Foto: Facebook Marius Manole
Actorul Marius Manole a publicat pe facebook un apel în care se arată revoltat de faptul că unii artiști aleg să aducă ode regimului și au parte, după aceea, de o serie de avantaje.
„Trăim într-o perioadă în care țara noastră se află într-o mare primejdie. Lucrurile au luat-o razna și se pare ca ne îndreptăm cu pași rapizi către comunismul de care cu greu am scăpat în 89. Au murit oameni că noi să putem fi liberi, să putem protesta liber, să putem trăi într-o țară care să nu mai fie la cheremul cuiva.
Rând pe rând toate drepturile ne sunt luate. Iar nouă pare că nu ne păsa! Pericolul este extrem de mare, mai mare că niciodată! Dintotdeauna artiștii au fost cei care s-au opus sistemului, au criticat, au arătat cu degetul, au trezit conștiințe. E adevărat că nu toți. În comunism au fost printre actori mulți oportuniști, lingăi care în ciuda faptului că țara murea încet, încet și nu numai țara, mureau oameni, mulți oameni, alții făceau pușcarie tocmai pentru că nu au vrut să facă pe placul sistemului, țineau morțiș să recite poezii la întrunirile de partid, pe stadioane și pe la revelioane private. Vorba cuiva ” cu toții am mâncat rahat , doar că unii cereau și supliment”. I-am iertat. Am spus lasă, așa au fost lucrurile atunci, noi suntem altă generație, noi vom schimbă lucrurile, noi suntem schimbarea.. Da de unde! Acum când dictatura a început ușor, ușor să se instaleze, când ne conduc din nou niște analfabeți agramați și impertinenți și-au făcut apariția și artiștii fără conștiință și cu dorință maximă de parvenire. Va amintiți că acum ceva timp a părut o scrisoare de susținere a doamnei Firea semnată de mulți artiști”, a scris Marius Manole, oferind apoi exemple de semnatari ai scrisorii care ar fi primit ulterior avantaje.
Foto: Facebook Marius Manole
Actorul Marius Manole a publicat pe facebook un apel în care se arată revoltat de faptul că unii artiști aleg să aducă ode regimului și primesc, după aceea, o serie de avantaje.
„După ce au susținut că doamna Firea a contribuit la viața artistică a capitalei și ca a ajutat arta din România să meargă înainte...s-au întâmplat următoare lucruri:
1. Actorul Lucian Ghimisi pe care l-am cunoscut și apreciat, trece de la conducerea teatrului Ion Creangă la conducerea ArCub . Instituție cu un buget impresionant . Nu știu ce-l recomandă pe Lucian să conducă o astfel de instituție
2. Actorul Marius Bodochi care mi-e coleg , cu care am împărțit scena de atâtea ori, primește zilele astea conform unui proiect de hotărare care figurează pe ordinea de zi a ședinței din 18 octombrie a Consiliului General al Municipiului București titlul de cetățean de onoare al capitalei. Nu zic că Marius Bodochi nu merită acest lucru, doar că stranie coincidența
3. Primăria capitalei aprobă înființarea Centrului Cultural Lumina. Acesta va avea 15 angajați, din care 3 posturi de conducere, și va fi susținut financiar de Primăria Capitalei, dar și din venituri proprii. Întâmplător sau nu directorul acestui centru devine actorul George Costin. Actor foarte bun de altfel dar și el semnatar al celebrei scrisori.
4. S-a înființat în București un teatru. Teatrul Dramaturgilor. Foarte frumos. Doar că pe afișele spectacolelor de la acest teatru al dramaturgilor apar cam aceleași nume care au semnat scrisoarea
Nu va mai zic de directorii de teatre care aparțin de primărie și de prezentatorii evenimentelor organizate de primărie care sunt cu toții semnatarii scrisorii în cauza.
Nu știu cum va sună dumneavoastră dar mie mi se pare cam schimb la schimb”, a mai scris Marius Manole.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.