Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„So, what's next?” The Guardian prezintă fețele protestului din România și pune o întrebare

The Guardian rezumă pe contul de Facebook, într-un film de un minut și jumătate, ce s-a întâmplat la protestele antiguvernamentale din ultimele două săptămâni din România.

„Sute de mii de români au organizat proteste masive împotriva corupției în fiecare zi din ultimele două săptămâni, cerând guvernului să demisioneze. Demonstrațiile au mobilizat generația tânără și au devenit cea mai mare mișcare de protest din România după căderea comunismului în 1989”, sună relatarea The Guardian. Filmul se încheie cu întrebarea „So, what happens next?” (Deci, ce se va întâmpla în continuare?)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Să vă spun de ce cred eu că Grindeanu trebuie să plece din fruntea Guvernului:
  1. Sa presupunem că o mare companie din lume (Fromânia S.R.L.) semnează un contract de management (pe 2 ani) și-l numesc Dir. General pe dl. "Furăceanu".
  2. La câteva săptămâni, acționarii acestei companii îl prind pe Dl. Furăceanu că lucrează împotriva intereselor firmei.
  3. Acționarii companiei îl concediazaă pe Dl. Dir. General Furăceanu și numesc altă persoană în acea funcție.
  4. Printr-un paralelism, "acționarii" României suntem noi, cetățenii, care l-am prins pe Dl. Grindeanu cum dădea ordonanțe pentru interesul unor colegi/șefi de partid de-ai săi și împotriva intereselor Justiției și ale României.
  5. Acționarii României trebuie să-l demită pe Dl. Grindeanu și să nu-i mai plătească salariul.
  PS: De ce să plătim salariul unui om care să lucreze împotriva noastră? Noi l-am trimis acolo să lucreze pentru noi!
  Ca să nu mai spun că mai avem niște "administratori delegați" care lucrează tot pentru ei și impotriva Justiției, ei având probleme cu Justiția: Dragnea, Tăriceanu, Ponta. Merită ei să le plătim salariile în continuare?
  • Like 2
 • bloody good question! #rezist 4 ani!
  • Like 0


Îți recomandăm

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult