Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

A doua zi de proteste împotriva ordonanței grațierii. În Timișoara peste 1.000 de persoane au ieșit în stradă

Timisoara - proteste anti gratiere

(Foto: Inquam Photos / Cornel Putan Alin)

A doua zi de proteste împotriva ordonanței grațierii. În Timișoara a fost cea mai mare mobilizare. Aici s-au strâns peste 1.000 de persoane, potrivit informaților publicate pe rețelele de socializare. Pe pancartele participanților erau scrise mesajele „Spunem NU grațierii”, „Nu vrem să ne transformați în hoți, sclavi și emigranți”, „Vă rugăm să ne iertați, nu producem cât furați”. 

Și în Iași câteva sute de persoane au ieșit în stradă joi seara pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul ordonanței grațierii. La București, în Piața Universității, s-au adunat joi seara circa o sută de persoane.

Peste 3.000 de persoane au protestat miercuri seara în București, la minus 4 grade Celsius, împotriva ordonanței grațierii și modificării legilor penale. Sute de persoane au manifestat și în Cluj Napoca, Sibiu și Iași.

În Capitală și în alte opt orașe din țară sunt anunțate proteste și duminică, potrivit paginii de Facebook a organizatorilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Marius P check icon
    Si in Brasov ne-am strâns cam 400-500 de oameni. M-am gândit si privind puțin înapoi in timp, in comunism România era o imensa închisoare (am citit undeva metafora asta), acum daca s-ar aproba aceste legi de gratiere/amnistie tara ar fi iar îndreptată spre autoizolare si ar fi iar o închisoare imensa... Un regres imens... Daca nu ne trezim!
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult