Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Afacerile mici și mijlocii vor putea accesa împrumuturi bancare garantate de stat

​Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijloci și Fondul Român de Contragantare relansează proiectul comun de sprijinire a IMM-urilor. 

Măsura este menită să facă mai ușoară acordarea creditelor pentru businessurile mici și mijlocii.

Acest lucru este posibil în urma semnării Actului Adițional la Convenția de contragarantare, document care va permite acordarea de garanții contragarantate la creditele bancare pentru întreprinderile mici și mijlocii, se arată. 

„Din 2014 și până în prezent, FNGCIMM și FRC au parcurs un proces pentru găsirea noului numitor comun care să răspundă multiplelor provocări instituționale și de context. Se creează astfel premisele pentru reluarea funcționării facilității de finanțare – garantare – contragarantare, în beneficiul celui mai dinamic sector al economiei – întreprinderile mici şi mijlocii”, se precizează într-un comunicat

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pyua check icon
    FNGCIMM exista din 2001 si aceste lucruri trebuia sa le faca de atunci, sa sprijine IMM-urile, adica intreprinderile mici si mijlocii. De ce nu o fac sa explica dumnealor.

    Stirea suna ca si cum s-ar fi descoperit apa calda.
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult