Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Revoluția luminii, văzută de BBC: „No, this is not a rock concert, it's a shining protest!”

BBC News rezumă pe contul de Facebook, într-un film de 51 de secunde, ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile la București și conchide: „Un protest strălucitor”.

Iată relatarea BBC:

„Nu, acesta nu e un concert rock!

Este un protest antiguvernamental în București, capitala României.

Aproape 500.000 de protestatari aprind lanternele de pe smartphone.

Demonstrațiile au început acum o săptămână ca să determine Guvernul să renunțe la o ordonanță care dezincrimina anumite forme de corupție.

Guvernul a cedat, dar oamenii au continuat să iasă în stradă.

Parlamentarii social democrați aflați la putere au părăsit azi sala după ce președintele Klaus Iohannis a acuzat Guvernul că a aruncat țara în criză.

Guvernul român refuză să demisioneze.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • krasus check icon
    Looks good
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult