Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Soluție” radicală a lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce partidul său a ajuns sub pragul electoral: amânarea alegerilor locale din cauza coronavirusului

Calin Popescu Tăriceanu-

Foto Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu propune amânarea alegerilor locale până la stingerea crizei provocate de coronavirus, considerând că acesta ar fi un gest de responsabilitate. Despre alegerile anticipate, dorite de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis, liderul ALDE afirmă că, în condiţiile actuale, sunt „un fel de nebunie şi de capriciu care trebuie, bineînţeles, reprimate”, scrie News.ro.

„Eu vă spun altceva, nu numai că alegerile anticipate sunt, în condiţiile acestea, un fel de nebunie şi de capriciu care trebuie, bineînţeles, reprimate; mai mult de atât eu vă spun că trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus ca să fim responsabili până la capăt. Pentru că, în toate ţările vedeţi ce se întâmplă, măsurile care se iau sunt de a anula întâlnirile publice unde se adună sute, mii de persoane tocmai pentru a frâna diseminarea virusului, iar noi ne gândim la alegeri anticipate unde să aducem, eventual, şi pe românii din străinătate din zonele din Italia, să îi aducem şi pe ei în secţiile de vot, nu neapărat de acasă, ci din străinătate, unde riscurile sunt, în momentul de faţă, foarte ridicate, probabil mai ridicate decât cele din România. Este propunerea pe care o fac, o propunere care cred că este responsabilă şi care ar trebui să fie tratată cu maximă responsabilitate de cei care azi conduc guvernul, chiar şi interimar, chiar şi de preşedinte, care văd că împinge în direcţia opusă în aşa fel încât în loc să minimizăm riscurile şi posibilitatea de diseminare a virusului, facem exact lucrurile pe dos”, a declarat Tăriceanu la România TV.

El a argumentat că mulţi oameni vor merge la secţiile de vot, vor interacţiona cu ceilalţi, vor atinge ştampilele de vot, iar a doua zi în sălile respective se vor desfăşura cursuri, cele mai multe secţii de votare fiind în şcoli.

Alegerile locale ar urma să fie organizate cel târziu în luna iunie.

ALDE nu a reușit anul trecut să treacă de pragul electoral la alegerile pentru Parlamentul European.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parerist check icon
  Asta ar vrea sa fie ținut în carantina în senat. Dacă se poate, încă măcar 20 ani, ca sa fie sigur!
  • Like 2
 • Leo check icon
  Soluția este votul prin corespondență pentru TOATĂ LUMEA.
  Ia joac-o p-asta, nea Tări!

  Băi analfabetule (funcțional), tu vrei ca pentru o banală gripă (aia e covid, în caz că nu știai) să închidem țara cu totul?
  • Like 2
 • Delia MC Delia MC check icon
  Eu propun următoarele:
  - votul diasporenilor acolo unde sunt, fără să fie nevoiți să vină în țară și să mai aducă niște viruși la pachet. Dar asta nu le-ar conveni că ei nu votează psd-alde. Dar pentru un astfel de scop, sănătatea publică, merită, nu?
  - dl Tăriceanu să se pună el în carantină auto-impusă până la stingerea epidemiei.
  • Like 2
 • AlexisZ check icon
  Eu mă întreb : cât timp mai poate trài un cadavru politic ? dar o paiatà de mucava ?
  • Like 3
 • Acum cateva zile am spus in gluma pe facebook chestia asta, ca ar trebui amanate alegerile din cauza virusului, uite ca s-a gasit un politician penibil care sa propuna asta pe bune.
  • Like 5
  • @ Nicu Buculei
   Păi are mult timp liber acum CACPe Tăriceanu. Citește și el mai atent vocea boborului, poate-poate găsește o vrăjeală nouă.
   • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   AlexisZ check icon
   Morala : sa fii întotdeauna atent la ce-ti doresti in viatà Nicule, cà nu se stie niciodatà :-))
   • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult