Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Astăzi începe la Palatul Parlamentului Repatriot Summit 2021, care reunește antreprenori români din toată lumea

Repatriot Summit

Astăzi, la ora 16.00 la Palatul Parlamentului - Sala Nicolae Iorga, are loc deschiderea oficială a Repatriot Summit 2021, care reunește români din toată lumea.

Timp de patru zile, între oamenii de afaceri din România și cei din afara granițelor vor lucra împreună pentru a găsi noi proiecte de afaceri și de implicare socială și culturală. Evenimentul a fost adaptat condițiilor impuse de pandemie și se desfășoară după un format mixt cu întâlniri fizice între 150 de antreprenori, dar și cu participarea online a încă 1.000. Toți participanții care interacționează fizic au certificat verde dar vor fi și testați suplimentar cu teste antigen pentru a asigura o cât mai bună protecție, au anunțat organizatorii.

“Noi credem în România și ne dorim cât mai mulți antreprenori alături de noi în acțiunea de conectare a românilor de pretutindeni care fac lucruri extraordinare oriunde s-ar afla. Noi aducem acțiune concretă, investiții, valoare și stabilitate prin afacerile și acțiunile noastre chiar în perioade complicate. Acești oameni buni sunt alături de România și, umăr la umăr, vom face țara noastră mai bună pentru noi și copiii noștri. Anul acesta ne bucurăm mult să-l avem alături pe Adrian Zuckerman, fostul Ambasador al SUA la București, care a rămas în România pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor începute, mai ales că am avut onoarea de a-l nominaliza în Top 100 Români de Pretutindeni înainte de a deveni ambasador,“ a declarat moderatorul general al summitului, Marius Bostan, om de afaceri, inițiator RePatriot. La eveniment sunt așteptați Sandra Pralong – Consilier de Stat, Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, Florin Cîțu – Prim-ministru al României, Anca Dragu – Președinte al Senatului, Ludovic Orban – Președinte al Camerei Deputaților și alți miniștri sau reprezentanți ai administrației publice.

„Programul Summitului și sesiunile de lucru sunt gândite special astfel încât toți participanții să beneficieze de patru zile pline de expunere la adevărate provocări, interacțiuni constructive cu oameni de valoare, oportunități și idei de afaceri la îndemână și profitabile. Astăzi la ora 15.00 debutul va fi făcut printr-o expoziție specială în Galeria de Onoare - C6 a Palatului Parlamentului, unde va avea loc lansarea volumului jubiliar și vernisarea expoziției ”Fotogeografica - un sfert de veac”. Vor fi prezentate 50 de fotografii extraordinare realizate de tineri români care surprind România autentică, lucrări dintre cele mai premiate care surprind comori din România văzute prin ochii unor foarte talentați fotografi”, se arată într-un comunicat.

„Bunăstarea pe care o dorim cu toții, într-o Românie sigură și puternică o putem obține prin curaj, spirit antreprenorial și profesionalism la toate nivelurile. Românii de pretutindeni pot aduce aceste valori acasă dacă le oferim cu inima deschisă, cadrul de dezvoltare personală și de afaceri adecvat. Asta încercăm noi să construim la Repatriot Summit, o țesătură de încredere care să aducă țării valoarea pe care o merită.” a declarat Felix Pătrășcanu - om de afaceri, leader RePatriot.

O parte din lucrările summitului vor putea fi urmărite și on-line pe https://www.facebook.com/repatriot și pe https://repatriot.ro/summit-2021.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult