Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Suporterii României au creat o atmosferă fantastică”, e „o uniune reală între fani și echipă”. Spectacolul din tribunele meciului România-Belgia, în presa internațională

Meciul România - Belgia

Foto: Profimedia

Spectacolul făcut de suporterii României în tribunele meciului cu Belgia, dar și pe străzile din Koln a fost prezentat de presa internațională, care scrie atât despre dăruirea fanilor, cât și despre șansele naționalei de a ajunge în optimi. 

„Fanii României au oferit un zgomot asurzitor și un zid galben de susținere când au sosit la Köln, într-un val de entuziasm, după victoria categorică din meciul împotriva Ucrainei”, relatează BBC. Potrivit sursei citate, în ciuda înfrângerii, jocul echipei a justificat optimismul fanilor.

Foto: Nicu Pană

„Echipa lui Edward Iordănescu a fost învinsă sâmbătă, dar a dovedit suficient pentru a justifica optimismul continuu al suporterilor care au ovaționat-o și după fluierul final. (...) Există o adevărată uniune între jucători și suporteri, care le va oferi o speranță reală de a ajunge între ultimele 16 echipe”, scriu jurnaliștii britanici care cred că românii nu pot avea nicio plângere cu privire la rezultatul meciului cu Belgia, dar campania lor Euro 2024 are încă multe de oferit.

L'Equipe: La meciul cu Belgia, românii au fost susţinuţi de un contingent fabulos de 30.000 de fani dezlănţuiţi

Și L'Equipe scrie despre șansele României de a trece mai departe. „Oricât de incredibil ar părea, în ciuda înfrângerii cu 0-2 în faţa Belgiei, România rămâne liderul acestei Grupe E de un suspans insuportabil. Toate cele patru echipe merg în ultima etapă de miercuri cu acelaşi număr de puncte (trei), o situaţie fără precedent”, relatează lequipe.fr, potrivit Digi24. „Susţinuţi de un contingent fabulos de 30.000 de fani entuziaşti şi dezlănţuiţi, care au rămas gălăgioşi şi dinamici de la început până la sfârşit, tricolorii au ajuns în această fază datorită unui atac mai bun (trei goluri marcate). Un egal cu Slovacia, miercuri, va fi suficient pentru ca oamenii lui Edward Iordănescu să avanseze în optimi”, se arată în publicația citată.

Reuters remarcă „atmosfera fantastică” pe care au creat-o suporterii României. „Fanii lor au rămas cu siguranță alături de ei, contribuind la crearea unei atmosfere uimitoare, în timp ce zgomotul s-a revărsat din tribune”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult