Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii din București. Un autocar care transporta cetăţeni greci, blocat în limitatorul de înălțime. O persoană a murit

autocar pasaj Unirii

Sursa foto Beatrice Comaniceanu

Accident grav, vineri, la intrarea în Pasajul Unirii din București, în care a fost implicat un autocar care transporta cetățeni greci. În momentul accidentului în autocar se aflau 47 de persoane, majoritatea tineri.

UPDATE 15.54: „Astăzi, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. Din primele informații, rezultă că un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului.

Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces. Vom reveni cu detalii”, se arată într-un comunicat de la Ministerul Sănătății.

UPDATE 15.15: Prefectul Capitalei, întrebat de jurnaliști despre accidentele care au avut loc la intrarea în pasajul Unirii, de la redeschiderea acestuia, în luna septembrie: Este un semn de întrebare și pentru mine. De la primul incident au fost luate toate măsurile, s-au făcut verificări asupra modului cum e amplasat acest presemnalizator. S-a mai montat un presemnalizator, la 40 de metri, dintr-un material mai lejer. Nu știu de ce autocarul nu a oprit la primul presemnalizator, care este la o înălțime și mai mică decât acesta. Toți specialiștii, consultanții, dirigintele de șantier au spus că aceste presemnalizatoare au înălțimea corespunzătoare, sunt construite din materialul care se recomandă, în toată Europa există astfel de presemnalizatoare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE 14.50: Raed Arafat: 22 de persoane au fost transportate la 4 spitale din Bucuresti. Din păcate, pacientul în stop cardiac a fost declarat decedat. Un alt pacient este în stare critică la Spitalul Floreasca. 

Sursa foto Beatrice Comaniceanu

Sunt cel puțin 15 victime, dintre care patru persoane rănite grav, potrivit primelor informații transmise de posturile de televiziune.

Sursa foto Beatrice Comaniceanu

Toate spitalele din București sunt în alertă, pregătite să preia răniții.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Petru check icon
    Prefecturl capitalei zice :"Nu știu de ce autocarul nu a oprit la primul presemnalizator, care este la o înălțime și mai mică decât acesta." Cum sa nu stii? Autocarele grecesti care se plimba prin RO cresc de la un presemnalizator la altul. Din aceasta fraza a prefectului rezulta clar NEVINOVATIA soferului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult