Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

A doua zi de proteste împotriva ordonanței grațierii. În Timișoara peste 1.000 de persoane au ieșit în stradă

Timisoara - proteste anti gratiere

(Foto: Inquam Photos / Cornel Putan Alin)

A doua zi de proteste împotriva ordonanței grațierii. În Timișoara a fost cea mai mare mobilizare. Aici s-au strâns peste 1.000 de persoane, potrivit informaților publicate pe rețelele de socializare. Pe pancartele participanților erau scrise mesajele „Spunem NU grațierii”, „Nu vrem să ne transformați în hoți, sclavi și emigranți”, „Vă rugăm să ne iertați, nu producem cât furați”. 

Și în Iași câteva sute de persoane au ieșit în stradă joi seara pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul ordonanței grațierii. La București, în Piața Universității, s-au adunat joi seara circa o sută de persoane.

Peste 3.000 de persoane au protestat miercuri seara în București, la minus 4 grade Celsius, împotriva ordonanței grațierii și modificării legilor penale. Sute de persoane au manifestat și în Cluj Napoca, Sibiu și Iași.

În Capitală și în alte opt orașe din țară sunt anunțate proteste și duminică, potrivit paginii de Facebook a organizatorilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Marius P check icon
    Si in Brasov ne-am strâns cam 400-500 de oameni. M-am gândit si privind puțin înapoi in timp, in comunism România era o imensa închisoare (am citit undeva metafora asta), acum daca s-ar aproba aceste legi de gratiere/amnistie tara ar fi iar îndreptată spre autoizolare si ar fi iar o închisoare imensa... Un regres imens... Daca nu ne trezim!
    • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult