Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Adevărata ştire

vladimir putin - Maxim Blinov / AP / Profimedia

foto Maxim Blinov / AP / Profimedia

Discursul lui Putin nu mi s-a părut "delirant". Propaganda nu funcționează aşa, ci în termeni de eficiență/ ineficiență. Ceea ce unui occidental i se poate părea delirant, unui filorus îi va suna perfect logic.

Publicul lui Vladimir Putin a fost poporul rus şi agenții Rusiei din afara granițelor, nu telespectatorul vestic obişnuit. Ținta discursului de două ore a fost pregătirea poporului pentru un nou Mare Război Patriotic sau Război de Apărare a Patriei. Patria -spune Putin - este atacată de nazişti, de americani, de Antichrist, prin urmare întreaga țară trebuie chemată să apere nu doar teritoriul rus, ci şi creştinătatea. Rusia devine, astfel, a Treia Romă care are menirea să apere dreapta credință şi familia tradițională de atacul Diavolului, aka Occidentul putred şi homosexual. 

 Unii veți spune că e delir, că Ucigaşul de copii n-are nimic de-a face cu învățăturile lui Iisus Hristos, însă veți fi surprinşi câți concetățeni de-ai dvs. se înfioară de plăcere când aud aceste "adevăruri" din gura lui Putin. De ce? Pentru că aşa funcționează o propagandă eficientă. Iar propaganda lui Putin nu a început azi sau ieri, e veche de cel puțin 20 de ani. Noi, în România, o vedem în diverse inițiative cetățeneşti, tradiționaliste, suveraniste, zis creştine.

Aşadar, Putin a dat azi semnalul că economia Rusiei se transformă radical într-o economie de război şi că toți ruşii de acasă şi prietenii lor din spatele liniilor inamice (antioccidentali, antiamericani, suveranişti, şoşoci) vor contribui la şi vor fi recompensați pentru efortul de război. Pomelnicul de scutiri de taxe, de măriri de lefuri, oferta de case pentru cei care vor lucra pentru industria de război arată că Rusia e dispusă să arunce oricât de multe resurse şi oricât de mulți oameni în Ucraina, doar ca Putin să nu piardă. Da, ştirea de azi e că ne aşteaptă un război lung. Putin ştie că nu poate câştiga în Ucraina, dar ştie şi că nu poate pierde. Avem, astfel, şi răspunsul la întrebarea cât va ține războiul: cât va trăi Putin.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce ma intristeaza e scenariul al mai negativ: daca Rusia ocupa jumatate din Ucraina, Transnistria se va lipi la mamuca Rusie, luptele vor reincepe, Basarabia va fi 'anexata' iar rusiei dintr-o lovitura si asta va fi cu siguranta ultima sansa sa o mai vedem bine pt urmatoarele sute de ani, vom avea minim 1 milion de refugiati din Basarabia ....
    In plus, Rusia are obiceiul sa sufoce si sa suga economia tarilor cu care se invecineaza.
    • Like 2
  • Propaganda rusă a fost și este una dintre cele mai bine puse la punct încă din timpul războiului rece. Reviste, societăți civile, personalități culturale, artistice, partide,scriitori din occident au fost finanțați, de propaganda rusă cu rezultate remarcabile. Nici propaganda comunistă din România nu era de remarcat. rezultatele se văd și azi..În delirul lui Putin lipsește un element - esențial în propaganda nazistă, pericolul evreiesc.
    • Like 2
  • Claudiu check icon
    Vad ca ii tii isonul lui CTP din greu la spus prostii, sunteti frati de cruce la dezinformare! Oricum nu aveam sa ma astept de la tine la vreun comentariu echidistant si analitic cum ar fi facut-o un ziarist autentic, ceea ce evident nu esti! Esti doar o sluga platita a Bandei Globalistilor sa promovezi mancat insecte, intepat cu vaxul ca "e sigur si eficient", si "amprenta de carbon zero" sa moara toata lumea sa lase planeta libera doar bandei lor... A, si il dispretuiesc pe Putin cat se poate de mult , ca nu cumva sa tipi imediat "asta-i putinist" pe calapodul unor vremuri trecute cum face si CTPul "dai in mine, dai in fabrici si uzine!"
    • Like 0
    • @ Claudiu
      Nu stiam ca daca esti impotriva agresiunii militare si a uciderii de oameni nevinovati esti parte din “ banda de globalisti”….Toata viata am fost impotriva globalizarii , dar se pare ca barca mea s-a umplut cu imbecili agitati.
      • Like 3
    • @ Claudiu
      Bai ipocritilor, cititi articole pe internetul inventat in America, va trimiteti mesaje si vorbiti pe telefoane concepute in America pe software inventate in America, pe Facebook-ul si Whatapp-ul American, prin fibra optica Americana, ascultati muzica fina occidentala, si vedeti numai filme Americane, va uitati la mancatori de rahat traditionalisti pe televizoare subtiri cu tehnologii inventate in America, pana si masina aia amarata are aproape totul inventat in America si in tarile occidentale. Cauti medicamente occidentale si iti faci controale medicale pe aparatura inventata in America. Pana si becul care iti face lumina la scrii laturi a fost inventat acolo, in America, si varianta LED. Mai vrei, sunt multe, aproape tot? Si supermarketul la care te duci este rezultatul globalizarii, si iti place!…. Si toate acestea sunt fabricate in China, Corea, Taivan, India, Europa de crestini, atei, evrei, musulmani, homosexsuali, budisti, hindu, etc. etc cu materiale si resurse din toata lumea.
      Aproape tot ce atingi este/a fost conceput in vest si creat peste tot in lumea asta cu resurse globale. WTF! Ce ai din Rusia? Mitraliere? si alea au fost inventate in America.

      Nu poti sa fii impotriva globalizarii stand pe buda in fundul curtii cu iPhone-ul in mana :))))

      Ar trebui sa trimitesi scrisori la redactia Republica, cu postalionul, si ala inventat in occident.


      • Like 5
    • @ DeLaMunte
      Ho cu tata baiete, ca nu suntem toti boicotisti pe lumea asta. Daca vreo companie are pretentia sa fiu recunoscator tarii ei de provenienta si sa nu cracnesc vreodata impotriva ei, atunci s-o puna in End User Agreement, altfel odata ce cumpar un produs sau licenta pt un patent fac si spun ce vreau. Nu pari foarte inteligent, dar nu cred ca esti suficient de redus sa fii de acord cu Sharia. Si totusi pariez ca-ti plimbi popoul intr-o masina ce functioneaza cu combustibil pe baza de petrol.
      Daca omenirea nu stia sa scrie, inventiile vestice enumerate de tine n-ar mai fi avut loc. Si totusi asta nu i-a impiedicat pe Aliati sa bombardeze si cotetzele in Irak, leaganul primelor scrieri sumeriene.
      N-am pretentii sa faci diferenta dintre globalism si comert global, pentru ca am vazut si profesori de economie chiar pe platforma asta batand campii pe subiect. Doar retine ca a folosi materii prime din alte parti ale globului nu se datoreaza globalizarii, asa cum nici capitalismul nu se datoreaza corporatiilor, iar cine este anti globalizare si anti corporatie nu e neaparat socialist.
      • Like 0
  • dan check icon
    V-am urmarit astazi pe Digi spunand ca nu a fost discurs delirant cu toate ca a spus ca occidentul a inceput razboiul si ca Rusia nu a atacat civili chiar daca Ucraina e plina de gropi comune, sincer delirant e ce ati comentat incercand sa fi-ti mai interesant decat alti jurnalisti , nu prea v-a reusit.
    • Like 1
    • @ dan
      Dan check icon
      Dragă „dan”, poate că Republica nu e pentru tine. Încearcă o carte de gramatică, de exemplu.
      • Like 3
  • Corect: "Publicul lui Vladimir Putin a fost poporul rus şi agenții Rusiei din afara granițelor, nu telespectatorul vestic obişnuit. Ținta discursului de două ore a fost pregătirea poporului pentru un nou Mare Război Patriotic sau Război de Apărare a Patriei."
    • Like 1
  • AlexI check icon
    Propaganda "creștină" a început în ajunul bătăliei de la
    Ponte Milvio in 312 AD. Atunci creștinismul a murit.
    • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult