The Guardian rezumă pe contul de Facebook, într-un film de un minut și jumătate, ce s-a întâmplat la protestele antiguvernamentale din ultimele două săptămâni din România.
„Sute de mii de români au organizat proteste masive împotriva corupției în fiecare zi din ultimele două săptămâni, cerând guvernului să demisioneze. Demonstrațiile au mobilizat generația tânără și au devenit cea mai mare mișcare de protest din România după căderea comunismului în 1989”, sună relatarea The Guardian. Filmul se încheie cu întrebarea „So, what happens next?” (Deci, ce se va întâmpla în continuare?)
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
1. Sa presupunem că o mare companie din lume (Fromânia S.R.L.) semnează un contract de management (pe 2 ani) și-l numesc Dir. General pe dl. "Furăceanu".
2. La câteva săptămâni, acționarii acestei companii îl prind pe Dl. Furăceanu că lucrează împotriva intereselor firmei.
3. Acționarii companiei îl concediazaă pe Dl. Dir. General Furăceanu și numesc altă persoană în acea funcție.
4. Printr-un paralelism, "acționarii" României suntem noi, cetățenii, care l-am prins pe Dl. Grindeanu cum dădea ordonanțe pentru interesul unor colegi/șefi de partid de-ai săi și împotriva intereselor Justiției și ale României.
5. Acționarii României trebuie să-l demită pe Dl. Grindeanu și să nu-i mai plătească salariul.
PS: De ce să plătim salariul unui om care să lucreze împotriva noastră? Noi l-am trimis acolo să lucreze pentru noi!
Ca să nu mai spun că mai avem niște "administratori delegați" care lucrează tot pentru ei și impotriva Justiției, ei având probleme cu Justiția: Dragnea, Tăriceanu, Ponta. Merită ei să le plătim salariile în continuare?