Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Vrem Europa, nu dictatură”. Protest pe 10 ianuarie, lângă Ateneu, în fața celor mai importanți lideri europeni prezenți la ceremonia oficială de preluare de către România a președinției UE

protest 10 ianuarie

(Foto Facebook)

Sub motto-ul „Vrem Europa, nu dictatură”, grupurile Corupția Ucide, Rezist și Inițiativa România anunță organizarea unui miting pe 10 ianuarie, la Ateneu, unde va avea loc ceremonia de preluare a președinției rotative a UE de către România. La festivitatea de preluare a președinției rotative sunt așteptați o serie de înalți oficiali europeni, printre care președintele Comisiei Europene, al Consiliului European și al Parlamentului European.

Organizatorii anunță că mitingul este unul de susținere a parcursului pro-european al României și de sprijin pentru statul de drept și justiția independentă.

Participanții sunt rugați să vină la miting cu drapelurile României și Uniunii Europene.

Redăm anunțul complet al mitingului:

„Pe data de 10 ianuarie, la Ateneul Român, întregul leadership al Uniunii Europene (președinții Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, comisarii europeni, leaderii grupurilor din Parlamentul European) vor participa la preluarea președinției rotative de către România.

Vrem să fim alături de ei.

Vrem să fim văzuți de ei.

Vrem să se înteleagă că în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetățeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiție independență, solidaritate, transparență în decizii și în cheltuirea banului public.

Dacă înțelegi că:

* dreptul de a munci și a învăța în Europa depinde de apartenența noastră la UE

* creșterea nivelului de trai al populației în ultimii 10 ani are ca sursă apartenența noastră la UE

* dezvoltarea societății românești în ultimul deceniu s-a făcut în mare parte prin fonduri europene

* situația agriculturii românesti depinde de fondurile alocate de UE

* infrastructura, spitalele și școlile pot ajunge la un nivel acceptabil prin apartenența noastră la UE

* drepturile omului, statul de drept și justiția independentă sunt protejate cel mai bine prin apartenența noastră la UE

* atacurile asupra UE comise de guvernarea actuală sunt atacuri asupra prosperității și stabilității României

* cetățenia europeană ne oferă protecție împotriva posibilelor abuzuri ale statului

* dreptul de a călători, de a vizita lumea, de a vorbi liber sunt lucruri de care părinții noștri nu au beneficiat

Atunci te așteptăm în Piața George Enescu (lângă Ateneu și Palatul Regal), joi 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune:

„Românii sunt cetățeni ai Uniunii Europene și luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiție independența!”

Veniți cu Steagurile României și UE!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Victor66 check icon
    Si daca vii acolo cu steaguri ce demonstrezi? Este ridicol. Iesiti ca sa demonstrati ca existati?!
    • Like 0
  • mike mike check icon
    De acord, pentru a pastra "coeziunea" europeana trebuie sa ne unim cu blondele din Germania si brunetele din Italia. Mai ales ca natalitatea este varza oricum. Propun atragerea de fonduri de coeziune in vederea cresterii natalitatii!
    • Like 0
  • Artimetica simpla: In tara noastra e nasol pentru majoritate si misto pentru o gasca demagogica. Si, basca, si sa muncesti e naspa. Si in UE e nasol, pentru ca tot o gasca are mai mult de castigat, insa gasca aia europeana da mai mult la cap de vita furajata. E drept ca si vita aia munceste de o 'ia dracii', dar merge la Dubai fara sa fie vedeta de TEVEU, desantata si cu buzele umflate cu pompa. Un strungar de Las Fierbinti de UE merge la Dubai, fara prea mari eforturi. Ba este nebun?! Deci, nu cumva e mai bine sa fii sclavul unor domni crescuti cu sampanie si fazan fezandat pana la putrefactie, decat sa fii un idiot mintit si inselat neancetat de niste mitocani agramati si imbuibati cu carne tocata de mici umpluti cu mult usturoi, stinsi cu bere la pet varsata din plin la sfarsitul Congresului, peste vinuri spumoase ieftine care par a fi Champagne? Nu te-ai saturat sa ragai usturoi in loc sa ragai fazan?
    • Like 0
  • Lucian check icon
    Cam toate depind de Uniunea Europeana. E bine, e rau, nu stiu. Stiu doar ca la o adica orice stat din UE va spune "noi inainte", restul cu Dumnezeu.
    • Like 0
  • check icon
    Superb realizat! Mergeti la protest! :)
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult