21 decembrie 1989, ora 12:30, balconul Comitetului Central al PCR. Nicolae Ceaușescu, huiduit deja de câteva minute de mulțime, lansează programul de măsuri sociale:
„Doresc să vă informez pe dumneavoastră de o importantă hotărâre adoptată, în această zi, de Comitetul Politic Executiv, privind nivelul de trai al oamenilor muncii. Am hotărât, în această dimineaţă, ca începând de la 1 ianuarie să majorăm, în cursul anului viitor, retribuţia minimă de la 2.000 de lei la 2.200 de lei. Am hotărât să majorăm pensiile minime de la 800, la 900 de lei. Am hotărât, totodată, ca pensia de urmaş să fie majorată cu 100 de lei. Vom creşte, de asemenea, ajutorul social de la circa 500, la 800 de lei, ceea ce vom asigura în acest fel condiţiuni bune, corespunzătoare, de muncă şi de viaţă pentru toţi cetăţenii patriei noastre. Aceste măsuri demonstrează cu putere că, pe măsura dezvoltării economiei, facem totul pentru a asigura ridicarea continuă a nivelului de trai, material şi spiritual, al poporului, potrivit hotărârilor Congresului Partidului”. (Click, 21 decembrie 2017)
15 decembrie 2021, ora 10, Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă (era să scriu Nicolae Ciucescu), în numele coaliției PSD – PNL – UDMR, anunță programul de măsuri sociale:
„Aprobăm în ședința de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem de asemenea creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei, începând cu anul 2022. De asemenea, majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Alocația pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități. De asemenea, alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora”. (Digi24, 15 decembrie 2021).
Pură coincidență, vă spun. Era să zic plagiat...
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.