Foto: Getty Images
Bitdefender, unul dintre furnizorii cei mai inovativi de programe de securitate IT din lume, se pregătește de listarea la bursa din SUA.
Compania de securitate cibernetică fondată de Florian și Măriuca Talpeş a angajat la începutul lunii decembrie băncile JP Morgan şi Morgan Stanley pentru demararea ofertei inițiale de acțiuni (IPO) în Statele Unite, potrivit portalului Unquote, care citează trei surse apropiate negocierilor.
Fondul de investiții Vitruvian Partners, care deține din 2017 un pachet de 30% din acțiunile Bitdefender, ar viza pentru 2022 un exit din companie.
Florian Talpeș, CEO Bitdefender, a relatat luna trecută, într-un articol pe blogul firmei, cum s-a născut ideea creării acesteia. „Povestea noastră a început acum mai bine de 30 de ani, imediat după căderea blocului sovietic în 1990, când soția mea Măriuca și cu mine am fondat una dintre primele companii private de dezvoltare de software din România. Un incident nefericit care a implicat un virus, o dischetă și un client nemulțumit a ajuns să reprezinte un moment definitoriu pentru viața mea. După ce am descoperit că un virus a fost transmis unui client fără a fi detectat, am lucrat cu echipa de ingineri pentru a dezvolta o soluție mai bună, astfel încât situația să nu se repete. Când am realizat că soluția pe care am dezvoltat-o i-ar putea ajuta pe alții mult mai mult decât ceea ce era atunci disponibil pe piață, am avut un moment de revelație. Așa s-a născut ideea de a crea Bitdefender”, a scris Florian Talpeș.
„De la începutul modest într-un mic birou din București, până la aproape 2.000 de angajați în toată lumea, inclusiv o echipă de elită de cercetători, ingineri și matematicieni, creșterea continuă și succesul Bitdefender rămân concentrate pe o singură misiune: combaterea criminalității cibernetice”, punctează fondatorul companiei de securitate cibernetică.
Bitdefender oferă soluţii de prevenţie, detecţie şi răspuns la incidente de securitate cibernetică pentru clienţi din circa 170 de ţări.
Valoarea de piață a Bitdefender este de aproape 2 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar. Compania ar putea fi al doilea unicorn românesc ajuns pe Wall Street, cea mai mare bursă la nivel mondial, după UiPath, care s-a listat în primăvara acestui an.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.