(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Mă numesc Ana Maria. Sunt femeie, mamă, soţie, fiică şi nepoată. Sunt prietenă şi sunt romancă. Sunt un specialist in comunicare, ce a lucrat cu multe dintre cele mai mari branduri din lume, sunt fost jurnalist politic, economic şi de investigatii şi am absolvit stiinţe politice.
În jurul vârstei de 30 de ani am plecat din ţară hotărată să nu mă mai intorc. Împreună cu soţul meu obtinusem joburi in Dubai, considerat unul dintre cele mai importante huburi de business din lume, alături de Londra, New York, Singapore, etc..
S-a întâmplat că un copil a apărut în vieţile noastre şi atunci ne-am dat seama că este important să ne intoarcem în ţară pentru a ne creşte copilul alături de singura familie rămasă in viată.
Alternativa era aceea de a mă intoarce la birou dupa 6 săptămani (perioada maximă de concediu maternal in UAE), în timp ce o bona filipineză ar fi urmat să aibă grijă de odrasla mea.
Aşadar, am plecat din Dubai in 2014 de la un salariu de 6.000 Euro eu şi peste 10.000 Euro sotul meu şi am venit la 1.500 Euro eu şi sotul meu 0 in Romania. El este unul dintre acei caţiva englezi care s-au îndragostit de România şi simte că aici este casa lui, însă pentru cineva cu experienţa lui Romania nu oferea nici atunci şi nici acum oportunităţile necesare.
Vineri seara, doar impreună cu băietelul meu de 4 ani, am fost la protest. Fusesem cu totii şi la celelalte proteste, insă vineri soţul meu era plecat din ţară. M-am aflat în situaţia în care să-mi fie teamă cand am ajuns in piaţă pentru că am văzut o masină tip tanc cu ceva deasupra ce arăta a mitraliera. Nu am ştiut că era o masină specială echipată cu tun cu apă şi nimeni dintre cei pe care i-am întrebat în piaţă nu mai văzuseră aşa ceva.
Mi-am dat seama că va fi nasol. Tensiunea se simţea în aer şi se vedea pe chipurile îngrijorate ale oamenilor.
Peste tot unde mă uitam oamenii mă priveau cu admiraţie şi curiozitate: mamă singură care a venit la protest cu copilul, mă protejau când treceam pe langă ei, îmi zambeau şi am simţit cu adevărat că sunt printre ai mei….dar în clipa în care a trebuit să o iau la fugă în jos, spre Piaţa Romană, pe Lascăr Catargiu într-unul dintre momentele în care jandarmii au aruncat în aer cu gaze lacrimogene, mi-am dat seama că eu nu voi tolera ca ţara mea dragă să ajungă dictatură. Pentru mine, copilul meu şi familia, pentru prietenii mei şi pentru toţi românii.
Fiecare dintre noi are capacitatea de a-şi schimba propriul destin în mai bine ca cetăţean de bună credinţă, muncitor, deştept şi cu voinţă al acestei ţări.
Si cred că dacă cei mai multi dintre noi au considerat până acum că nu merită să se implice activ în a schimba radical clasa politică românească, după evenimentele din ultimele două de proteste zile realizăm cu toţii că este absolut necesar să ne implicăm.
Să nu mai asteptăm pe tuşă să ne rezolve alţii problemele.
În caz că încă nu e clar, nu avem în prezent o opoziţie capabilă să se lupte cu această monstruozitate de coliţie de guvernare.
De aceea, am adunat, mai jos, 7 lucruri cheie pe care societatea românească le poate face pentru a schimba balanţa în favoarea celor buni:
1. Procurorii şi magistraţii să-şi facă treaba cu cea mai mare diligenţă pentru a elucida ce s-a intâmplat la protestul de vineri seara şi a condamna pe cei vinovaţi.
2. Să boicotăm televiziunile şi alte instituţii de media aservite coaliţiei de guvernare pentru a le minimiza puterea financiară prin reducerea pană la eliminare a bugetelor de publicitate. Alternativ, în calitate de consumatori putem să boicotăm companiile care plătesc publicitate la aceste instituţii media. Jurnaliştii, operatorii de imagine, prezentatorii şi restul personalului care lucrează acolo să-şi găsească de lucru în altă parte.
3. Companiile să demonstreze mai mult curaj în a transmite guvernanţilor şi parlamentarilor că stabilitatea fiscală şi predictibilitatea legislativă sunt cheie în dezvoltarea afacerilor.
4. Să continuăm să ne informăm cu privire la ceea ce se intâmplă in tara asta cu poate şi mai mult zel, să ne impărtasim opiniile în discutii offline si online, să sharuim informaţii relevante pe reţelele de socializare, în detrimentul poate a pozelor cu animaluţe drăgălaşe.
5. Să alegem un partid de opoziţie pe care ori să-l votăm la următoarele alegeri ori să-l susţinem implicându-ne în activitatea sa şi, de ce nu, să candidăm la următoarele alegeri.
6. Doamnele şi domnii PSD-işti, ALDE-işti şi UDMR-işti care înţeleg că această coaliţie de guvernare nu are viaţă lungă să-şi retragă sprijinul liderilor lor politici actuali pentru curăţarea partidelor din care fac parte.
7. Serviciul Român de Informaţii să înţeleagă că este momentul să intervină pentru a-şi duce la indeplinire misiunea de “protejare a valorilor democratice şi promovarea intereselor naţionale ale României şi ale aliaţilor săi pentru realizarea securităţii naţionale, asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi apărarea statului de drept”.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Apropo, o sa apara vreodata pe aces site si alte pozitionari vis a vis de ce s-a intamplat in 10 august ?
La fel de inspaimantator este ca stirile false sant acceptate cu foarte multa usurinta de multi oameni educati.
celelalte sunt mai poetice chiar daca de bun simt
sri, nu e juandarmeria si are o selectie ,tehnica, mult mai riguroasa, daca nu or fi napadit si acolo nechematii, nu stiu cum e acolo dar poate fi o sursa de ...inspiratie
Toate" punctele" tale sunt de dorit ,dar propun sa ramai la unul singur.Hai sa ne implicam alegand din oferta politica actuala sau ,daca avem rezerve,hai sa construim pe alte platforme civice,regionale ,existente sau care se pot naste din efortul nostru.Restul de 6 puncte,sunt mult mai multe...,vor deriva cursiv.
Sa nu regreti nimic al vietii tale draga Ana Maria ,toate au un rost al lor...
Multumesc frumos .Prin ce ai considerat sa scrii ,ai facut un mare bine semenilor tai:cand toti asteapta confirmari si certificari tu afirmi certitudini.
Acea instituție care s-a bagat cu bocancii in justiție prin tot felul de protocoale forjate in subteran . Uite, ne explica o asociație a magistraților din UE cam cat de gravă e situația : https://medelnet.eu/index.php/association/445-resolution-on-safeguarding-the-independence-of-the-romanian-judicial-system-from-secret-and-unlawful-interference-of-the-intelligence-agencies
Bineînțeles ,presa si partidele "celor buni " au "uitat" sa scrie despre subiect si reacțiile pe care le-a produs .
Procuror care sa-si faca treaba?... e vreo diferenta la salariu?
Banii castigati usor sunt singurii care conteaza iar ei sint organizati pe principiul ca toti vor sa castige.
Decizia a fost luata deja: s-a permis furtul in masa si acum mai toti sunt vinovati dar, desigur, nimeni nu ar recunoaste...