Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii din București. Un autocar care transporta cetăţeni greci, blocat în limitatorul de înălțime. O persoană a murit

autocar pasaj Unirii

Sursa foto Beatrice Comaniceanu

Accident grav, vineri, la intrarea în Pasajul Unirii din București, în care a fost implicat un autocar care transporta cetățeni greci. În momentul accidentului în autocar se aflau 47 de persoane, majoritatea tineri.

UPDATE 15.54: „Astăzi, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. Din primele informații, rezultă că un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului.

Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces. Vom reveni cu detalii”, se arată într-un comunicat de la Ministerul Sănătății.

UPDATE 15.15: Prefectul Capitalei, întrebat de jurnaliști despre accidentele care au avut loc la intrarea în pasajul Unirii, de la redeschiderea acestuia, în luna septembrie: Este un semn de întrebare și pentru mine. De la primul incident au fost luate toate măsurile, s-au făcut verificări asupra modului cum e amplasat acest presemnalizator. S-a mai montat un presemnalizator, la 40 de metri, dintr-un material mai lejer. Nu știu de ce autocarul nu a oprit la primul presemnalizator, care este la o înălțime și mai mică decât acesta. Toți specialiștii, consultanții, dirigintele de șantier au spus că aceste presemnalizatoare au înălțimea corespunzătoare, sunt construite din materialul care se recomandă, în toată Europa există astfel de presemnalizatoare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE 14.50: Raed Arafat: 22 de persoane au fost transportate la 4 spitale din Bucuresti. Din păcate, pacientul în stop cardiac a fost declarat decedat. Un alt pacient este în stare critică la Spitalul Floreasca. 

Sursa foto Beatrice Comaniceanu

Sunt cel puțin 15 victime, dintre care patru persoane rănite grav, potrivit primelor informații transmise de posturile de televiziune.

Sursa foto Beatrice Comaniceanu

Toate spitalele din București sunt în alertă, pregătite să preia răniții.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Petru check icon
    Prefecturl capitalei zice :"Nu știu de ce autocarul nu a oprit la primul presemnalizator, care este la o înălțime și mai mică decât acesta." Cum sa nu stii? Autocarele grecesti care se plimba prin RO cresc de la un presemnalizator la altul. Din aceasta fraza a prefectului rezulta clar NEVINOVATIA soferului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult