Alegerile s-au terminat, iar noul primar al Bucureștilor ar trebui să se gândească serios la următoarele lucruri:
1. Să consolideze de urgență clădirile cu risc seismic din București. Clădirile cu bulină roșie care stau să cadă chiar și la prima adiere de cutremur trebuie să fie prioritatea zero a doamnei primar. Cred că mai mult de jumătate din Centrul Vechi e în această situație. Să aibă grijă de clădirile istorice, care păstrează încă semnele unei fabuloase arhitecturi clasice.
2. Să stârpească toată corupția din primărie și din instituțiile subordonate. Să concedieze toți penalii. Să-i suspende pe toți cei cercetați sau judecați pentru fapte de corupție, până la pronunțarea unor sentințe definitive.
3. Să facă publice toate contractele pe care Primăria le încheie cu firmele private. Să publice toate contractele pe site-ul primăriei, ca să le vadă toată lumea, și în special pe cele legate de colectarea gunoiului, de spațiile verzi și de repararea drumurilor. Ce m-a frapat în București e că trotuarele și bordurile se schimbă cam o dată la șase luni. Este absolut ridicol și o totală risipă de bani!
4. Să nu mai taie copacii de pe domeniul public și să facă parcuri noi, cu arbori și iarbă, nu cu betoane.
5. Să construiască parcări suficiente și doar apoi să-i amendeze pe toți șoferii care parchează ilegal.
6. Să curețe orașul de cerșetori și de așa numiții parcagii. Cel puțin cei din urmă sunt un real pericol atât pentru femeile singure care refuză să-i plătească, cât și pentru turiștii străini care sunt agresați în plină stradă.
7. Să modernizeze parcul auto al RATB și să oprească corupția din această regie și furtul de combustibili. Să facă trasee speciale exclusiv pentru autobuze și troleibuze, marcate corespunzător, și să-i amendeze pe toți șoferii care încalcă regulile de circulație folosind aceste trasee.
8. Să facă transportul public gratuit pentru persoanele nevoiașe, bătrâni, copii și studenți.
9. Să modernizeze Gara de Nord. Prima impresie pe care cineva și-o face atunci când ajunge în București cu trenul trebuie să fie una pozitivă. Să se inspire din felul în care a fost reabilitată Gara din Malmö, de exemplu.
10. Să facă din București un oraș prietenos cu bicicliștii. Să construiască noi piste de bicicletă și să le refacă în mod corect pe cele deja construite. Am văzut în Capitala României câteva mostre scandaloase de risipă a banilor publici: piste de biciclete care se opresc în copaci sau în stațiile de autobuz. În Suedia, astfel de lucruri ar duce la demisia primarului!
11. Să modernizeze școlile publice și să facă noi grădinițe.
12. Să-i sprijine pe antreprenori și micile companii să-și dezvolte ideile în proiecte care să schimbe fața Bucureștilor și a României la potențialul real pe care orașul și țara îl au. Să creeze forumuri în care business angel-ii și inovația să stea față în față.
13. Să sprijine evenimentele culturale care să întărească identitatea aceastui popor greu încercat. Să se concentreze în special asupra inițiativelor tinerilor care vor să schimbe lucrurile în jurul lor. Cultural, România este extrem de bogată și are tradiții încă vii. Să le ținem în viață! Să dea resurse muzeelor, precum Muzeul Satului sau Muzeul Țăranului Român, ca acestea să se dezvolte.
14. Să acceseze toate fondurile europene la care orașul are dreptul, până la ultima centimă, și să folosească banii ca să facă viața cetățenilor orașului mai bună.
15. Toate deciziile mari, fundamentale, să fie luate prin referendum. Bucureștenii sunt cei care plătesc salariul primarului și ei trebuie să decidă ce se întâmplă în orașul în care trăiesc.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Dacă nu putem aduce mai mult ADN nordic în țară, atunci măcar să încercăm să-l copiem în părțile lui bune. :)
Poate era bine sa candideze , daca nu pt ptrimarie macar pt un loc de consilier in CGMB ! O intrebare asa neoficiala ar fi daca a si votat-o pe d-na Firea ca sa aiba atatea pretentii de la dansa sau... poate tocmai de asta ii cere atatea ca n-a votat-o si doreste s-o discrediteze ! :) Foarte romanca doamna dupa cum spuneam , adica invidia si capra vecinului ! Ha-ha !
Pentru mine in Bucuresti exista prioritatea rezolvarii traficului aglomerat Propun urmatoarele masuri:
1 – PARCARILE :
a ) achizitionarea si montarea unui numar foarte mare de automate de tichete de parcare in toate zonele centrale sau foarte aglomerate ( astfel de automate am vazut in Sibiu , poti plati cu monezi , bancnote sau card , parcarea este foarte ieftina 1leu / ora ) iar amenzile pentru nerespectarea regulilor de parcare sa fie foarte mari „ usturatoare „ ;
b ) construirea de parcari subterane dar mai ales montarea de parcari supraterane cu lift de pozitionare ;
c ) amenajarea de parcari pe marginea soselelor dupa modelul sectorului 3
2 – STRAZILE In acord cu un studiu competent sa se instituie sensuri unice, restrictii de gabarit sau tonaj si mai ales restrictii orare de trecere sau parcare pentru anumite strazi determinand calatorii sa foloseasca transportul in comun sau pietonal Amenzi „ stimulatoare „ pentru nerespectarea regulilor
3 -- SEMNALIZATOARELE LUMINOASE ( „ stopurile „ ) Sa se publice ce s-a facut cu banii alocati automatelor de trafic cu unda de trecere S-a se aloce bani pentru generalizarea lor in tot Bucurestiul
4 – CAPETE MIJ . DE TRANSPORT Sa se construiasca parcari mari in zonele terminale ale metroului , liniilor de tramvaie sau trolbuze incat conducatorii auto sa prefere sa lase auto la capat de mijloc de transport in comun
5 – BICICLETE Sa se aplice in Bucuresti conceptul parcurilor de biciclete inchiriate pentru traversarea centrului orasului