Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Afacerile mici și mijlocii vor putea accesa împrumuturi bancare garantate de stat

​Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijloci și Fondul Român de Contragantare relansează proiectul comun de sprijinire a IMM-urilor. 

Măsura este menită să facă mai ușoară acordarea creditelor pentru businessurile mici și mijlocii.

Acest lucru este posibil în urma semnării Actului Adițional la Convenția de contragarantare, document care va permite acordarea de garanții contragarantate la creditele bancare pentru întreprinderile mici și mijlocii, se arată. 

„Din 2014 și până în prezent, FNGCIMM și FRC au parcurs un proces pentru găsirea noului numitor comun care să răspundă multiplelor provocări instituționale și de context. Se creează astfel premisele pentru reluarea funcționării facilității de finanțare – garantare – contragarantare, în beneficiul celui mai dinamic sector al economiei – întreprinderile mici şi mijlocii”, se precizează într-un comunicat

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pyua check icon
    FNGCIMM exista din 2001 si aceste lucruri trebuia sa le faca de atunci, sa sprijine IMM-urile, adica intreprinderile mici si mijlocii. De ce nu o fac sa explica dumnealor.

    Stirea suna ca si cum s-ar fi descoperit apa calda.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult