Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Bitdefender se pregătește de listarea la bursa americană

Bitdefender

Foto: Getty Images

Bitdefender, unul dintre furnizorii cei mai inovativi de programe de securitate IT din lume, se pregătește de listarea la bursa din SUA.

Compania de securitate cibernetică fondată de Florian și Măriuca Talpeş a angajat la începutul lunii decembrie băncile JP Morgan şi Morgan Stanley pentru demararea ofertei inițiale de acțiuni (IPO) în Statele Unite, potrivit portalului Unquote, care citează trei surse apropiate negocierilor.

Fondul de investiții Vitruvian Partners, care deține din 2017 un pachet de 30% din acțiunile Bitdefender, ar viza pentru 2022 un exit din companie. 

Florian Talpeș, CEO Bitdefender, a relatat luna trecută, într-un articol pe blogul firmei, cum s-a născut ideea creării acesteia. „Povestea noastră a început acum mai bine de 30 de ani, imediat după căderea blocului sovietic în 1990, când soția mea Măriuca și cu mine am fondat una dintre primele companii private de dezvoltare de software din România. Un incident nefericit care a implicat un virus, o dischetă și un client nemulțumit a ajuns să reprezinte un moment definitoriu pentru viața mea. După ce am descoperit că un virus a fost transmis unui client fără a fi detectat, am lucrat cu echipa de ingineri pentru a dezvolta o soluție mai bună, astfel încât situația să nu se repete. Când am realizat că soluția pe care am dezvoltat-o i-ar putea ajuta pe alții mult mai mult decât ceea ce era atunci disponibil pe piață, am avut un moment de revelație. Așa s-a născut ideea de a crea Bitdefender”, a scris Florian Talpeș. 

„De la începutul modest într-un mic birou din București, până la aproape 2.000 de angajați în toată lumea, inclusiv o echipă de elită de cercetători, ingineri și matematicieni, creșterea continuă și succesul Bitdefender rămân concentrate pe o singură misiune: combaterea criminalității cibernetice”, punctează fondatorul companiei de securitate cibernetică.

Bitdefender oferă soluţii de prevenţie, detecţie şi răspuns la incidente de securitate cibernetică pentru  clienţi din circa 170 de ţări.

Valoarea de piață a Bitdefender este de aproape 2 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar. Compania ar putea fi al doilea unicorn românesc ajuns pe Wall Street, cea mai mare bursă la nivel mondial, după UiPath, care s-a listat în primăvara acestui an.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un antivirus foarte bun mai ales ca in " INCUBATOARELE" sale de "bebelusi" ( ghilimele ) incubeaza oile care apoi sunt papate de lup prada fiind impartita exportata apoi la nivel national romanesc. Cat priveste listarea la bursa cunosc deja multe produse antivirus care au facut tranzitia catre A.I deci nu stiu cate oite va depista acesta in America o tara deja ocupata de "dinozauri" si "rechini". S-ar putea insa interpreta gestul ca o posibila REALOCARE a intregii afaceri catre tari cu o natalitate mai mare....( o mica aluzie fina )
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult