Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Aderarea României la Schengen. După Olanda și Suedia, încă un stat s-ar putea opune. Ministrul de Interne din Austria: „Este un moment inoportun să votăm asupra extinderii, când sistemul frontierelor externe nu funcționează”

Gerhard Karner

Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

S-a închis povestea cu aderarea României la spațiul Schengen până la finalul anului:

- În ciuda faptului că săptămâna asta Comisia Europeană a transmis că România, Bulgaria și Croația ar trebui să adere fără întârziere la zona de liberă circulaţie [Schengen], ministrul de Interne din Austria, Gerhard Karner (foto), a declarat vineri pentru ziarul Kurier că guvernul de la Viena se opune eliminării controalelor la frontierele celor trei state membre.

- „Este un moment inoportun să votăm asupra extinderii acum, când sistemul frontierelor externe nu funcționează. Dacă un sistem nu funcționează, el nu poate fi extins”, a spus Karner.

-  Conform agenției germane de presă DPA, Austria se confruntă în prezent cu un număr sporit de refugiaţi care au trecut prin alte state UE de-a lungul aşa-numitei rute a Balcanilor pentru a intra în ţară.

- Prin urmare, Austria s-a alăturat Olandei și Suediei în ceea ce acum pare un front comun pentru blocarea extinderii Schengen. Așa că sunt șanse extrem de mici ca Republica Cehă, care prezidează până la finalul anului Consiliul UE, să pună pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 8 și 9 decembrie extinderea spațiului Schengen.

Citiți și: 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Noi suntem fraieri. Cand intra o coloana de blindate, am putea sa-i blocam afisand si un afis: ''sorry, we are not in Schengen space, go back''.
  • Like 1
  • @ Ciobanu Florin
   Analogia este nepotrivita.Vezi pericolul, de veacuri, rusesc.
   • Like 2
 • Nume check icon
  Cam asa pare, ca nici anul acesta nu o sa intram, indiferent daca meritam sau nu. Din pacate din nou nu o sa invatam nimic din acest lucru. Romanii patrioti care i-au invatat latina pe romani o dea iarasi vina pe strainii ca au ceva cu noi ca noi sa nu devenim stapanii universului. Cu siguranta nu ne vom proteja mai bine granitele, nu vom pune scanerela la lucru, nu o sa le dovedim celor din EU ca nu au dreptate (sau chiar au?!) pentru ca oricum nu o sa ne primeasca, iar cei care au beneficiat financiar de aceasta situatie vor incerca sa beneficieze si mai mult pentru ca nu se stie cand se razgandesc si ne baga cu forta.
  Si ca de obicei noi am ramas cu gargara goala romaneasca, cu injuraturile intre cei pro si contra si cu cozi interminabile la granite. Singurii castigati vor fi TV si ziarele care in perioada sarbatorilor au ce publica cu situatia injositoare pe care o traiesc saracii romani pentru ca nu suntem primiti in Schengen, uitand ca principalii vinovati suntem chiar noi, toti.
  • Like 2


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult