Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ar fi timpul să vă uitați din nou la fotbal

Naționala mică vs Ungaria

Foto: Gazeta Sporturilor

Dacă nu vă uitați la meciurile U21 ale naționalei României de la Campionatul European, poate e timpul să aruncați un ochi. E despre niște puștani de-ai noștri care în sfârșit au învățat să strângă rândurile într-un joc de echipă sub culorile românești. Sună pompos, dar copiii ăștia ne învață lecția la care suntem repetenți în sportul rege: meciul nu se termină dacă adversarii deschid scorul.

Am bătut Ungaria cu 2-1 după ce am fost conduși cu 1-0. Am scris despre fotbal un deceniu la Gazetă, dar happy-end în astfel de meciuri, în care eram conduși și noi trebuia să răsturnăm rezultatul, am prins doar în textele pe care le pregăteam la victorie și care rămâneau mereu în Draft.

Delete all, acum e altceva. Jocul celor de la U21 are parcă transpusă mentalitatea Simonei Halep care aleargă după fiecare minge și nu renunță, chit că uneori imposibilul pare inevitabil.

„Pe nemți ești sigur că i-ai bătut abia când îi vezi urcați în autocar”, se spune în fotbal, cred că la fel se poate afirma și despre naționala U21 a României. Și mai e ceva.

Mai știți de „sindromul Lăcătuș" care a bântuit, și încă o face, fotbalul românesc de o veșnicie?! Cel în care cum te atinge adversarul te arunci ca la gimnastică aerobică pe jos, simulând un KO. Asta îmi place cel mai mult la U21, că fotbalul românesc nu mai are aspect de teatru de revistă precum în campionatul intern, are aer de echipă care își vede de joc, nu de simulări.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hai ca esti un pic subiectiv.
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult