Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

A doua zi de proteste împotriva ordonanței grațierii. În Timișoara peste 1.000 de persoane au ieșit în stradă

Timisoara - proteste anti gratiere

(Foto: Inquam Photos / Cornel Putan Alin)

A doua zi de proteste împotriva ordonanței grațierii. În Timișoara a fost cea mai mare mobilizare. Aici s-au strâns peste 1.000 de persoane, potrivit informaților publicate pe rețelele de socializare. Pe pancartele participanților erau scrise mesajele „Spunem NU grațierii”, „Nu vrem să ne transformați în hoți, sclavi și emigranți”, „Vă rugăm să ne iertați, nu producem cât furați”. 

Și în Iași câteva sute de persoane au ieșit în stradă joi seara pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul ordonanței grațierii. La București, în Piața Universității, s-au adunat joi seara circa o sută de persoane.

Peste 3.000 de persoane au protestat miercuri seara în București, la minus 4 grade Celsius, împotriva ordonanței grațierii și modificării legilor penale. Sute de persoane au manifestat și în Cluj Napoca, Sibiu și Iași.

În Capitală și în alte opt orașe din țară sunt anunțate proteste și duminică, potrivit paginii de Facebook a organizatorilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Marius P check icon
    Si in Brasov ne-am strâns cam 400-500 de oameni. M-am gândit si privind puțin înapoi in timp, in comunism România era o imensa închisoare (am citit undeva metafora asta), acum daca s-ar aproba aceste legi de gratiere/amnistie tara ar fi iar îndreptată spre autoizolare si ar fi iar o închisoare imensa... Un regres imens... Daca nu ne trezim!
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult