Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Anunțul lui David Popovici: „Vă mulţumesc pentru generozitate”. Înotătorul român spune că a fost depăşită suma pe care şi-a propus să o strângă pentru construirea unei case pentru 11 copii cu dizabilităţi

Imagine cu David Popovici și medalia olimpică. Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Campionul olimpic David Popovici a anunţat că a fost depăşită suma pe care şi-a propus să o strângă pentru construirea unei case pentru 11 copii cu dizabilităţi. El a anunţat că s-a strâns suma de 123.727 de euro, din 5905 de donaţii, scrie agenția News.ro, citată de G4 Media

„Vă mulţumesc pentru generozitate, cu adevărat sunteţi mulţi alături de mine şi de copii!. Chiar dacă am depăşit suma pe care mi-am propus să o strâng, fiecare donaţie în plus mai pune o cărămidă la casa lor, iar în tragerea la sorţi pentru echipamentul meu de premiere vor intra toate donaţiile făcute până la finalul zilei de 9 octombrie. Haideţi aşadar să fim şi mai mulţi – şi buni, pentru un Bine mai mare!”, a scris David Popovici pe pagina sa de Facebook.

Joia trecută, campionul olimpic anunţase că a decis să contribuie la construirea unei case pentru 11 copii cu dizabilităţi: Raluca, Horaţiu, Cosmin, Aura, Marcu, Vlad, Cezar, Alecu, Sara, Corina şi Adela.

„Mai sunt 7 zile în care puteţi face o donaţie de minim 50 de lei pe ambasadorpentruacasa.ro/david şi intraţi automat în tragerea la sorţi pentru echipamentul pe care l-am purtat pe podium, la JO de la Paris, anul acesta. Voi fi onorat să îl ofer chiar eu, câştigătorului. Alături de Amalia Enache, Mihai Morar, Marius Manole, Alexandru Tomescu şi Hope and Homes for Children Romania am decis să punem fundaţia şi să ridicăm acoperişul unei case pentru Raluca, Horaţiu, Cosmin, Aura, Marcu, Vlad, Cezar, Alecu, Sara, Corina şi Adela”, scria campionul olimpic de la Paris pe Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult