Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Un măscărici vinovat pentru morți….” Întrebare pentru putiniștii sub acoperire: Ce trebuie să facă un președinte, când îi este măcelărită țara?

Volodimir Zelenski în birou

Foto: Getty Images

De la începutul războiului, am citit despre Zelenski că este măscărici, clovn, vinovat pentru morți, că nu vrea pace, că e slugă NATO, că-și autodistruge țara, că e un pericol pentru propriu popor, că e trădător. Le-am citit, m-am crucit. Cei ce susțin asemenea idei nu suflă un cuvânt despre Putin și despre invadarea barbară a Ucrainei, despre gropi comune, despre masacre. Unii - puțini - scriu că masacrele sunt făcute de ucraineni. Se omoară singuri, își distrug singuri țara ca să dea vina pe ruși. Nu știu cum explică violurile, că nu pot ucrainenii să se autovioleze. 

Alții vorbesc elogios despre mama Rusia cu Ermitajul ei, cu caviar, cu muzee, cu biserici ale căror cupole sunt poleite cu aur sau despre oameni de cultură excepționali ca Tolstoi, Esenin, Dostoievski, Pușkin, Ceaikovski, pe care îi prețuiesc și eu nespus de mult și despre care nici nu îmi pot imagina că ar fi susținut, dacă ar fi trăit astăzi, nebunia lui Putin. Asociez viața și opera lor cu ceea ce se întâmplă astăzi și știu că nu ar admira și susține un om ca dictatorul de la Kremlin. Nu Tolstoi un patriarh al păcii și al creștinismului, nu Ceaikovski care a compus o muzică sublimă, dar a fost toată viața chinuit de faptul că era homosexual, nu Dostoievski cel condamnat la moarte și dus legat la ochi în fața plutonului de execuție, trăindu-și deja moartea și apoi comutându-i-se pedeapsa în muncă silnică pe viață în Siberia, nu Pușkin cel mereu îndrăgostit, și nu suavul și blândul Esenin!

Îți recomandăm

Vorbiți-le de mama Rusia, de caviar și frumusețe, femeilor care au fost violate în fața copiilor sau a părinților, copiilor violați, mamelor care și-au recunoscut copiii uciși și aruncați în gropi comune! Sigur o să vă asculte și o să iubească frumusețea Rusiei! 

...

Dar să mă întorc la întrebarea de la început: Ce trebuie să facă un președinte, când îi este măcelărită țara!? Ce trebuia să facă Zelenski când i-a fost invadată țara, ca să nu fie măscărici, clovn, vinovat pentru morți, slugă NATO, un pericol pentru propriu popor, trădător!?

A ales să lupte. A ales să rămână în țară alături de ai lui. A ales să fie lider în vremuri grele. Cred că nici nu a vrut asta și nici sufletul lui nu știa cât este de puternic, dacă nu i se dădea să trăiască asemenea timpuri, dar, dacă i s-a dat, s-a ridicat la înălțimea lor prin fapte. E un om care și-a înțeles menirea și care știe că nu vrea să rămână în istorie ca președintele ce a lăsat ca poporul să îi fie distrus sau asimilat. 

Putea să se urce în primul avion - el și ai lui - și să plece fără a se uita înapoi. 

Atunci ați fi scris despre el că este erou!? 

Putea să predea țara rușilor fără niciun gest de apărare. Murea Ucraina contopită în mama Rusia într-o clipă. 

Atunci ați fi scris că nu este trădător, ci salvator!? 

Să facem un exercițiu de imaginație. Putin primea Ucraina pe tavă. Nu se oprea. Voia și Moldova, și Țările Baltice, și România. Ce ați fi scris atunci despre Zelenski!? 

Putea să negocieze cu rușii, să le dea țara și să fie un președinte marionetă. 

Atunci nu ați mai fi scris că e măscărici și clovn!? Atunci era iubitor de pace!?

Și încă ceva. În ochii iubitorilor de ruși de pe-aici, Putin nu e vinovat pentru morți, vrea pace, nu își autodistruge țara, nu e un pericol pentru propriul popor!?

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • La o postare, ce dezvaluia atrocitatile produse de rusi in Ukraina, dupa ce am dat de comentarii - la acea postare - de genul ''Zelensky e de vina'', mi-a scapat un ''Moarte Putinistilor!''... Mi-a scapat - ce e drept - cu naduf... Sunt, de 25 de zile, ''restrictionat pe grupuri'', de un FaceBook putinist...
  • Like 1
 • Nu sunt neaparat putinisti sub acoperire, sunt oameni fara integritate si fara caracter.....Sunt slugi de profesie care behaie ca noi suntem sclavii nu stiu carei conspiratii. Sunt cei care fie ar fugi rupand pamantul in caz de razboi, fie ar primi cu flori o armata straina care ar intra in Bucuresti de exemplu. Sunt oamenii-de-tip-nou fara vana si principii, amorali prin educatie si binari in "judecatile" lor.
  • Like 1
  • @ Petru Hobincu
   Potrivită este sintagma ce de mult timp este agasant de frecvent folosită în România, dar adevărată și în acest caz. Sunt „analfabeți funcțional”, nu din cauza prostiei moștenite (genetice), ci din cauza prostiei regimului de „democrație originală” românească.
   • Like 1
 • Cei care au comis crime si atrocitati in aceasta invazie animalica vor raspunde penal, in frunte cu "condamnatul" lor suprem, ciolovecul putler.
  • Like 2
 • Măscăriciul de ka Kiev ar fi trebuit să evite orice posibil conflict cu Rusia. Nu avea de ce să vrea chelul tichie de mărgăritar, respectiv aderarea Ucrainei la nato, nici în trecut și nici acum!

  Măscăriciul de la Kiev trebuia și trebuie să respecte nevoile legitime de securitate ale Federației Ruse și să accepte neutralitatea Ucrainei, neaderarea ei la nato, renunțarea la Crimeea, care s-a unit de bună voie, prin referendum, cu patria-mamă Rusia, recunoașterea republicilor Donețk și Lugansk și încetarea ostilităților acolo, recunoașterea drepturilor minorităților etc. etc.

  Ucraina are probleme cu Rusia pentru că și le-a făcut singură, cu mâna ei, respectiv a măscăriciului criminal și trădător zelenski, marioneta Americii imperialiste.

  Nici Germania, nici Ungaria, nici România, niciun stat UE nu are probleme cu Rusia. Și niciun stat UE nu are nicio vină că Ucraina are probleme cu Rusia. Asta în ciuda faptului că zăludul de la Kiev arată cu degetul și împroașcă mereu cu zoaie pe cine vrea el.

  De curând, obraznicul și nesimțitul zelenski a sărit la gâtul lui Frau Merkel, acuzând-o gratuit de problemele create chiar de el însuși în Ucraina, respectiv de conflictul actual cu Rusia! Așa ceva nu este numai impardonabi, ci și nerealist! Sahra Wagenknecht a arătat că, în ciuda multelor ei prostii, Frau Merkel a procedat corect cu Ucraina, fiindcă primirea ei în nato nu numai că nu ar fi dus la evitarea conflictului, ci ar fi declanșat conflictul mult mai repede, chiar atunci imediat!

  Ba încă zăludul zelenski și-a dus nesimțirea chiar mai departe, ajungând, nu de mult, să respingă vizita la Kiev a președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier! Astfel, este clară atitudinea băsistă a ticălosului zelenski, de sugaci exclusiv al marelui licurici de la washington!!!

  Se știe și se și simte deja că sancțiunile împotriva Rusiei impuse de America imperialistă și de senilul de la casa albă și atât de dorite de criminalul și trădătorul zelenski, coada de topor a Americii imperialiste, lovesc țintit în economia statelor membre UE. Vin scumpiri peste scumpiri, plus penurie la anumite produse și dereglarea lanțurilor de aprivizionare existente. Și trebuie spus că țările și popoarele UE nu au absolut nicio vină! De ce să fie pedepsite gratuit și abuziv???

  Se spune că Germania mai are un pic și intră în recesiune, dacă se continuă cu aberația asta cu sancțiunile împotriva Rusiei. Și e clar că dacă pică Germania, deodată cu ea pică toată Europa! Inclusiv România va avea enorm de suferit.

  Ce e rău în a-ți dori binele tău, al poporului tău, al țării tale România și al Uniunii Europene, al cărei motor este Germania și în care România este stat membru?

  Și ce e rău în a considera că binele României, al Germaniei și al întregii UE trebuie să prevaleze în fața problemelor Ucrainei și în fața intereselor ticăloase ale imperialismului amerloc???

  Dacă asta înseamnă putinism, atunci recunosc cu mândrie că sunt putinist, și nu sub acoperire, ci pe față!

  De ce ar trebui să sufere Germania, Ungaria, România sau oricare alt stat UE, deci oricare stat terț, care nu are probleme cu Rusia, pentru că Ucraina are probleme cu Rusia??? Nu e mai corect și mai bine să sufere strict și exclusiv Ucraina lui zelenski??? Ba e clar că da!

  Și de ce pentru o singură țară, Ucraina, care nu e membru nici al nato, nici al UE, trebuie să sufere atâtea și atâtea alte țări, practic toate statele UE, deci întregul continent european? Nu e mai corect și mai bine să sufere strict și exclusiv Ucraina lui zelenski? Ba e clar că da!

  Tocmai de aceea, este imperios necesar să se întâmple ceea ce spunea fostul comisar european pentru extindere spre Est, Günter Verheugen, profesor doctor de științe politice la Universitatea din Frankfurt pe Odra: reluarea relațiilor bune și pașnice a statelor UE cu Rusia, cum spune chiar în titlul articolului: "Trebuie să fim pregătiți să îi întindem din nou mâna Rusiei", iar asta cât mai repede!!!

  https://www.nd-aktuell.de/artikel/1162663.eu-russland-konflikt-wir-muessen-bereit-sein-russland-wieder-die-hand-zu-reichen.html
  • Like 0
  • @ Ovidiu Jurj
   Gandalf check icon
   Uite că nu l-a luat încă Sarsailă să îl teleporteze acasă!
   Hai, bolșevicule, cum te tot poftesc de o bucată de vreme, deși intelectul tău de furnică comatoasă nu poate pricepe, pașol na turbinca, ciorti propagandist pe două copeici!
   Ti-au zis stăpânii că nu-ți iei copeicile pe luna aprilie că n-ai băgat botu' tău murdar de rahat bolșevic pe nicăieri sau ce te-a făcut să te trezești așa elucubrând?
   • Like 7
  • @ Ovidiu Jurj
   Delia MC Delia MC check icon
   OK, sunteți dușmanul Americii dar dacă asta implică în mod necesar aprobarea Rusiei înseamnă pur și simplu limitare.

   Necesitățile de securitate a Rusiei. O fi singura care are NECESITĂȚI DE SECURITATE? Ori Rusia are voie să aibă orice necesități vrea/pretinde că are dar alții nu? Vai de mine, avea NATO la granițe și se temea a naibii că NATO prin Polonia, România, hai, Ucraina ar fi atacat vreodată Rusia? Nu cumva necesitățile alea sunt pretexte? De ce s-au repezit toți în NATO, nu cumva de frică îngerașilor de ruși? Care era pericolul aici, nu cumva "nevinovata" Rusie? Hoțul strigă hoțul, mereu.

   Dacă în locul Ucrainei eram noi, ce mai ziceați? Că noi și numai noi trebuie să suferim pentru simpla vină că am vrut un drum cât mai departe de ruși? Departe de mentalitatea lor de ev mediu din care în realitate n-au ieșit niciodată.
   Ce mama naibii o fi corect în lume, ce vină au avut toți care au suferit din cauza nebunului de Hitler? Asemenea lucruri se întâmplă pur și simplu fără ca ceilalți să aibă vreo vină. A, să tacă și să suporte ca noi să dormim liniștiți.

   Și încă, unde naiba îi găsiți pe toți ăștia? Nu cumva îi căutați cu lumânarea pe unii care gandesc ca dvs? Sigur că veți găsi, însă reprezintă o mică minoritate. Iar minoritățile de acest fel de regulă se înșeală. La fel ca ăia din Berlin care au manifestat ieri parcă pentru Putin și Rusia, unul avea si un tricou cu Putin.
   Știți bine că in categoria pro-Putin unii îs ticăloși iar alții utili. Apartenența la una din ele înseamnă ticăloșie ori prostie, în cel mai bun caz naivitate.
   • Like 6
  • @ Ovidiu Jurj
   Hai SIKTIR, gunoiule!
   Daca ai cetățenie romana, marș afara în Rusia, SCURSURA!
   • Like 3
  • @ Ovidiu Jurj
   Cred că sunteți rău nevorbit,d-le Ovidiu Jurj!
   Probabil de asta aveți asemenea devieri de gândire.
   Slavă Ucrainei,rușine celor care sunt ca dvs.!
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Stimată doamnă Delia MC,cu dl.Jurj(dacă ăsta îi este numele adevărat...) dialogul este monolog cu fața la perete,risipă de mărgăritare date la porci.
   Există români idioți utili celui mai mare dușman al României,asta e tot.
   • Like 2
 • Lasand la o parte insinuarile instigante ale catorva pigmei sosoci cu pretentii de "vectori de opinie", concluzia este urmatoarea: cei care au comis crime si atrocitari in aceasta invazie animalica, vor raspunde penal, in frunte cu "condamnatul" lor suprem, ciolovecul putler.
  • Like 4
 • In orice dezbatere exista totdeauna și”Gica Contra” El este cel mai deștept, cel mai informat, nu contează subiectul ! Covid , Ucraina, politica NATO, poziția Germaniei , nu contează ; imediat îți da replica sa te pună cu botul pe labe . Asta este și nu am ce face ; maresmnez de cele mai multe ori Dar când imi explica cât de grozava este Rusia cu iubitul ei conducator , ma enervez teribil . Iubesc literatura rusa de la Tolstoi la Paustovski, iubesc enorm muzica lor și muzicienii ruși .dar Rusia ca țara indiferent de timp a fost totdeauna o nenorocire pentru vecinii ei. Ce se întâmpla azi in Ucraina ma duce cu gândul la cuvântul din “Ecleziastul “ “Ce a fost va mai fi și ce s-a mai făcut se va mai face”!
  • Like 5
 • Haga check icon
  Dupa mintea unora , Presedintele Volodimir Zelenski ar fi trebuit sa predea tara fara a opune nici un fel de rezistenta.Asa a procedat fostul persedinte cu Crimea in 2014.
  Dupa cum se vede poporul sustine hotarat decizia presedintelui de a nu capitula.Dumnezeu sa le dea putere sa isi apere tara.
  • Like 7
 • Doresc sa raspund pe aceasta cale insinuarilor rautacioase, si sarcastice ale acestei doamne Aldea, care ca majoritatea turmei hipnotizate de stirile din main stream media, numeste "putinist[i]" orice persoana care nu cumpara varianta oficiala si incompleta a razboiului din Ucraina.. Gasesc deasemenea graba asta de "labeling" imediat a oamenilor mai inainte amintiti, otravita si puerila. Este oare de mirare, ca nu toti mimam oroarea, dezgustul, si surpriza vis-a-vis de agresiunea Rusiei, ca mai tot restul liderilor europeni, americani si romani, care au ignorat blatant de 8 ani de zile de cand a inceput de fapt acest razboi, nevoile si cererile Rusiei? Nu, nu este! Considerand cei 2 ani de pandemie, de minciuni, falsitati si exagerari grosolane, menite sa mentina spaima si groaza in sufletul oamenilor, alienand astfel o intreaga populatie... Din fericire, unii s-au trezit din aceasta pandemie psihologica. Asta nu-i face insa putinisti! Razboiul este oroare pura. Evident, pseudo-eroul de la Kiev, nu doreste incetarea acestuia, cersind in perpetuitate arme, ajungand chiar sa ridice glasul si sa certe liderii care nu-i servesc comanda prompt, de parca ar comanda taietei cu branza. Ce ar trebui sa faca "neinfricatul" lider? Intrebare gresita! Ce ar fi trebuit sa faca, era sa nu respinga toate cererile Rusiei ca fiind drept, citez: IMPOSIBILE, prin asta, evitand razboiul. Acum ce sa faca? Sa ceara, pardon, sa cerseasca pace, prin compromis, cat de major ar fi, daca i-ar pasa cu adevarat de oamenii nevinovati care pier zilnic. Daca "intamplarile" din zona Donbas din ultimii 8 ani ar fi fost la fel de intens mediatizate, apropo' de masacrele si gropile comune de astazi, raportate cu frenezie, excitatie chiar, si repetativitate ametitoare, Spartacus incarnat de la Kiev, nu ar fi capatat o asemenea atentie. De niciunde. Ma refer la pamantenii din Donbas, impuscati, mitraliati si bombardati, de pasnicii si prietenosii razboinici ucraineni. Am enorm de multe de comentat despre acest conflict, si aceasta "one sided view" stropita peste noi cu insistenta, si persistenta, parte din procesul evident de demonizare totala a rusilor, dar ma opresc din sila si plictis, invitand insa semenii mei ramasi nespalati la creier inca, sa intrebe "intrebari" fara oprire, si sa chestioneze totul din meniul asta putred, alterat, si otravit, ce ni se serveste dimineata, la pranz, seara, si tarziu in noapte. Atentie, mare atentie! Acest inchipuit de la Kiev, a facut, face, si va face orice in a atrage, in a instiga tari membre NATO sa intervina, spre deliciul americanilor. De se va intampla asta, va urez tuturor "NOAPTE BUNA". Pentru ca va fi vesnica,
  • Like 2
  • @ Bogdan Gheorghies
   Dorin check icon
   Na, c-am aflat-o și p-asta!
   Cică „cerșetorul” Putin s-ar fi rugat ani de zile de „hapsînul” Zelenski:
   „Dă-mi și mie un dărab de țară... fie-ți pomană...”
   Dar Zelenski, zgârcit cum îl știm, nici n-a vrut să-i asculte jelania milogului, necum să-i azvârle vreo ciosvârtă.
   Și văzînd Putin cerșetorul că nimeni nu-l miluiește cu o halcă de țară pe daiboj, s-a apucat, pe bună dreptate (apud @Bogdan Gheorghieș Putinosul) să-și facă singur dreptate, cu ciomagul.
   Și sparge acum la oale, zicând că Zelenski își dă singur cu ele în cap.

   Morala Putinoșilor?
   Cu cerșetorii trebuie să fii larg la inimă și desfăcut la băierile pungii dacă vrei să mai ai zile.
   • Like 10
  • @ Bogdan Gheorghies
   maripos check icon
   Da, si lui Putin ii pasa cu adevarat de oamenii nevinovati care pier zilnic. Sutele de mii de soldati rusi!!! Du-te domnule la culcare, pentru tine a venit noaptea vesnica!
   • Like 7
  • @ Bogdan Gheorghies
   Multa lume vede lucrurile la fel inclusiv americani de prestigiu gen John Mearsheimer and the like, Lucrurile sant deja grave si fara ca "unii" sa toarne gaz pe foc, gen Ursula Van der Leyden un fost ministru de aparare in Germania si inca unul slab dar care "nu stie" sa faca diferenta:...."she does not “differentiate” between heavy and light weapons". Hai sa fim seriosi, cum a ajuns asta la conducerea UE dupa "stralucita performanta" ministeriala....dar coplesita de mixul dintre empatie si greutatea functiei. Conflictul nu se va stinge decat in urma intelegerii dintre rusi si americani. Din pacate timpul trece, oamenii mor, vieti si agoniseli distruse, Ukraina va ajunge moloz in timp ce Zelenski "recita" din Churchill si parca si-ar dori o confruntare armata SUA-Rusia, pe principiul daca tot murim noi macar sa luam toata lumea cu noi.
   • Like 1
  • @ Dorin
   Prietene, claritatea cu care vezi lucrurile ma onoreaza! Esti descurajant de corect, aproape intimidant. Te rog sa ma ierti, bine? Plec chiar acum sa-i fac de petrecanie bestiei de Putin! Iti multumesc cu drag, m-ai salvat dintr-o grava eroare istorica! Pot sa-ti ofer ceva de baut? Sau banuti de paine, de metrou? Te rog, nu ezita!
   • Like 2
  • @ maripos
   Mutumesc amice, esti un dragut! M-ai bagat in pijamale deja! Tremurand de emotia replicilor tale inchizitorii..., sa stii ca nu ma duc domne' la culcare, e bine? La "sutele de mii de soldati rusi" ai adaugat si balerinele de la teatrul Bolshoi? Ca' si alea ale naibii comploteaza impotriva panselutelor diafane ucrainene.... Cu intens respect, ai grija cand iesi in strada, sa nu te-mpiedici fatal de-atata ratiune si chibzuinta.... domnule!
   • Like 2
  • @ Victorin Borsciov
   Dorin check icon
   Și Germania a fost moloz și Japonia a fost moloz dar uite ce bine s-au refăcut și ce puternic excelează acum, economic, față de unele națiuni victorioase în al II-lea război mondial.
   S-ar zice că înfrîngerea le-a priit.
   • Like 3
  • @ Bogdan Gheorghies
   maripos check icon
   Din partea mea, poti avea insomnii vesnice! Dar daca Zelenski e vinovat de ceva, Putin e de 100.000 de ori mai vinovat, cum spunea cineva pe-aici: el a aruncat prima piatra si el e cauza posibilului somn vesnic al tuturor. Pentru el cuvantul "diplomatie" e de nepatruns, iar orgoliul nemasurat i-a asezat un val gros pe ochi, ceea ce-i va aduce pierirea. Si lui, poate si noua.
   • Like 9
  • @ maripos
   Ciudat, dorm la fel de bine, ca si inainte de Dragobete, rautaciosule micut ce esti... Da' nu mai spune la nimeni, bine? Sunt convins ca Zelensky-SHMelensky dardaie excitat de cati fani are in Romania. Mda. Romania. Pe care nu da un peste prajit, 2 bani, si-o ceapa degerata. Dumnealui, si patriotii Inaltimii sale din plastilina.... Acum evident desconspirat drept "putinist", recunosc cu smerenie ca as prefera mai bine sa rup o juma' de paine, si gusta o mica votca cu Putin, decat s-o las pe eroina gonflabila de la Kiev, sa-mi hraneasca porcii.... Sfarsitul mesajelor, nu te mai obosi, esti plictisitor, ca un tantar in miez de vara. Sa ai viata prietene! Poate.
   • Like 0
  • @ Bogdan Gheorghies
   Amice, oricate expresii docte si intorsaturi de condei meseriase ai utiliza, incercand sa epatezi cititorii, jegul sovietic ti se vede pe la cusaturi si duhoarea putinista imputita navaleste dupa fiecare fraza.
   Sigur nu esti nefasta lui Voican, ca doar aleia-i mai put urmele sputniciste prin tara asta?!
   Citindu-te am realizat de ce Putin nu sufera de hemoroizi, limba-ti catifelata nu le permite sa apara.
   • Like 6
  • @ Bogdan Gheorghies
   Nume check icon
   Daca intr-adevar ucrainienii au comis faradelegi in zona Donbas unde sunt dovezile? In afara de avionul sud-coreean clar doborat de pro-rusi nu a aparut nimic de la rusi. SI daca rusii intr-adevar au vazut faradelegi de ce nu s-au oprint in Donbas si au mers mai departe?
   • Like 4
  • @ Vitruvian Man
   Draga "amice"! Iti multumesc ca m-ai citit. Asta era si ideea. Daca insa m-ai intalni fata in fata, putem aranja asta, cred ca ti-ar ingheta curajul de curca degerata pA buze. Nu vrei sa-ncercam? Ia hai draga, sa-ti fac eu un pic de educatie romaneasca! Apropo', c-acum ai spart CURsul de stiri antiruse, iti multumesc national si international, ca l-ai cautat la cur pe Putin de hemoroizi doFtore! Ai spart televiziunile de stiri mondiale.... Nu-mi ignora insa invitatia, "amice"! Scuze Republica, sunteti parazitati, din nefericire....
   • Like 1
  • @ Bogdan Gheorghies
   Gandalf check icon
   Baciu Bogdan, ești idiot iremediabil și vândut bolșevicilor.
   Ai fi tu așa drăguț să speli putina (sic!) și să nu ne mai plictisești cu logoreea ta lipsită de logică și de bun simț?
   Sau aștepți să ne convingi că de fapt ești vreo re-îmbuteliere a vreunui propagandist plătit care s-a volatilizat și folosești tehnici noi de persuasiune pro-Bolșevicia?
   Hai ”pașol na turbinca, propagandistule! - și să știi că asta (aproximativ) a fost prima oară spusă de unu' de-ai tăi, un Ivan.
   Hai, pașol!
   • Like 5
  • @ Bogdan Gheorghies
   Gandalf check icon
   Ești cretin rusnakule! nu ți-e pur și simplu rușine, jeg împuțit, să ameninți pe cineva cu bătaia? nu ai avea parte de ziua de mâine, dobitoc nenorocit și nesimțit!
   Pașol na turbinca, vidma!
   Duce-te-ai învârtindu-te să nu mai vezi lumina zilei, propagandist vândut și nenorocit!
   Să te bată Dumnezeu în Săptămâna Mare și să nu te ierte Scaraoțchi de la frigarea număru' Unu, cu viteză și temperatură maximă și fără pauze! Hai, scufundarea!
   • Like 6
  • @ Bogdan Gheorghies
   maripos check icon
   Sa ai aceeasi viata pe care mi-o doresti! Nu mor de dorul lui Zelenski, stiu ca "nu da un peste prajit, 2 bani, si-o ceapa degerata" pe Romania, dar sa pornesti un razboi, potential mondial, denota profunda lipsa de ratiune si cand/daca poporul rus s-o trezi, va fi un alt tar scos din barlog.
   Iar daca altcumva crezi, atunci esti tare mic la minte.
   • Like 2
  • @ Bogdan Gheorghies
   Ai ratat ocazia de a fi al cinci-lea care ar fi mers la ambasada rusiei ca sa pupe bocancul manjit cu sange al sceleratulu stalinisto-comunist de la moskova. Dar nu-i timpul pierdut. Stii cum se numesc cei ca tine? Colaborationisti. Stii ce soarta au avut dupa fuga stapanilor?
   • Like 4
  • @ Bogdan Gheorghies
   Ce ma te dai smardoi? Oi fi cretinoidul ala de la aur care impute un loc in senat?
   • Like 6
  • @ Bogdan Gheorghies
   Gata bombardierule sovietic, s-a ispravit persuasiunea in scris si treci la metodele rusesti de "convingere"?!
   Chiar as fi dispus sa ne vedem fata in fata cu o conditie, insa:
   Sa ai programarea facuta la una din clinicile Dr. Leahu.
   Dar protetica dentara in Romania e destul de scumpa, am auzit, si nu accepta ruble.. Ar fi suficient si un bilet dus la Moskva, nu pe fundul marii ci la Kremlin, ca acolo sigur aveti pe cineva sa va rearanjeze zambetele pierdute pe aici.
   Cat despre parazitii rusi de pe Republica, ai dreptate, sunteti neasteptat de desi insa, la cum se duce naibii economia putinista, sigur o s-o urmeze si lefurile voastre.

   Пасоль на турбинке добитокуле!
   • Like 5
  • @ Vitruvian Man
   Mai porcina jivina, soricel micut si cariat psihologic, te umfli-n pene oparite aici cu mine, cand nici macar n-ai sange-n tine sa-ti declini nunele adevarat??? Ai oare idee cat de ridicol si patetic esti, cand nici nu ai curaj sa spui cum te cheama, boule??? Eu imi pastrez oferta de tratament maxilo-buco-facial, daca-ti gasesti indrazneala pierduta cand erai copil, nu prea iubit, si fara jucarii, in a ne spune macar cum te cheama, ca sa ne gasim nu... prietene? Ma ingretosezi, tu, si altii ca tine, teribilisti in bot numai, sub ascunzisul anonimatului....
   • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   Auzi ma' zugravule, "aur", se scrie cu majuscule fraiere, pentru ca este partid politic, in contextul ales de tine stirbule semantic. Cand iti amanetezi cele 3 grame jumate de aur, mostenire de familie, ca sa-ti cumperi o duzina de oua, si nu prea mult patrunjel, esti corect, ai scris bine! Poti oare sa declini verbul " a fi idiot" pentru cititorii Republiica? Iti vom ramane pe veci recunoscatori!
   • Like 0
  • @ Gandalf
   Mai inchipuitule, te-am trecut din vedere putin, caci evident, esti consumat de ura si mahnire. Iti spun doar atat handicapatule.... Ai oare idee de cat de ridicol si patetic esti clantanind la oameni pe care nu-i cunosti, care nu te-au atacat direct sub nici o forma, sub acoperirea unui pseudonim??? Tu nici macar nu te califici la titlul de "las" vacarule, intelegi asta? Bineinteles ca nu, intrebare retorica.
   • Like 0
  • @ Bogdan Gheorghies
   Gandalf check icon
   Pașol na turbinca, ciorti!
   • Like 3
  • @ Bogdan Gheorghies
   O, mare smardoi, gata, ti-a sarit smaltul de tot, incepi sa ai mancarime la tatuaje?!
   Cum e stapanul e si sluga, Putin ameninta cu satanu', matale cu pumnu'. Asta-i defectul democratiei, orice semidoct de talie XXXL la geaca de piele "Vintage bomber flight" e lasat liber sa-si etaleze belicozitatea atunci cand lexicul de almanah se ispraveste.
   Categoria alora care au umplut buzunarele medicilor de la chirurgia maxilo-faciala ca sa le reconstituie fizionomia cat de cat, sa mai arate si ei a uoameni.
   Bombardiere, vezi-ti de negotul cu Miere Manuka si geci de piele, linge-i in continuare barbatia lui Putin, pup-o-n dos pe Sosoaca si racoreste-te imaginandu-te mare smardoi de Sector 5.
   Esti mult prea ieftin ca sa fii bagat in seama!
   Daca chiar vrei o intalnire, iti las numarul la care te gasesti si singur: 0744340400.
   • Like 3
  • @ Bogdan Gheorghies
   Cei mai PERICULOȘI SUNT PROȘTII (care se cred) DEȘTEPȚI. Dacă „mai tot restul liderilor europeni, americani si romani, au ignorat blatant 8 ani de zile nevoile si cererile Rusiei” de ce trebuie Ucraina să plătească?! În 2014 Crimeea a fost smulsă din Ucraina tot din cauza vecinătății cu NATO?! Rusia a încurajat, a sprijinit cu armament și armată, a creat și a recunoscut „republicile populare” separatiste Lugansk și Donețk tot din cauza NATO?! Mini-republicile din Caucaz au fost create și recunoscute de Rusia tot de frica NATO?! Transnistria este ocupată de ruși de-atâta timp în ce calitate? D-ta nu te ostenești nici măcar să „MIMEZI oroarea, dezgustul, si surpriza vis-a-vis de agresiunea Rusiei” pentru că aici te bucuri de libertate, pe care mâna ohranei lui Putin aici n-o poate gâtui. Comentariul d-tale pare scris la comandă plătită degeaba, având în vedere lipsa totală de morală și de argumentare logică.
   • Like 0
  • @ Bogdan Gheorghies
   Pașol na turbinca, ciorti!!
   • Like 0
  • @ Bogdan Gheorghies
   Hai sa ne întâlnim!
   • Like 0
  • @ Vitruvian Man
   Vin și eu!!!
   • Like 0
  • @ Bogdan Gheorghies
   Iti declin eu la persoana a 2-a. Atât știu:
   Ești idiot!
   Sunteți idioți!
   Stai că știu ceva și la persoana a 3-a:
   Neamul tău este idiot.
   • Like 0
 • Democratie sau ne-democratie, coruptie sau ne-coruptie, razboiul asta va fi pierdut de liderul care va pierde sustinerea majoritatii. Exemple: Sadam, Gaddafi, Ceausescu au fost pe faras cand nu au mai avut sustinerea majoritatii. Assad a rezistat, si resista, pentru ca a fost, si este, sustinut de poporul sirian- o stire nu prea vehiculata in lumea “libera”.
  Acuma, dintre cei doi, Putin nu are timpul de partea lui. Pe masura ce razboiul se prelungeste, popularitatea lui va scadea.
  • Like 6
  • @ Bogdan Misaila
   Da, dar va oferi o scuza perfecta, "ati vazut cum sau unit impotriva noastra, a Rusiei, toata lumea occidentala la comanda....vor sa puna mana pe bogatiile noastre"
   • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Delia MC Delia MC check icon
   " împotriva noastră, a Rusiei "???
   Scuză? Păi se tot scuză în timp ce comit genocid. Rușii au 2 discursuri diferite: în fața poporului și la extern. Pe ai lor îi mint de îngheață apele, pot să le zică orice că ăia ( 70%) înghit. Pentru restul scuzele nu fac 2 bani, faptele vorbesc.
   • Like 2
  • @ Bogdan Misaila
   Vezi ca esti in oarecare ceatza cu sustinerea de catre popor a lui Assad,acolo-i o tzara mai complicat pt ca-i problema religioasa la mijloc : puterea apartine partii din popor care-i minoritara religios ca numar,iar majoritarii nu prea au armata si de aici s-a ajuns sa fie atit de "sustinut" Assad ! Si ala mai este si un soi de socialist ca apartenenta politica si de aia-i sustinut de rusi !
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Cum sta treaba prin Moscova? Uite aici o "rusoaica" curajoasa(de fapt tanara are dubla cetatenie, rusa si americana). Inflation, job losses, flight bans | Russia after SANCTIONS | what's going on in Moscow?
   https://www.youtube.com/watch?v=r2HwG72EckU
   • Like 0
  • @ Bogdan Misaila
   Gandalf check icon
   Auzi, Bogdane, am și io o întrebare: tu de unde știi de popularitatea internă a lu' domnu' Assad? Ai întrebat tu personal vreun sirian? ai vorbit personal cu cineva care locuiește sau a fugit deja din Siria?
   Sau, ca tot boborul, ai dat click-uri și ai decis, după ce ai făcut o selecție pe criteriul „asta se potrivește concluziei mele, asta nu” că ai ajuns să deții adevărul ultim?
   Despre libian nu mă pot pronunța, că n-am avut destui colegi de-acolo pentru o concluzie PERSONALĂ suficient ponderată, dar irakieni am avut iar cu Ceașcă am fost oarecum vecini și colegi de țară destul de multișor.
   Concluzie: nu ai dreptate. Mai reflectează nițel.
   • Like 2
  • @ Victorin Borsciov
   A fost prilejul nefast de a arata adevaratele sentimente ale lumii, civilizate, fata de teroristii seculari rusi. S-a dat in laaturi diplomatia fatarnica.
   • Like 1
 • Alta cutră ! Nu ne ajungea ovidiu_j, acum hop si costel_i !!
  Consider forumul Republica drept unul dintre cele mai echilibrate, având fondatori, colaboratori şi comentatori de buna calitate, dar constat lipsa unui moderator al forumului (sau neinterventia lui) in cazul unor comentarii imbecile, venite din partea unor cutre [CÚTRĂ, cutre, s. f. Persoană prefăcută, fățarnică, intrigantă; lichea, secătură] precum ovidiu jurj si costel iordanescu. Luaţi, vă rog, o atitudine mai fermă împotriva unor astfel de mizerii agresive.
  • Like 7
  • @ Mobby Dick
   Am încercat eu de mai multe ori, fără succes, din păcate !
   Și, iaca, ne obligă cutrele să fim mult mai caustici decât ar cere bunul simț, dar îmi asum lipsa în cazul răspunsurilor către jigodiile amintite mai jos...
   • Like 4
  • @ Mobby Dick
   Dorin check icon
   Cutrele provoacă efervescențe. De aceea nu intervin moderatorii forumului, DACĂ există așa ceva pe aici. Lor le trebuie încăierări logoreice, nu exprimări ponderate, împăciuitoare, călâi, care i-ar scoate din pâine.
   PS
   Am avut (și am) bănuiala că imundul mRNA era un moderator deghizat. Sau sub „steag fals”, ca să folosesc o adaptare stupidă a unui americanism la modă acum în media.
   • Like 4
  • @ Mobby Dick
   Ce limbaj e asta , nepoate , mahala 100% si vezi ca te-am raportat , asa ceva , nu se poate , rusine , mai ceri respect !
   • Like 1
  • @ Costel Iordanescu
   Gandalf check icon
   Pfoaiii, cum mama tuturor diavolilor, poate cineva să scrie ÎN HALU' ĂSTA?
   Virgulele puse ca aruncate din pumn peste text (evident și între subiect și predicat, fără să fie pe-acolo vreo altceva justificativ (Exemplu: ASA CEVA , NU SE POATE)
   Costelinno, ce zici tălică dacă mergi la un curs mic de re-calificare (vreo 2-3 anișori) și ne vedem / citim dup-aia? Ă?
   Hai, rogu-te, fă-ne fericiți, că e Săptămâna Mare, ce zici?
   • Like 4
  • @ Gandalf
   Este posibil ca de fapt user-ul costel iordanescu sa fie un "bot" , adica o masinarie informatica programata sa introduca automat raspunsuri, dar oricum este fie foarte prost, fie foarte gresit programata, si in ambele variante nociva.
   • Like 0
  • @ Mobby Dick
   Gandalf check icon
   Domnule dragă, niciun software nu poate fi atât de prost. Niciun analist-programator nu poate atinge asemenea culmi de perfecțiune în a fi agramat și idiot și ilogic, toate trei în același timp. Aș spune că știu asta „din interior” dar nu am lucrat niciodată pe domeniul ăsta cu ruznaci, ce e drept e drept. Poate ei pot atinge asemenea „excelență”, mai știi?
   • Like 1
  • @ Gandalf
   Poate aberatiile sintactice/morfologice vor fi fiind de la Google-translate Ru->Ro ...
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult