Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„So, what's next?” The Guardian prezintă fețele protestului din România și pune o întrebare

The Guardian rezumă pe contul de Facebook, într-un film de un minut și jumătate, ce s-a întâmplat la protestele antiguvernamentale din ultimele două săptămâni din România.

„Sute de mii de români au organizat proteste masive împotriva corupției în fiecare zi din ultimele două săptămâni, cerând guvernului să demisioneze. Demonstrațiile au mobilizat generația tânără și au devenit cea mai mare mișcare de protest din România după căderea comunismului în 1989”, sună relatarea The Guardian. Filmul se încheie cu întrebarea „So, what happens next?” (Deci, ce se va întâmpla în continuare?)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Să vă spun de ce cred eu că Grindeanu trebuie să plece din fruntea Guvernului:
    1. Sa presupunem că o mare companie din lume (Fromânia S.R.L.) semnează un contract de management (pe 2 ani) și-l numesc Dir. General pe dl. "Furăceanu".
    2. La câteva săptămâni, acționarii acestei companii îl prind pe Dl. Furăceanu că lucrează împotriva intereselor firmei.
    3. Acționarii companiei îl concediazaă pe Dl. Dir. General Furăceanu și numesc altă persoană în acea funcție.
    4. Printr-un paralelism, "acționarii" României suntem noi, cetățenii, care l-am prins pe Dl. Grindeanu cum dădea ordonanțe pentru interesul unor colegi/șefi de partid de-ai săi și împotriva intereselor Justiției și ale României.
    5. Acționarii României trebuie să-l demită pe Dl. Grindeanu și să nu-i mai plătească salariul.
    PS: De ce să plătim salariul unui om care să lucreze împotriva noastră? Noi l-am trimis acolo să lucreze pentru noi!
    Ca să nu mai spun că mai avem niște "administratori delegați" care lucrează tot pentru ei și impotriva Justiției, ei având probleme cu Justiția: Dragnea, Tăriceanu, Ponta. Merită ei să le plătim salariile în continuare?
    • Like 2
  • bloody good question! #rezist 4 ani!
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult