Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Blue Air a solicitat reeșalonarea datoriei

Blue Air - aeroport

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Blue Air a solicitat reeșalonarea datoriei de 28 de milioane de lei, iar o decizie ar urma să fie luată azi într-o ședință la Administrația Fondului pentru Mediu, notează G4Media.

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri că guvernul va adopta o hotărâre pentru alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară pentru suportarea costurilor de repatriere a românilor ale căror zboruri au fost anulate de Blue Air, precum și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență. Fondurile alocate urmează să fie recuperate de stat de la operatorul aerian.

UPDATE: Premierul a cerut șefului ANPC, miercuri, la începutul ședinței Executivului, să monitorizeze situația declanșată de decizia Blue Air de suspendare a zborurilor. Nicolae Ciucă a spus că până acum 2.098 de pasageri ale căror zboruri Blue Air au fost anulate au apelat la serviciile consulare pentru a putea reveni în România. 

STIREA INITIALA

Guvernul va dezbate în cursul acestei zile în ședință criza izbucnită după ce compania aeriană Blue Air a anunțat marți că suspendă toate zborurile până pe data de 12 septembrie, peste 3.000 de persoane fiind afectate de decizia operatorului de transport aerian.

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a declarat miercuri la Digi24 că Blue Air „șantajează statul” român, nu vrea să-și plătească datoriile, reprezentând taxe de mediu și refuză să returneze clienților banii pe cursele anulate. Reprezentantul Protecției Consumatorilor intenționează să depună sesizări de cercetare penală în acest caz. Potrivit acestuia, acționarii companiei au o strategie de scoatere a Blue Air de pe piață, urmând să fie înființată o nouă companie aeriană low cost.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că Blue Air are o datorie de 28 milioane de lei, acesta fiind motivul pentru care Administrația Fondului pentru Mediu a blocat conturile operatorului aerian. Ministrul a solicitat marți reluarea imediată a zborurilor.

Compania Tarom a anunțat că va depune eforturi de suplimentare a capacității sale de operare și pentru a introduce curse speciale, cu scolul de a-i aduce acasă pe românii blocați pe aeroporturi din alte țări, după ce Blue Air a anunțat că suspendă zborurile până la 12 septembrie.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult