Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Vrem Europa, nu dictatură”. Protest pe 10 ianuarie, lângă Ateneu, în fața celor mai importanți lideri europeni prezenți la ceremonia oficială de preluare de către România a președinției UE

protest 10 ianuarie

(Foto Facebook)

Sub motto-ul „Vrem Europa, nu dictatură”, grupurile Corupția Ucide, Rezist și Inițiativa România anunță organizarea unui miting pe 10 ianuarie, la Ateneu, unde va avea loc ceremonia de preluare a președinției rotative a UE de către România. La festivitatea de preluare a președinției rotative sunt așteptați o serie de înalți oficiali europeni, printre care președintele Comisiei Europene, al Consiliului European și al Parlamentului European.

Organizatorii anunță că mitingul este unul de susținere a parcursului pro-european al României și de sprijin pentru statul de drept și justiția independentă.

Participanții sunt rugați să vină la miting cu drapelurile României și Uniunii Europene.

Redăm anunțul complet al mitingului:

„Pe data de 10 ianuarie, la Ateneul Român, întregul leadership al Uniunii Europene (președinții Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, comisarii europeni, leaderii grupurilor din Parlamentul European) vor participa la preluarea președinției rotative de către România.

Vrem să fim alături de ei.

Vrem să fim văzuți de ei.

Vrem să se înteleagă că în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetățeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiție independență, solidaritate, transparență în decizii și în cheltuirea banului public.

Dacă înțelegi că:

* dreptul de a munci și a învăța în Europa depinde de apartenența noastră la UE

* creșterea nivelului de trai al populației în ultimii 10 ani are ca sursă apartenența noastră la UE

* dezvoltarea societății românești în ultimul deceniu s-a făcut în mare parte prin fonduri europene

* situația agriculturii românesti depinde de fondurile alocate de UE

* infrastructura, spitalele și școlile pot ajunge la un nivel acceptabil prin apartenența noastră la UE

* drepturile omului, statul de drept și justiția independentă sunt protejate cel mai bine prin apartenența noastră la UE

* atacurile asupra UE comise de guvernarea actuală sunt atacuri asupra prosperității și stabilității României

* cetățenia europeană ne oferă protecție împotriva posibilelor abuzuri ale statului

* dreptul de a călători, de a vizita lumea, de a vorbi liber sunt lucruri de care părinții noștri nu au beneficiat

Atunci te așteptăm în Piața George Enescu (lângă Ateneu și Palatul Regal), joi 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune:

„Românii sunt cetățeni ai Uniunii Europene și luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiție independența!”

Veniți cu Steagurile României și UE!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Victor66 check icon
  Si daca vii acolo cu steaguri ce demonstrezi? Este ridicol. Iesiti ca sa demonstrati ca existati?!
  • Like 0
 • mike mike check icon
  De acord, pentru a pastra "coeziunea" europeana trebuie sa ne unim cu blondele din Germania si brunetele din Italia. Mai ales ca natalitatea este varza oricum. Propun atragerea de fonduri de coeziune in vederea cresterii natalitatii!
  • Like 0
 • Artimetica simpla: In tara noastra e nasol pentru majoritate si misto pentru o gasca demagogica. Si, basca, si sa muncesti e naspa. Si in UE e nasol, pentru ca tot o gasca are mai mult de castigat, insa gasca aia europeana da mai mult la cap de vita furajata. E drept ca si vita aia munceste de o 'ia dracii', dar merge la Dubai fara sa fie vedeta de TEVEU, desantata si cu buzele umflate cu pompa. Un strungar de Las Fierbinti de UE merge la Dubai, fara prea mari eforturi. Ba este nebun?! Deci, nu cumva e mai bine sa fii sclavul unor domni crescuti cu sampanie si fazan fezandat pana la putrefactie, decat sa fii un idiot mintit si inselat neancetat de niste mitocani agramati si imbuibati cu carne tocata de mici umpluti cu mult usturoi, stinsi cu bere la pet varsata din plin la sfarsitul Congresului, peste vinuri spumoase ieftine care par a fi Champagne? Nu te-ai saturat sa ragai usturoi in loc sa ragai fazan?
  • Like 0
 • Lucian check icon
  Cam toate depind de Uniunea Europeana. E bine, e rau, nu stiu. Stiu doar ca la o adica orice stat din UE va spune "noi inainte", restul cu Dumnezeu.
  • Like 0
 • Andreas Andreas check icon
  Superb realizat! Mergeti la protest! :)
  • Like 0


Îți recomandăm

Moft Copt

O tartă, un chec, un tort timid. După care a vrut să facă deserturi cu o tehnică puțin mai sofisticată, gen macarons. „Prima dată când am făcut macarons mi-au ieșit. Următoarele 10 dăți nu mi-au mai ieșit”, povestește Răzvan Cărare, fondatorul brandului „Moft Copt”.

Citește mai mult

Gabriel Bebeșelea - credit Foto Ionut Macri

În străinătate se practică discuții ale artiștilor cu publicul, dar înainte de concert, pentru a explica și a susține ceea ce urmează să fie interpretat și concepția muzicienilor despre lucrările prezentate. O perioadă Gabriel Bebeșelea a adus și la Cluj acest concept, dar la un moment dat a realizat că publicul este mult mai dezinvolt după ce ascultă muzica. (Credit foto: Ionut Macri)

Citește mai mult

Gillette

„Mi-a plăcut că au luat o poziție în legătură cu ce înseamnă să fii bărbat azi. Nu poți să fii unul din cele mai mari branduri din lume, să contribui de zeci de ani la definirea imaginii ideale a bărbatului și să nu ai altceva de spus decât că bărbatul trebuie să fie ras fain-frumos”, spune Dan Șendroiu, director de strategie la agenția Friends/TBWA.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Theresa May

În mod normal, o asemenea înfrângere ar fi dus la demisia imediată a oricărui prim-ministru. Nu însă şi a doamnei May, care încă speră, contrar tuturor previziunilor, că va putea convinge UE să-i ofere un acord mai pe placul parlamentarilor britanici. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult