu și să nu-i mai plătească salariul.
  PS: De ce să plătim salariul unui om care să lucreze împotriva noastră? Noi l-am trimis acolo să lucreze pentru noi!
  Ca să nu mai spun că mai avem niște "administratori delegați" care lucrează tot pentru ei și impotriva Justiției, ei având probleme cu Justiția: Dragnea, Tăriceanu, Ponta. Merită ei să le plătim salariile în continuare?
  • Like 2
 • bloody good question! #rezist 4 ani!
  • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult