Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Antonio Lopez, secretar general al PPE: „Ei spun că este o conspirație împotriva României! Nu cred în felul în care se identifică acest partid socialist aflat la guvernare cu poporul român”

Antonio Lopez

Primul care nu își face treaba în ceea ce privește promovarea imaginii României în străinătate este chiar guvernul țării, a atras atenția Antonio Lopes, secretar general al PPE într-o ediție specială a emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

„Vrem să ajutăm imaginea României și a poporului român să fie reflectată și de mass-media europene. De ce? Guvernul, din păcate, nu își face partea în această poveste. Suntem acum în mijlocul președinției României și a Uniunii Europene. Întotdeauna eu am avertizat guvernul că președinția nu este o campanie electorală. Președinția este președinția tuturor românilor și trebuie să fie o oportunitate pentru cetățenii români de a înțelege și de a afla mai multe despre Uniunea Europeană. Așa funcționează o președinție, nu este vorba doar de întâlniri diplomatice. De asemenea, să creeze activități cu societatea civilă cu sindicatele cu zona agrară. Și nu cred că asta se întâmplă aici”, a spus Antonio Lopez 

Acesta a subliniat că atunci când Parlamentul European critică acțiunile Guvernului PSD, oficialii români acuză imediat că aceste luări de poziție ar fi parte dintr-o conspirație la adresa României.

„Ei bine, va trebui să fiu atent cu ceea ce spun, pentru că întotdeauna acest guvern socialist acuză dacă spui ceva rău în legătură cu ei. Ei spun că este o conspirație împotriva României! Nu cred în felul în care se identifică acest partid socialist aflat la guvernare cu poporul român. Sunt socialiști, sunt populari, sunt verzi. Ei nu reprezintă întreaga Românie. Când spunem lucrurile despre ceea ce se întâmplă în România este datoria guvernului să-și facă treaba, să-și facă temele.

Au existat suficiente rezoluții din partea Parlamentului European, suficiente semne de avertizare din partea Comisiei Europene, care spun că unele lucruri nu merg bine aici, în special în statul de drept, în independența justiției și, de asemenea, lucruri care ating foarte mult populația, de exemplu lipsa infrastructurii. Guvernul strigă și atacă mereu spunând că există conspirații din afară împotriva lor, sau împotriva României, ceea ce nu este adevărat. Toată lumea vrea să ajute și toată lumea vrea ca România să devină un aliat puternic în cadrul Uniunii Europene”, a continuat Antonio Lopez.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vorbeam astazi cu un prieten din Romania, si la un moment dat l-am intrebat cati oameni iti trebuie sa construiesti o autostrada de 100 de kilometri in Romania!?
  El nu a stiu, of course, pentru ca este din Romania!
  I-am spus eu: 10 oameni super- inteligenti. O super-echipa care se inteleg intre ei si actioneaza fiecare pe cont propriu! Ei o sa plateasca contractori, din diferite tari. Ei o sa selecteze pe cine este mai bun sa-ti construieasca tie autostrada...
  Atat ai nevoie. Sa construiesti toti cei 3000 de kilometri de autostrazi, necesari in Romania.
  Si ei trebuie sa fie motivati financiar. De ce si-ar sacrifica niste oameni inteligenti timpul cu tine, in Romania, cand ei pot sa faca acelasi lucru in alte tari?!
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult