Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Revoluția luminii, văzută de BBC: „No, this is not a rock concert, it's a shining protest!”

BBC News rezumă pe contul de Facebook, într-un film de 51 de secunde, ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile la București și conchide: „Un protest strălucitor”.

Iată relatarea BBC:

„Nu, acesta nu e un concert rock!

Este un protest antiguvernamental în București, capitala României.

Aproape 500.000 de protestatari aprind lanternele de pe smartphone.

Demonstrațiile au început acum o săptămână ca să determine Guvernul să renunțe la o ordonanță care dezincrimina anumite forme de corupție.

Guvernul a cedat, dar oamenii au continuat să iasă în stradă.

Parlamentarii social democrați aflați la putere au părăsit azi sala după ce președintele Klaus Iohannis a acuzat Guvernul că a aruncat țara în criză.

Guvernul român refuză să demisioneze.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • krasus check icon
    Looks good
    • Like 0


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult