Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Un măscărici vinovat pentru morți….” Întrebare pentru putiniștii sub acoperire: Ce trebuie să facă un președinte, când îi este măcelărită țara?

Volodimir Zelenski în birou

Foto: Getty Images

De la începutul războiului, am citit despre Zelenski că este măscărici, clovn, vinovat pentru morți, că nu vrea pace, că e slugă NATO, că-și autodistruge țara, că e un pericol pentru propriu popor, că e trădător. Le-am citit, m-am crucit. Cei ce susțin asemenea idei nu suflă un cuvânt despre Putin și despre invadarea barbară a Ucrainei, despre gropi comune, despre masacre. Unii - puțini - scriu că masacrele sunt făcute de ucraineni. Se omoară singuri, își distrug singuri țara ca să dea vina pe ruși. Nu știu cum explică violurile, că nu pot ucrainenii să se autovioleze. 

Alții vorbesc elogios despre mama Rusia cu Ermitajul ei, cu caviar, cu muzee, cu biserici ale căror cupole sunt poleite cu aur sau despre oameni de cultură excepționali ca Tolstoi, Esenin, Dostoievski, Pușkin, Ceaikovski, pe care îi prețuiesc și eu nespus de mult și despre care nici nu îmi pot imagina că ar fi susținut, dacă ar fi trăit astăzi, nebunia lui Putin. Asociez viața și opera lor cu ceea ce se întâmplă astăzi și știu că nu ar admira și susține un om ca dictatorul de la Kremlin. Nu Tolstoi un patriarh al păcii și al creștinismului, nu Ceaikovski care a compus o muzică sublimă, dar a fost toată viața chinuit de faptul că era homosexual, nu Dostoievski cel condamnat la moarte și dus legat la ochi în fața plutonului de execuție, trăindu-și deja moartea și apoi comutându-i-se pedeapsa în muncă silnică pe viață în Siberia, nu Pușkin cel mereu îndrăgostit, și nu suavul și blândul Esenin!

Îți recomandăm

Vorbiți-le de mama Rusia, de caviar și frumusețe, femeilor care au fost violate în fața copiilor sau a părinților, copiilor violați, mamelor care și-au recunoscut copiii uciși și aruncați în gropi comune! Sigur o să vă asculte și o să iubească frumusețea Rusiei! 

...

Dar să mă întorc la întrebarea de la început: Ce trebuie să facă un președinte, când îi este măcelărită țara!? Ce trebuia să facă Zelenski când i-a fost invadată țara, ca să nu fie măscărici, clovn, vinovat pentru morți, slugă NATO, un pericol pentru propriu popor, trădător!?

A ales să lupte. A ales să rămână în țară alături de ai lui. A ales să fie lider în vremuri grele. Cred că nici nu a vrut asta și nici sufletul lui nu știa cât este de puternic, dacă nu i se dădea să trăiască asemenea timpuri, dar, dacă i s-a dat, s-a ridicat la înălțimea lor prin fapte. E un om care și-a înțeles menirea și care știe că nu vrea să rămână în istorie ca președintele ce a lăsat ca poporul să îi fie distrus sau asimilat. 

Putea să se urce în primul avion - el și ai lui - și să plece fără a se uita înapoi. 

Atunci ați fi scris despre el că este erou!? 

Putea să predea țara rușilor fără niciun gest de apărare. Murea Ucraina contopită în mama Rusia într-o clipă. 

Atunci ați fi scris că nu este trădător, ci salvator!? 

Să facem un exercițiu de imaginație. Putin primea Ucraina pe tavă. Nu se oprea. Voia și Moldova, și Țările Baltice, și România. Ce ați fi scris atunci despre Zelenski!? 

Putea să negocieze cu rușii, să le dea țara și să fie un președinte marionetă. 

Atunci nu ați mai fi scris că e măscărici și clovn!? Atunci era iubitor de pace!?

Și încă ceva. În ochii iubitorilor de ruși de pe-aici, Putin nu e vinovat pentru morți, vrea pace, nu își autodistruge țara, nu e un pericol pentru propriul popor!?

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cei care au comis crime si atrocitari in aceasta invazie animalica, vor raspunde penal, in frunte cu "condamnatul" lor suprem, ciolovecul putler.
  • Like 1
 • Măscăriciul de ka Kiev ar fi trebuit să evite orice posibil conflict cu Rusia. Nu avea de ce să vrea chelul tichie de mărgăritar, respectiv aderarea Ucrainei la nato, nici în trecut și nici acum!

  Măscăriciul de la Kiev trebuia și trebuie să respecte nevoile legitime de securitate ale Federației Ruse și să accepte neutralitatea Ucrainei, neaderarea ei la nato, renunțarea la Crimeea, care s-a unit de bună voie, prin referendum, cu patria-mamă Rusia, recunoașterea republicilor Donețk și Lugansk și încetarea ostilităților acolo, recunoașterea drepturilor minorităților etc. etc.

  Ucraina are probleme cu Rusia pentru că și le-a făcut singură, cu mâna ei, respectiv a măscăriciului criminal și trădător zelenski, marioneta Americii imperialiste.

  Nici Germania, nici Ungaria, nici România, niciun stat UE nu are probleme cu Rusia. Și niciun stat UE nu are nicio vină că Ucraina are probleme cu Rusia. Asta în ciuda faptului că zăludul de la Kiev arată cu degetul și împroașcă mereu cu zoaie pe cine vrea el.

  De curând, obraznicul și nesimțitul zelenski a sărit la gâtul lui Frau Merkel, acuzând-o gratuit de problemele create chiar de el însuși în Ucraina, respectiv de conflictul actual cu Rusia! Așa ceva nu este numai impardonabi, ci și nerealist! Sahra Wagenknecht a arătat că, în ciuda multelor ei prostii, Frau Merkel a procedat corect cu Ucraina, fiindcă primirea ei în nato nu numai că nu ar fi dus la evitarea conflictului, ci ar fi declanșat conflictul mult mai repede, chiar atunci imediat!

  Ba încă zăludul zelenski și-a dus nesimțirea chiar mai departe, ajungând, nu de mult, să respingă vizita la Kiev a președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier! Astfel, este clară atitudinea băsistă a ticălosului zelenski, de sugaci exclusiv al marelui licurici de la washington!!!

  Se știe și se și simte deja că sancțiunile împotriva Rusiei impuse de America imperialistă și de senilul de la casa albă și atât de dorite de criminalul și trădătorul zelenski, coada de topor a Americii imperialiste, lovesc țintit în economia statelor membre UE. Vin scumpiri peste scumpiri, plus penurie la anumite produse și dereglarea lanțurilor de aprivizionare existente. Și trebuie spus că țările și popoarele UE nu au absolut nicio vină! De ce să fie pedepsite gratuit și abuziv???

  Se spune că Germania mai are un pic și intră în recesiune, dacă se continuă cu aberația asta cu sancțiunile împotriva Rusiei. Și e clar că dacă pică Germania, deodată cu ea pică toată Europa! Inclusiv România va avea enorm de suferit.

  Ce e rău în a-ți dori binele tău, al poporului tău, al țării tale România și al Uniunii Europene, al cărei motor este Germania și în care România este stat membru?

  Și ce e rău în a considera că binele României, al Germaniei și al întregii UE trebuie să prevaleze în fața problemelor Ucrainei și în fața intereselor ticăloase ale imperialismului amerloc???

  Dacă asta înseamnă putinism, atunci recunosc cu mândrie că sunt putinist, și nu sub acoperire, ci pe față!

  De ce ar trebui să sufere Germania, Ungaria, România sau oricare alt stat UE, deci oricare stat terț, care nu are probleme cu Rusia, pentru că Ucraina are probleme cu Rusia??? Nu e mai corect și mai bine să sufere strict și exclusiv Ucraina lui zelenski??? Ba e clar că da!

  Și de ce pentru o singură țară, Ucraina, care nu e membru nici al nato, nici al UE, trebuie să sufere atâtea și atâtea alte țări, practic toate statele UE, deci întregul continent european? Nu e mai corect și mai bine să sufere strict și exclusiv Ucraina lui zelenski? Ba e clar că da!

  Tocmai de aceea, este imperios necesar să se întâmple ceea ce spunea fostul comisar european pentru extindere spre Est, Günter Verheugen, profesor doctor de științe politice la Universitatea din Frankfurt pe Odra: reluarea relațiilor bune și pașnice a statelor UE cu Rusia, cum spune chiar în titlul articolului: "Trebuie să fim pregătiți să îi întindem din nou mâna Rusiei", iar asta cât mai repede!!!

  https://www.nd-aktuell.de/artikel/1162663.eu-russland-konflikt-wir-muessen-bereit-sein-russland-wieder-die-hand-zu-reichen.html
  • Like 0
  • @ Ovidiu Jurj
   Gandalf check icon
   Uite că nu l-a luat încă Sarsailă să îl teleporteze acasă!
   Hai, bolșevicule, cum te tot poftesc de o bucată de vreme, deși intelectul tău de furnică comatoasă nu poate pricepe, pașol na turbinca, ciorti propagandist pe două copeici!
   Ti-au zis stăpânii că nu-ți iei copeicile pe luna aprilie că n-ai băgat botu' tău murdar de rahat bolșevic pe nicăieri sau ce te-a făcut să te trezești așa elucubrând?
   • Like 4
  • @ Ovidiu Jurj
   Delia MC Delia MC check icon
   OK, sunteți dușmanul Americii dar dacă asta implică în mod necesar aprobarea Rusiei înseamnă pur și simplu limitare.

   Necesitățile de securitate a Rusiei. O fi singura care are NECESITĂȚI DE SECURITATE? Ori Rusia are voie să aibă orice necesități vrea/pretinde că are dar alții nu? Vai de mine, avea NATO la granițe și se temea a naibii că NATO prin Polonia, România, hai, Ucraina ar fi atacat vreodată Rusia? Nu cumva necesitățile alea sunt pretexte? De ce s-au repezit toți în NATO, nu cumva de frică îngerașilor de ruși? Care era pericolul aici, nu cumva "nevinovata" Rusie? Hoțul strigă hoțul, mereu.

   Dacă în locul Ucrainei eram noi, ce mai ziceați? Că noi și numai noi trebuie să suferim pentru simpla vină că am vrut un drum cât mai departe de ruși? Departe de mentalitatea lor de ev mediu din care în realitate n-au ieșit niciodată.
   Ce mama naibii o fi corect în lume, ce vină au avut toți care au suferit din cauza nebunului de Hitler? Asemenea lucruri se întâmplă pur și simplu fără ca ceilalți să aibă vreo vină. A, să tacă și să suporte ca noi să dormim liniștiți.

   Și încă, unde naiba îi găsiți pe toți ăștia? Nu cumva îi căutați cu lumânarea pe unii care gandesc ca dvs? Sigur că veți găsi, însă reprezintă o mică minoritate. Iar minoritățile de acest fel de regulă se înșeală. La fel ca ăia din Berlin care au manifestat ieri parcă pentru Putin și Rusia, unul avea si un tricou cu Putin.
   Știți bine că in categoria pro-Putin unii îs ticăloși iar alții utili. Apartenența la una din ele înseamnă ticăloșie ori prostie, în cel mai bun caz naivitate.
   • Like 3
  • @ Ovidiu Jurj
   Hai SIKTIR, gunoiule!
   Daca ai cetățenie romana, marș afara în Rusia, SCURSURA!
   • Like 0
 • Lasand la o parte insinuarile instigante ale catorva pigmei sosoci cu pretentii de "vectori de opinie", concluzia este urmatoarea: cei care au comis crime si atrocitari in aceasta invazie animalica, vor raspunde penal, in frunte cu "condamnatul" lor suprem, ciolovecul putler.
  • Like 1
 • In orice dezbatere exista totdeauna și”Gica Contra” El este cel mai deștept, cel mai informat, nu contează subiectul ! Covid , Ucraina, politica NATO, poziția Germaniei , nu contează ; imediat îți da replica sa te pună cu botul pe labe . Asta este și nu am ce face ; maresmnez de cele mai multe ori Dar când imi explica cât de grozava este Rusia cu iubitul ei conducator , ma enervez teribil . Iubesc literatura rusa de la Tolstoi la Paustovski, iubesc enorm muzica lor și muzicienii ruși .dar Rusia ca țara indiferent de timp a fost totdeauna o nenorocire pentru vecinii ei. Ce se întâmpla azi in Ucraina ma duce cu gândul la cuvântul din “Ecleziastul “ “Ce a fost va mai fi și ce s-a mai făcut se va mai face”!
  • Like 1
 • Haga check icon
  Dupa mintea unora , Presedintele Volodimir Zelenski ar fi trebuit sa predea tara fara a opune nici un fel de rezistenta.Asa a procedat fostul persedinte cu Crimea in 2014.
  Dupa cum se vede poporul sustine hotarat decizia presedintelui de a nu capitula.Dumnezeu sa le dea putere sa isi apere tara.
  • Like 3
 • Doresc sa raspund pe aceasta cale insinuarilor rautacioase, si sarcastice ale acestei doamne Aldea, care ca majoritatea turmei hipnotizate de stirile din main stream media, numeste "putinist[i]" orice persoana care nu cumpara varianta oficiala si incompleta a razboiului din Ucraina.. Gasesc deasemenea graba asta de "labeling" imediat a oamenilor mai inainte amintiti, otravita si puerila. Este oare de mirare, ca nu toti mimam oroarea, dezgustul, si surpriza vis-a-vis de agresiunea Rusiei, ca mai tot restul liderilor europeni, americani si romani, care au ignorat blatant de 8 ani de zile de cand a inceput de fapt acest razboi, nevoile si cererile Rusiei? Nu, nu este! Considerand cei 2 ani de pandemie, de minciuni, falsitati si exagerari grosolane, menite sa mentina spaima si groaza in sufletul oamenilor, alienand astfel o intreaga populatie... Din fericire, unii s-au trezit din aceasta pandemie psihologica. Asta nu-i face insa putinisti! Razboiul este oroare pura. Evident, pseudo-eroul de la Kiev, nu doreste incetarea acestuia, cersind in perpetuitate arme, ajungand chiar sa ridice glasul si sa certe liderii care nu-i servesc comanda prompt, de parca ar comanda taietei cu branza. Ce ar trebui sa faca "neinfricatul" lider? Intrebare gresita! Ce ar fi trebuit sa faca, era sa nu respinga toate cererile Rusiei ca fiind drept, citez: IMPOSIBILE, prin asta, evitand razboiul. Acum ce sa faca? Sa ceara, pardon, sa cerseasca pace, prin compromis, cat de major ar fi, daca i-ar pasa cu adevarat de oamenii nevinovati care pier zilnic. Daca "intamplarile" din zona Donbas din ultimii 8 ani ar fi fost la fel de intens mediatizate, apropo' de masacrele si gropile comune de astazi, raportate cu frenezie, excitatie chiar, si repetativitate ametitoare, Spartacus incarnat de la Kiev, nu ar fi capatat o asemenea atentie. De niciunde. Ma refer la pamantenii din Donbas, impuscati, mitraliati si bombardati, de pasnicii si prietenosii razboinici ucraineni. Am enorm de multe de comentat despre acest conflict, si aceasta "one sided view" stropita peste noi cu insistenta, si persistenta, parte din procesul evident de demonizare totala a rusilor, dar ma opresc din sila si plictis, invitand insa semenii mei ramasi nespalati la creier inca, sa intrebe "intrebari" fara oprire, si sa chestioneze totul din meniul asta putred, alterat, si otravit, ce ni se serveste dimineata, la pranz, seara, si tarziu in noapte. Atentie, mare atentie! Acest inchipuit de la Kiev, a facut, face, si va face orice in a atrage, in a instiga tari membre NATO sa intervina, spre deliciul americanilor. De se va intampla asta, va urez tuturor "NOAPTE BUNA". Pentru ca va fi vesnica,
  • Like 2
  • @ Bogdan Gheorghies
   Dorin check icon
   Na, c-am aflat-o și p-asta!
   Cică „cerșetorul” Putin s-ar fi rugat ani de zile de „hapsînul” Zelenski:
   „Dă-mi și mie un dărab de țară... fie-ți pomană...”
   Dar Zelenski, zgârcit cum îl știm, nici n-a vrut să-i asculte jelania milogului, necum să-i azvârle vreo ciosvârtă.
   Și văzînd Putin cerșetorul că nimeni nu-l miluiește cu o halcă de țară pe daiboj, s-a apucat, pe bună dreptate (apud @Bogdan Gheorghieș Putinosul) să-și facă singur dreptate, cu ciomagul.
   Și sparge acum la oale, zicând că Zelenski își dă singur cu ele în cap.

   Morala Putinoșilor?
   Cu cerșetorii trebuie să fii larg la inimă și desfăcut la băierile pungii dacă vrei să mai ai zile.
   • Like 8
  • @ Bogdan Gheorghies
   maripos check icon
   Da, si lui Putin ii pasa cu adevarat de oamenii nevinovati care pier zilnic. Sutele de mii de soldati rusi!!! Du-te domnule la culcare, pentru tine a venit noaptea vesnica!
   • Like 5
  • @ Bogdan Gheorghies
   Multa lume vede lucrurile la fel inclusiv americani de prestigiu gen John Mearsheimer and the like, Lucrurile sant deja grave si fara ca "unii" sa toarne gaz pe foc, gen Ursula Van der Leyden un fost ministru de aparare in Germania si inca unul slab dar care "nu stie" sa faca diferenta:...."she does not “differentiate” between heavy and light weapons". Hai sa fim seriosi, cum a ajuns asta la conducerea UE dupa "stralucita performanta" ministeriala....dar coplesita de mixul dintre empatie si greutatea functiei. Conflictul nu se va stinge decat in urma intelegerii dintre rusi si americani. Din pacate timpul trece, oamenii mor, vieti si agoniseli distruse, Ukraina va ajunge moloz in timp ce Zelenski "recita" din Churchill si parca si-ar dori o confruntare armata SUA-Rusia, pe principiul daca tot murim noi macar sa luam toata lumea cu noi.
   • Like 1
  • @ Dorin
   Prietene, claritatea cu care vezi lucrurile ma onoreaza! Esti descurajant de corect, aproape intimidant. Te rog sa ma ierti, bine? Plec chiar acum sa-i fac de petrecanie bestiei de Putin! Iti multumesc cu drag, m-ai salvat dintr-o grava eroare istorica! Pot sa-ti ofer ceva de baut? Sau banuti de paine, de metrou? Te rog, nu ezita!
   • Like 1
  • @ maripos
   Mutumesc amice, esti un dragut! M-ai bagat in pijamale deja! Tremurand de emotia replicilor tale inchizitorii..., sa stii ca nu ma duc domne' la culcare, e bine? La "sutele de mii de soldati rusi" ai adaugat si balerinele de la teatrul Bolshoi? Ca' si alea ale naibii comploteaza impotriva panselutelor diafane ucrainene.... Cu intens respect, ai grija cand iesi in strada, sa nu te-mpiedici fatal de-atata ratiune si chibzuinta.... domnule!
   • Like 1
  • @ Victorin Borsciov
   Dorin check icon
   Și Germania a fost moloz și Japonia a fost moloz dar uite ce bine s-au refăcut și ce puternic excelează acum, economic, față de unele națiuni victorioase în al II-lea război mondial.
   S-ar zice că înfrîngerea le-a priit.
   • Like 2
  • @ Bogdan Gheorghies
   maripos check icon
   Din partea mea, poti avea insomnii vesnice! Dar daca Zelenski e vinovat de ceva, Putin e de 100.000 de ori mai vinovat, cum spunea cineva pe-aici: el a aruncat prima piatra si el e cauza posibilului somn vesnic al tuturor. Pentru el cuvantul "diplomatie" e de nepatruns, iar orgoliul nemasurat i-a asezat un val gros pe ochi, ceea ce-i va aduce pierirea. Si lui, poate si noua.
   • Like 8
  • @ maripos
   Ciudat, dorm la fel de bine, ca si inainte de Dragobete, rautaciosule micut ce esti... Da' nu mai spune la nimeni, bine? Sunt convins ca Zelensky-SHMelensky dardaie excitat de cati fani are in Romania. Mda. Romania. Pe care nu da un peste prajit, 2 bani, si-o ceapa degerata. Dumnealui, si patriotii Inaltimii sale din plastilina.... Acum evident desconspirat drept "putinist", recunosc cu smerenie ca as prefera mai bine sa rup o juma' de paine, si gusta o mica votca cu Putin, decat s-o las pe eroina gonflabila de la Kiev, sa-mi hraneasca porcii.... Sfarsitul mesajelor, nu te mai obosi, esti plictisitor, ca un tantar in miez de vara. Sa ai viata prietene! Poate.
   • Like 0
  • @ Bogdan Gheorghies
   Amice, oricate expresii docte si intorsaturi de condei meseriase ai utiliza, incercand sa epatezi cititorii, jegul sovietic ti se vede pe la cusaturi si duhoarea putinista imputita navaleste dupa fiecare fraza.
   Sigur nu esti nefasta lui Voican, ca doar aleia-i mai put urmele sputniciste prin tara asta?!
   Citindu-te am realizat de ce Putin nu sufera de hemoroizi, limba-ti catifelata nu le permite sa apara.
   • Like 5
  • @ Bogdan Gheorghies
   Nume check icon
   Daca intr-adevar ucrainienii au comis faradelegi in zona Donbas unde sunt dovezile? In afara de avionul sud-coreean clar doborat de pro-rusi nu a aparut nimic de la rusi. SI daca rusii intr-adevar au vazut faradelegi de ce nu s-au oprint in Donbas si au mers mai departe?
   • Like 4
  • @ Vitruvian Man
   Draga "amice"! Iti multumesc ca m-ai citit. Asta era si ideea. Daca insa m-ai intalni fata in fata, putem aranja asta, cred ca ti-ar ingheta curajul de curca degerata pA buze. Nu vrei sa-ncercam? Ia hai draga, sa-ti fac eu un pic de educatie romaneasca! Apropo', c-acum ai spart CURsul de stiri antiruse, iti multumesc national si international, ca l-ai cautat la cur pe Putin de hemoroizi doFtore! Ai spart televiziunile de stiri mondiale.... Nu-mi ignora insa invitatia, "amice"! Scuze Republica, sunteti parazitati, din nefericire....
   • Like 0
  • @ Bogdan Gheorghies
   Gandalf check icon
   Baciu Bogdan, ești idiot iremediabil și vândut bolșevicilor.
   Ai fi tu așa drăguț să speli putina (sic!) și să nu ne mai plictisești cu logoreea ta lipsită de logică și de bun simț?
   Sau aștepți să ne convingi că de fapt ești vreo re-îmbuteliere a vreunui propagandist plătit care s-a volatilizat și folosești tehnici noi de persuasiune pro-Bolșevicia?
   Hai ”pașol na turbinca, propagandistule! - și să știi că asta (aproximativ) a fost prima oară spusă de unu' de-ai tăi, un Ivan.
   Hai, pașol!
   • Like 4
  • @ Bogdan Gheorghies
   Gandalf check icon
   Ești cretin rusnakule! nu ți-e pur și simplu rușine, jeg împuțit, să ameninți pe cineva cu bătaia? nu ai avea parte de ziua de mâine, dobitoc nenorocit și nesimțit!
   Pașol na turbinca, vidma!
   Duce-te-ai învârtindu-te să nu mai vezi lumina zilei, propagandist vândut și nenorocit!
   Să te bată Dumnezeu în Săptămâna Mare și să nu te ierte Scaraoțchi de la frigarea număru' Unu, cu viteză și temperatură maximă și fără pauze! Hai, scufundarea!
   • Like 4
  • @ Bogdan Gheorghies
   maripos check icon
   Sa ai aceeasi viata pe care mi-o doresti! Nu mor de dorul lui Zelenski, stiu ca "nu da un peste prajit, 2 bani, si-o ceapa degerata" pe Romania, dar sa pornesti un razboi, potential mondial, denota profunda lipsa de ratiune si cand/daca poporul rus s-o trezi, va fi un alt tar scos din barlog.
   Iar daca altcumva crezi, atunci esti tare mic la minte.
   • Like 2
  • @ Bogdan Gheorghies
   Ai ratat ocazia de a fi al cinci-lea care ar fi mers la ambasada rusiei ca sa pupe bocancul manjit cu sange al sceleratulu stalinisto-comunist de la moskova. Dar nu-i timpul pierdut. Stii cum se numesc cei ca tine? Colaborationisti. Stii ce soarta au avut dupa fuga stapanilor?
   • Like 3
  • @ Bogdan Gheorghies
   Ce ma te dai smardoi? Oi fi cretinoidul ala de la aur care impute un loc in senat?
   • Like 4
  • @ Bogdan Gheorghies
   Gata bombardierule sovietic, s-a ispravit persuasiunea in scris si treci la metodele rusesti de "convingere"?!
   Chiar as fi dispus sa ne vedem fata in fata cu o conditie, insa:
   Sa ai programarea facuta la una din clinicile Dr. Leahu.
   Dar protetica dentara in Romania e destul de scumpa, am auzit, si nu accepta ruble.. Ar fi suficient si un bilet dus la Moskva, nu pe fundul marii ci la Kremlin, ca acolo sigur aveti pe cineva sa va rearanjeze zambetele pierdute pe aici.
   Cat despre parazitii rusi de pe Republica, ai dreptate, sunteti neasteptat de desi insa, la cum se duce naibii economia putinista, sigur o s-o urmeze si lefurile voastre.

   Пасоль на турбинке добитокуле!
   • Like 3
  • @ Vitruvian Man
   Mai porcina jivina, soricel micut si cariat psihologic, te umfli-n pene oparite aici cu mine, cand nici macar n-ai sange-n tine sa-ti declini nunele adevarat??? Ai oare idee cat de ridicol si patetic esti, cand nici nu ai curaj sa spui cum te cheama, boule??? Eu imi pastrez oferta de tratament maxilo-buco-facial, daca-ti gasesti indrazneala pierduta cand erai copil, nu prea iubit, si fara jucarii, in a ne spune macar cum te cheama, ca sa ne gasim nu... prietene? Ma ingretosezi, tu, si altii ca tine, teribilisti in bot numai, sub ascunzisul anonimatului....
   • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   Auzi ma' zugravule, "aur", se scrie cu majuscule fraiere, pentru ca este partid politic, in contextul ales de tine stirbule semantic. Cand iti amanetezi cele 3 grame jumate de aur, mostenire de familie, ca sa-ti cumperi o duzina de oua, si nu prea mult patrunjel, esti corect, ai scris bine! Poti oare sa declini verbul " a fi idiot" pentru cititorii Republiica? Iti vom ramane pe veci recunoscatori!
   • Like 0
  • @ Gandalf
   Mai inchipuitule, te-am trecut din vedere putin, caci evident, esti consumat de ura si mahnire. Iti spun doar atat handicapatule.... Ai oare idee de cat de ridicol si patetic esti clantanind la oameni pe care nu-i cunosti, care nu te-au atacat direct sub nici o forma, sub acoperirea unui pseudonim??? Tu nici macar nu te califici la titlul de "las" vacarule, intelegi asta? Bineinteles ca nu, intrebare retorica.
   • Like 0
  • @ Bogdan Gheorghies
   Gandalf check icon
   Pașol na turbinca, ciorti!
   • Like 1
  • @ Bogdan Gheorghies
   O, mare smardoi, gata, ti-a sarit smaltul de tot, incepi sa ai mancarime la tatuaje?!
   Cum e stapanul e si sluga, Putin ameninta cu satanu', matale cu pumnu'. Asta-i defectul democratiei, orice semidoct de talie XXXL la geaca de piele "Vintage bomber flight" e lasat liber sa-si etaleze belicozitatea atunci cand lexicul de almanah se ispraveste.
   Categoria alora care au umplut buzunarele medicilor de la chirurgia maxilo-faciala ca sa le reconstituie fizionomia cat de cat, sa mai arate si ei a uoameni.
   Bombardiere, vezi-ti de negotul cu Miere Manuka si geci de piele, linge-i in continuare barbatia lui Putin, pup-o-n dos pe Sosoaca si racoreste-te imaginandu-te mare smardoi de Sector 5.
   Esti mult prea ieftin ca sa fii bagat in seama!
   Daca chiar vrei o intalnire, iti las numarul la care te gasesti si singur: 0744340400.
   • Like 1
 • Democratie sau ne-democratie, coruptie sau ne-coruptie, razboiul asta va fi pierdut de liderul care va pierde sustinerea majoritatii. Exemple: Sadam, Gaddafi, Ceausescu au fost pe faras cand nu au mai avut sustinerea majoritatii. Assad a rezistat, si resista, pentru ca a fost, si este, sustinut de poporul sirian- o stire nu prea vehiculata in lumea “libera”.
  Acuma, dintre cei doi, Putin nu are timpul de partea lui. Pe masura ce razboiul se prelungeste, popularitatea lui va scadea.
  • Like 6
  • @ Bogdan Misaila
   Da, dar va oferi o scuza perfecta, "ati vazut cum sau unit impotriva noastra, a Rusiei, toata lumea occidentala la comanda....vor sa puna mana pe bogatiile noastre"
   • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Delia MC Delia MC check icon
   " împotriva noastră, a Rusiei "???
   Scuză? Păi se tot scuză în timp ce comit genocid. Rușii au 2 discursuri diferite: în fața poporului și la extern. Pe ai lor îi mint de îngheață apele, pot să le zică orice că ăia ( 70%) înghit. Pentru restul scuzele nu fac 2 bani, faptele vorbesc.
   • Like 1
  • @ Bogdan Misaila
   Vezi ca esti in oarecare ceatza cu sustinerea de catre popor a lui Assad,acolo-i o tzara mai complicat pt ca-i problema religioasa la mijloc : puterea apartine partii din popor care-i minoritara religios ca numar,iar majoritarii nu prea au armata si de aici s-a ajuns sa fie atit de "sustinut" Assad ! Si ala mai este si un soi de socialist ca apartenenta politica si de aia-i sustinut de rusi !
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Cum sta treaba prin Moscova? Uite aici o "rusoaica" curajoasa(de fapt tanara are dubla cetatenie, rusa si americana). Inflation, job losses, flight bans | Russia after SANCTIONS | what's going on in Moscow?
   https://www.youtube.com/watch?v=r2HwG72EckU
   • Like 0
  • @ Bogdan Misaila
   Gandalf check icon
   Auzi, Bogdane, am și io o întrebare: tu de unde știi de popularitatea internă a lu' domnu' Assad? Ai întrebat tu personal vreun sirian? ai vorbit personal cu cineva care locuiește sau a fugit deja din Siria?
   Sau, ca tot boborul, ai dat click-uri și ai decis, după ce ai făcut o selecție pe criteriul „asta se potrivește concluziei mele, asta nu” că ai ajuns să deții adevărul ultim?
   Despre libian nu mă pot pronunța, că n-am avut destui colegi de-acolo pentru o concluzie PERSONALĂ suficient ponderată, dar irakieni am avut iar cu Ceașcă am fost oarecum vecini și colegi de țară destul de multișor.
   Concluzie: nu ai dreptate. Mai reflectează nițel.
   • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   A fost prilejul nefast de a arata adevaratele sentimente ale lumii, civilizate, fata de teroristii seculari rusi. S-a dat in laaturi diplomatia fatarnica.
   • Like 0
 • Alta cutră ! Nu ne ajungea ovidiu_j, acum hop si costel_i !!
  Consider forumul Republica drept unul dintre cele mai echilibrate, având fondatori, colaboratori şi comentatori de buna calitate, dar constat lipsa unui moderator al forumului (sau neinterventia lui) in cazul unor comentarii imbecile, venite din partea unor cutre [CÚTRĂ, cutre, s. f. Persoană prefăcută, fățarnică, intrigantă; lichea, secătură] precum ovidiu jurj si costel iordanescu. Luaţi, vă rog, o atitudine mai fermă împotriva unor astfel de mizerii agresive.
  • Like 6
  • @ Mobby Dick
   Am încercat eu de mai multe ori, fără succes, din păcate !
   Și, iaca, ne obligă cutrele să fim mult mai caustici decât ar cere bunul simț, dar îmi asum lipsa în cazul răspunsurilor către jigodiile amintite mai jos...
   • Like 3
  • @ Mobby Dick
   Dorin check icon
   Cutrele provoacă efervescențe. De aceea nu intervin moderatorii forumului, DACĂ există așa ceva pe aici. Lor le trebuie încăierări logoreice, nu exprimări ponderate, împăciuitoare, călâi, care i-ar scoate din pâine.
   PS
   Am avut (și am) bănuiala că imundul mRNA era un moderator deghizat. Sau sub „steag fals”, ca să folosesc o adaptare stupidă a unui americanism la modă acum în media.
   • Like 3
  • @ Mobby Dick
   Ce limbaj e asta , nepoate , mahala 100% si vezi ca te-am raportat , asa ceva , nu se poate , rusine , mai ceri respect !
   • Like 1
  • @ Costel Iordanescu
   Gandalf check icon
   Pfoaiii, cum mama tuturor diavolilor, poate cineva să scrie ÎN HALU' ĂSTA?
   Virgulele puse ca aruncate din pumn peste text (evident și între subiect și predicat, fără să fie pe-acolo vreo altceva justificativ (Exemplu: ASA CEVA , NU SE POATE)
   Costelinno, ce zici tălică dacă mergi la un curs mic de re-calificare (vreo 2-3 anișori) și ne vedem / citim dup-aia? Ă?
   Hai, rogu-te, fă-ne fericiți, că e Săptămâna Mare, ce zici?
   • Like 3
  • @ Gandalf
   Este posibil ca de fapt user-ul costel iordanescu sa fie un "bot" , adica o masinarie informatica programata sa introduca automat raspunsuri, dar oricum este fie foarte prost, fie foarte gresit programata, si in ambele variante nociva.
   • Like 0
  • @ Mobby Dick
   Gandalf check icon
   Domnule dragă, niciun software nu poate fi atât de prost. Niciun analist-programator nu poate atinge asemenea culmi de perfecțiune în a fi agramat și idiot și ilogic, toate trei în același timp. Aș spune că știu asta „din interior” dar nu am lucrat niciodată pe domeniul ăsta cu ruznaci, ce e drept e drept. Poate ei pot atinge asemenea „excelență”, mai știi?
   • Like 1
  • @ Gandalf
   Poate aberatiile sintactice/morfologice vor fi fiind de la Google-translate Ru->Ro ...
   • Like 0
 • Doamna care a scris articolul , habar nare de istorie, de nazistii din batalionul azov si n-a citit presa occidentala inainte de inceperea razboiului ! tot occidentul cataloga ucraina ca fiind tara cea mai corupta si nu se califica pentru u.e si nato !datorita urii si invidiei fata de rusia , o tara bogata care impreuna cu china alcatuiesc rivalii cei mai de seama impotriva jandarmului mondial , iubesc ucraina de nu mai pot , in realitate vor sa scape de rusia , nu iubesc ucraina nici cat negru sub unghie ,de aceia americanii vor lupta pana la ultimul ucrainian impotriva rusiei , nu v-ati prins , sa va fac un desen !Stati stramb si judecati drept , sindicatele si patronatele din germania vor gaz rusesc , lumea nu vrea sa moara de frig si foame pentru izmenelile americanilor care au facut numai nenorociri si n-au platit , vezi irak , primavara araba si alte catastrofe umane , inclusiv cu propriul popor !
  • Like 7
  • @ Costel Iordanescu
   Iacata ca se iti si primul dobitoc!
   • Like 8
  • @ Costel Iordanescu
   Dvs. practic considerați atacarea militară de către Rusia și uciderea a mii de civili în mod deliberat ca fiind perfect justificată!
   Wow!
   Ne-a bătut Dumnezeu dacă în România trăiesc mulți bărbați ca dvs. ...
   Ne-a bătut rău.Abia îl așteptați,se pare,pe sociopatul de la Kremlin,să vă îndrume cum să trăiți,ce să scoateți pe gură,unde să mergeți și unde nu!Bleah!
   • Like 7
  • @ Vitruvian Man
   Dorin check icon
   „Șarpele, când îl doare capul, iese la drum.”
   (din înțelepciunea populară)
   • Like 5
  • @ Costel Iordanescu
   Nume check icon
   Faptul ca Ucraina a fost un stat chiar mai corupt decat noi si bineinteles ca nu ar fi avut nici o sansa sa intre in EU si NATO era clar pentru toata lumea. Poate cu ce poti sa invinuiesti Vestul, este faptul ca acea declaratie ca orice tara poate sa acceada la NATO ar trebuie putin revizuita mai ales atunci cand granitele tarii nu sunt clare sau exista probleme, vezi Donbas, Crimeea, etc.
   Dar, indiferent de aceste lucruri nimic nu explica agresiunea gratuita a Rusiei. In plus reactia Ucrainei si a presedintelui Zelenski este normala in conditiile in care tara ta este atacata. Ca sa nu zic ca miseleste ca un golan care te asteapta la coltul strazii si it da in cap.
   Prin urmare, dupa gandirea Dvs., daca vin rusii peste noi trebuie sa ne predam cu totul pentru ca aderarea noastra la NATO a creat probleme de securitate si simtaminte pentru Rusia.? Deci aca vin peste noi, bineinteles ca noi suntem de vina. Nu? Adica faptul ca ma pregatesc sa nu fiu atacat de un golan este de fapt o agresiune impotriva golanului? Tot eu sunt de vina?
   P.S. Sincer, eu nu cred ca sunteti roman. Un roman adevarat nu ar scrie asa ceva despre tara lui.
   • Like 9
  • @ Nume
   Calea dialogului e cea mai buna cale , altfel , citeste arta razboiului , dar , un mascarici stie sa citeasca ?
   • Like 3
  • @ Costel Iordanescu
   N E M E R N I C analfabet, cum de te suportă pământul și moderatorii Republica ??
   • Like 5
  • @ Maria Rusu
   Dvs. considerați practic că atacarea militară de către NATO a Irakului ( pentru niște arme de distrugere în masă inexistente ) a Libiei ( o țară prosperă și stabilă, chiar dacă avea la conducere pe Ghadafi ), și bombardarea Iugoslaviei și Belgradului, cu sute de mii de civili morți, răniți și refugiați, a fost perfect justificată...! Wow!
   • Like 2
  • @ Nume
   Din 2014 Putin aproape că se roagă de aroganții de la NATO să respecte înțelegerile și să nu intre în Ukraina. Dar aroganții nu vor să audă! Rusia face exact ce ar face SUA dacă prima ar vrea să instaleze rachete în Cuba, ca în 1962. Păcat de cetățenii ucrainieni prinși la mijloc; principalii vinovați pentru situația din Ucraina sunt aroganții și perverșii occidentali.
   • Like 4
  • @ Costel Iordanescu
   Napoleon a râvnit la teritoriul și resursele Rusiei. Adolf la fel. A venit, probabil, rândul altor nații să facă cunoștință cu iarna rusească și cu lagărele de muncă din Siberia...!
   • Like 1
  • @ Norma Lee
   Mai Costele/Norma, Napoleon si Adolf erau cei care invadau Rusia. Acuma, Putin e pe post de Napoleon si Adolf. Te-ai prins?
   • Like 4
  • @ Norma Lee
   T
   • Like 0
  • @ Bogdan Misaila
   Hopa, a mai răsărit un troll rusnac, ăsta/asta (norma lu' lee) debitează poeziile plătite pe-aici !!
   • Like 3
  • @ Costel Iordanescu
   Nume check icon
   De acord ca calea dialogului este cea mai buna, dar din cate am vazut marele Putin - stapanul stapanilor, cel mai si cel tar rus - nu a dorit dialogul, ci a dorit razboi. Daca sunt presedinte si cineva incepe sa imi omoare populatia prima data incep un dialog sau ma apar? Inca o data, cel care a ridicat piatra a fost Putin, nu Zelenski. Si Putin l-a transformat din mascarici intr-un lider admirat. In toate cartile de istorie - mai putin cele rusesti bineinteles - indiferent cum se va termina acest razboi Zelenski va fi peste Putin. Amandoi si-au castigat locul in istorie, dar in inima oamenilor numai Zelenski. Pentru ca ne-a aratat ca si un mascarici poate sa devina un lider daca lupta pentru un ideal si pentru un scop nobil. Iar sa iti aperi tara de unul dintre ele.
   • Like 4
  • @ Norma Lee
   Nume check icon
   Se stia foarte clar ca Ucraina nu ar fi avut prea multe sanse sa ajunga in NATO pentru ca si NATO era convins ca se ajunge la bucluc. De acord cu Dvs. ca NATO nu a jucat deloc bine acesta carte, dar TOTUSI nu este nici un motive sa intri cu armata intr-o tara si sa distrugi, omori, jefuiesti, violezi si sa extermini populatia. Nu poti sa inventezi nici o scuza pentru cele de mai sus.
   • Like 5
  • @ Costel Iordanescu
   Dan check icon
   Subscriu 60% , asa este , Ucraina este un teritoriu foarte bogat in mult resurse minerale ,unele chiar rare . nichel ,etc ,Apoi sa nu mai vorbim de agricultura ,Dar sa nu neglijam ,harnicia gospodarilor ucraineni ,Poate la capitolul ,,nationalism exagerat ,,ar mai fi de discutat !In rest concluzia ,se deduce !! Sper ca scenariul ,care-l viseaza putler ,,sa dea mana cu orbanul ungurilor pentru unele ,asa-zise foste teritorii ,etc, sa nu fie realitate !

   • Like 2
  • @ Bogdan Misaila
   Delia MC Delia MC check icon
   " Lucrează " în tandem, e foarte posibil să fie una și aceeași persoană.
   • Like 2
  • @ Nume
   Scopul rușilor este să anihileze armata ucrainiană, nu să extermine populația. E trist că rușii sunt ruși și există victime colaterale, dar în războaiele duse de NATO în ultimii 30 de ani au fost mult, mult mai multe victime colaterale. Și să nu uităm perversiunile la care i-au supus ”civilizații” americani pe irakienii de la Abu Graib, în Irak, și artefactele furate din această țară și transferate în SUA. Să nu uităm nici cazul aparent neînsemnat de la noi, când un brav soldat yankeu, beat, l-a accidentat mortal pe basistul formației Compact și a fost de urgență transferat acasă la el ( nu cumva să pățească ceva, băiatul!).
   • Like 1
  • @ Norma Lee
   maripos check icon
   Pacat si de sutele de mii de copii soldati rusi morti din cauza orgoliilor!
   • Like 3
  • @ Delia MC
   Dacă vă referiți la mine cumva, puteți fi sigură că lucrez pe cont propriu. Este regretabilă însă intoleranța dvs. față de orice opinie neconformă, fie că e vorba de războiul din Ucraina, fie că e vorba de vaccinare. Nu mai trăim în democrație în România? Ca să nu mai aveți nici un dubiu în ce mă privește, eu cred că: 1. Principalii vinovați pentru situația din Ucraina sunt occidentalii și NATO, care vor de fapt război cu rușii și 2. Lăsând la o parte faptul mult lăudatul vaccin anticovid este aproape apă de ploaie, vaccinarea este un act medical pe care noi, nu statul, nu medicii, decidem să-l acceptăm sau nu. 3. Măsurile luate de autorități pentru combaterea epidemiei au fost excesive, au încălcat grav libertățile noastre ca oameni și au creat haos în economie. Ar fi de așteptat ca cei vinovați să plătească până la urmă.
   • Like 1
  • @ razvan.novac@gmail.com
   Ia las că voi ăștia, fanii Occidentului depravat, aflat în plin proces de dezintegrare morală, sunteți mult mai mulți și mult mai vocali pe-aici ( deși consumați și gaz rusesc la termotecă și la aragaz!). Puteți să suportați un pic de opoziție!
   • Like 1
  • @ Norma Lee
   Delia MC Delia MC check icon
   Am înțeles, lucrați. Să trăiți! :)))))
   Mai schimbați tonul că vă văitați la fel. :))
   DESIGUR că aveți dreptul la o părere personală. Dar stați, dreptul unuia îi mai cu moț? Păi am și eu FIX ACELAȘI drept să vă combat în virtutea fix a aceleiași libertăți.
   Acest internet democratic vă dă dreptul să afirmați că părerea dvs e la fel de bună. Am o veste proastă pt dvs: nu-i. Pe internet specialist și profan au NUMAI aceeași posibilitate de a posta. Orice prost grămadă poate contrazice pe unul în temă și poate să-l facă albie de porci. Vă asigur însă că singura egalitate este și rămâne cea a conexiunii la internet. Egalitatea aia pe care tot o pomeniți e cea a votului și de șanse. Nu înseamnă deloc că oricare cu creierii prăjiți de teoriile conspirației ori unul care abia scrie are o părere la fel de bună cu a unuia care se informează și are și ceva logică.
   A, deci această democrație josnică și depravată vă pute. Fix democrația asta care face ca dejecția unuia să apară alături de părerea logică a unuia care știe ce spune. Păi mergeți la maica Rusia și vedeți acolo libertate de exprimare. Scrieți-ne pe facebook ori twitter. Păi ori vă place democrația si libertatea cuvântului ori nu, hotărâți-vă. Și gata cu ingrășatul de conturi de troli.
   • Like 3
  • @ Norma Lee
   Copiii aceia ucisi, din ce aripa a armatei ucrainene faceau parte, stimata dobitoaca abia cuvantatoare?!
   Sa nu uitam nici violurile si nici macar masinile de spalat, tabletele si laptopurile trimise acasa de crutatoarea armata rusa.
   Si n-o sa va uitam nici pe voi, cantareti si slavitori de jigodii inarmate rusesti, cand v-o pieri neamul.
   • Like 3
  • @ Costel Iordanescu
   Mai, tu mascarici nu esti,idiot nu pari pt ca citezi din putinei,deci musai esti din categoria ailalta,a lui sosoaca-ticaloasa ! Deci, haide si ne lumineste,care parte a istoriei spune ca putineiul poate ataca pe cine vrea, cind vrea si fara sa aiba un motiv serios ? Bai mincinosule,batalioanele Azov au aparut ca raspuns la prima invazie a rusilor,aia din 2014,cind au fost infiintate si "marile republici separatiste" care sunt tot inventia putineiului ! Vezi ca nu esti in ton cu ce trebuia sa spui,ai uitat sa infierezi cu manie proletara capitalismul putred,vorbesti asa la general despre americani,vezi ca s-ar putea sa "te arda"putineiu la solda !
   • Like 2
  • @ Costel Iordanescu
   Doamna care "habar nare" (adica pe romaneste, corect, habar n-are, ca se impune cratima, tu ce nota ai avut la limba romana in scoala?? stiai mai bine rusa, nu e asa?) de istorie are in schimb mai multa ratiune decat tine. Nu trebuie s astii istorie ca sa iti dai seama ca nu e normal ca o tara sa o atace pe alta pe baza unor pretexte subtirele cum ar fi "denazificarea" sau dorinat Ucrainei de a intra in NATO, care cica ar fi un pericol pentru Rusia. Ar trebui sa stii cateva principii de drept international, dar voi astia rusofilii nu le aveti cu dreptul, mai ales cu ala international. Zici ca occidentul si americanii vor sa scape de Rusia??? Pai, atunci, Putin poate ca e tampit, ca pare sa le faca jocul.... sau poate o fi o sosie pusa de americani acolo, nu Putin cel adevarat! Zici ca americanii au facut numai nenorociri? Pai de aia probabil ii tot asteptau bietii romani prin 1945, dar in schimb s-au trezit cu prietenii rusi, care, vorba aia "davai ceas, davai mosie, haraso tovarasie!" Rusii nu, nu, nu au furat nimci de pe la noi de aici, copiii romani nu au fost obligati s ainvete rusa in scoala, vrute-nevrute, s-au comportat ca niste lorzi, nu-i asa?? Ia du-te tu si mai vorbeste cu batranii care mai exista, sa-ti explice cum era cand eram sub opinca rusului.... Da, ai dreptate, Rusia e o tara bogata. Pacat ca e locuita.
   • Like 4
  • @ Costel Iordanescu
   Gandalf check icon
   „Doamna care a scris articolul , habar nare de istorie”
   Iar imberbul don Costellino n-are scris corect N-ARE habar de gramatică, de punctuație ce să mai vorbim...
   Cum, Doamne, ai reușit, din Mare a Ta Slavă, să înfăptuiești asemenea orătănii și să le asmuți pe Pământ?
   • Like 2
  • @ Norma Lee
   Gandalf check icon
   Pașol na turbinca, alt idiot ciorti! - sau o fi același, cu altă pălărie?
   • Like 3
  • @ Norma Lee
   Gandalf check icon
   Ia mai execută o dată invitația anterioară, simplu propagandist bolșevic ce ești! Și dacă e posibil, nu mai veni pe la noi că ne-am cam săturat de idioți pe-aici, joacă destul de bine (și agramat) don Costello.
   Hai, pașol!
   Doamne, ce idiot!
   • Like 3
  • @ Norma Lee
   La fel gandesti despre china?
   • Like 0
 • A fi "mascarici" denota in primul rand inteligenta. Inteligenta aceea nativa care poate observa ridicolul unor situatii care altora le par normale.
  Mascariciul a fost considerat un prost doar de cei intunecati la minte, de cei pe langa care viata trece fara a avea vreo semnificatie anume, lipsiti de orice simturi si, mai ales, de simtul umorului fin, inteligent.
  Prostia asta lanceda, care se dovedeste acum ca poate aduce moartea oamenilor nevinovati, le-a imbacsit iremediabil creierele lipsite de materie cenusie. Orice le-ai spune, arata sau face nu-i poate misca din prostia inerta care-i domina.
  Insa societatea comite o enorma greseala aplicandu-le acelasi tratament tolerant ca tuturor oamenilor normali.
  Cand prostia si intunecimea mintii ucid nu mi se pare normal ca cei infestati sa fie lasati liber in a se exprima si a-si regurgita zoaiele ideatice oriunde si oricand.
  Sa tai, sa extirpezi o tumora maligna este un act benefic organismului. La fel ar fi si extirparea din media a dobitocilor care predica, propavaduiesc si sustin mizeriile putiniste.
  Din pacate, in numele unor libertati prost intelese si interpretate, societatea noastra continua sa ramana infestata la toate nivelurile de plaga sustinatorilor putinisti.
  Din Parlament si pana la birtul satesc inca gasesti lideri de opinie expunandu-si liber aberatiile cu care incearca sa otraveasca societatea.
  Degeaba ii intrebi ce-ar spune si ce-ar face daca .... Din momentul in care ideile lor pot ucide, singura solutie nu mai este dialogul ci rezectia totala.
  Opriti sosocii, luati-le libertatea de exprimare pentru o perioada sau definitiv, ca sa sanitizam societatea!
  • Like 6


Îți recomandăm