Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Ar fi timpul să vă uitați din nou la fotbal

Naționala mică vs Ungaria

Foto: Gazeta Sporturilor

Dacă nu vă uitați la meciurile U21 ale naționalei României de la Campionatul European, poate e timpul să aruncați un ochi. E despre niște puștani de-ai noștri care în sfârșit au învățat să strângă rândurile într-un joc de echipă sub culorile românești. Sună pompos, dar copiii ăștia ne învață lecția la care suntem repetenți în sportul rege: meciul nu se termină dacă adversarii deschid scorul.

Am bătut Ungaria cu 2-1 după ce am fost conduși cu 1-0. Am scris despre fotbal un deceniu la Gazetă, dar happy-end în astfel de meciuri, în care eram conduși și noi trebuia să răsturnăm rezultatul, am prins doar în textele pe care le pregăteam la victorie și care rămâneau mereu în Draft.

Delete all, acum e altceva. Jocul celor de la U21 are parcă transpusă mentalitatea Simonei Halep care aleargă după fiecare minge și nu renunță, chit că uneori imposibilul pare inevitabil.

„Pe nemți ești sigur că i-ai bătut abia când îi vezi urcați în autocar”, se spune în fotbal, cred că la fel se poate afirma și despre naționala U21 a României. Și mai e ceva.

Mai știți de „sindromul Lăcătuș" care a bântuit, și încă o face, fotbalul românesc de o veșnicie?! Cel în care cum te atinge adversarul te arunci ca la gimnastică aerobică pe jos, simulând un KO. Asta îmi place cel mai mult la U21, că fotbalul românesc nu mai are aspect de teatru de revistă precum în campionatul intern, are aer de echipă care își vede de joc, nu de simulări.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hai ca esti un pic subiectiv.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult