Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

C.T. Popescu: Cum să lucreze noii miniștri cu toți acești indivizi plantați acolo, ca niște mine antipersonal, de către Dăncilă?

CTP la digi24

Înainte să plece de la guvernare, Viorica Dăncilă a numit în funcții importante oameni apropiați de personaje precum Rovana Plumb și Gabriel Oprea. Aceștia se vor dovedi o provocare pentru guvernul Orban, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Ce mă preocupă, în clipa de față este să știu cum poate statul să dea afară pe cei numiți de stat. Dăncilă i-a numit pe niște indivizi ai Rovanei Plumb și Oprea, i-a numit la Oficiul Spălării Banilor și la Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Cel de la Spălarea Banilor e pensionar, cu pensie din aceea specială, uriașă. De asemenea, împreună cu domnul Cuc, doamna Dăncilă a schimbat întregul Consiliu de Administrație de la CNAIR, numind niște inși, la fel, trepăduși ai lui Cuc pe 4 ani și câte și câte or mai fi de astfel de numiri făcute în ultimele două săptămâni, până ieri, în ultima secundă, cât a fost Dăncilă în situația de a semna”, a spus jurnalistul.

„Aceasta e, de fapt, prima problemă a guvernului: prioritatea guvernului e să rezolve cu acești indivizi, pentru că altfel, nimic din ce a promis, nu poate fi pus în aplicare. Cum să lucreze noii miniștri cu toți acești indivizi plantați acolo, ca niște mine antipersonal, de către Dăncilă?”, s-a întrebat Cristian Tudor Popescu.

Acesta a subliniat că guvernul PNL va trebui să ia o serie de măsuri în interesul cetățenilor și că oamenii vor să vadă bună-credință din partea celor care îi conduc.

„Tema principală acum, după ce reușește să scape de acești sabotori, aceștia vor fi niște sabotori în punctele respective, prima grijă trebuie să fie luarea de masuri cât mai apropiate de cetățean, până la reformă, până la anticipate, chiar. Pentru că, dacă se vor face anticipate, ar trebui ca PNL să nu uite că rezultatul anticipatelor va depinde de performanța guvernării PNL pe o perioadă de 6 luni, pentru că trebui să treacă cel puțin 6 luni până la anticipate. Să știți că oamenii nu se așteaptă la minuni. Oamenii vor să vadă buna-credință și buna intenție în ceea ce fac guvernanții: să sesizeze schimbarea de la stilul ăsta șobolănesc, al tuturor pesediștilor aflați la putere, la o atitudine transparentă, sinceră, apropiată de cetățeni: asta putem face, asta, deocamdată, nu putem face. În primul rând: pregătiri de iarnă, deszăpezire, lucruri practice”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • - Orbane, babane, ai auzit tu ce zice Topala mai jos, ighen-da ???
  • Like 0
 • CTP-ule aceiași placă pe care o vînturi cînd pleacă pesedistii de la butoane si vin alte zdrențe care fac la fel ca cei plecați,nimic mai mult,O știi pre bine dar trebuie să mănînci și tu o pîine albă,nu?
  • Like 0
 • Ion check icon
  Foarte simplu Dle. Popescu, să dea afară vechii indivizi și să planteze noii indivizi, ai lor.
  • Like 0
  • @ Ion
   - sa-i planteze, bai Ioanie, bai, da' ce-ai vrea, sa-i puna la loc pe aia vechi, ca sa poata goli de tot puscariile ??? - oare n-ai merita tu sa te intalnesti cu vreo doi-trei scapati din cusca, asa, prin lift sau pe vreo strada intunecata, ca sa vezi cine-s aia vechi si nu prea, ha ???
   • Like 1
 • Gargara check icon
  Odrasle PSD-ALDE în funcții publice: - Fiul Vioricăi Dăncilă este angajat la Curtea de Conturi; - Fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu numit consul la Strsbourg; - Fiul lui Daniel Barbu (ALDE) consul la Edinburgh; - Fiica domnului Daea este angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale; - Fiica lui Florin Iordache lucrează la Cancelaria Băncii Naţionale. În trecut a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Altă întrebare?! - Fiica domnului Țuțuianu este consilier juridic la Primăria Capitalei; - Fiul lui Dumitru Buzatu și al senatoarei PSD Gabriela Crețu, numit secretar de stat: ''Îl recomandă cunoașterea limbilor străine''; - Fiica senatoarei PSD Neamţ Emilia Arcan, a fost numită vicepreşedinte în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu rang de secretar de stat; - Fiul domnului Tudorel Toader s-a angajat ca asistent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în condiţiile în care codul de etică al Universităţii interzice angajarea rudelor; - Fiul șefului PSD Neamț, numit secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului; - Fiica lui Nicolae Bădălău este angajată la protocolul Aeroportului Otopeni, acolo unde ocupă funcţia de Director al departamentului Conformare, Calitate, Siguranţă şi Mediu; - Fiica fostului eurodeputat PSD de Bacău Minodora Cliveti este consilier diplomatic la Reprezentanţa României la UE; - Fiul fostului ministru Victor Paul Dobre, este referent principal la Consulatul României în Chicago; - Fiul lui Ilie Grădinar zis Ilie Gigacalorie este ambasadorul României în Danemarca; - Fiica lui Constantin Preoteasa, fost şef al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj, este secretar general în Ministerul Românilor de Pretutindeni. Ea a deţinut, pe rând, diverse funcţii în Ministerul de Externe, înainte de promovarea de la MRP fiind director în cadrul MAE; - Fiul judecătoarei Maria Huza, fost preşedinte a Tribunalului Bucureşti şi prietenă a fostului ministru PSD Rodica Stănoiu, este secretar I la Ambasada României la Tokyo; - Fiul fostului şef al organizaţiei de pensionari PSD Dâmboviţa este secretar de stat în cadrul MAE; - Fiica fostului ministru PSD Constantin Niţă este secretar I la Reprezentanţa României la UE; - Fiul fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, angajat la ASF.

  • Like 1
 • Avocații bine pregătiți în domeniu trebuie să vadă dacă, legal, ce a semnat dancila este conform cu atribuțiile unui guvern demis dar interimar. Daca nu să anuleze de urgență justiția toate numirile. De asemenea, trebuie analizat în justiție guvernul psd, cu toate masurile luate de către toți miniștrii, sub conducerea prim ministrului și să răspundă penal pentru bătaia de joc de națiune și de jaful comis. La jaf intră și prefecții și primarii. Nu e nicio nenorocire daca umplem pușcăriile cu ei. Din averile lor confiscate se poate construi o pușcărie nouă ca să încapă toți.
  • Like 2
 • Ne-Am trezit din hibernare
  Si -am strigat cat am putut :
  Sus Cutare !Jos Cutare !?
  Si cu Asta ce am facut ?

  Am dorit , cu mic , cu mare
  Si -am luptat cum am stiut
  S-avem o noua guvernare ?
  Si cu asta ce-am facut ?

  Ca mai bine sa ne fie.
  Ne-a crescut salariul brut ,
  Dar traim in saracie ?
  Si cu asta ce-am facut ?

  Ia coruptia amploare ,
  Cum nicicand nu s-a vazut ,
  Scoatem totul la vanzare ?
  Si cu asta ce-am facut ?

  Pentru a castiga o paine ,
  Multi o iau de la-nceput,
  Ratacesc prin tari straine ?
  Si cu asta ce-am facut ?

  Traversam ani grei cu crize ,
  Leul iar a decazut ,
  Cresc intruna taxe-accize ?
  Si cu asta ce-am facut ?

  Totul este ca-nainte ,
  De belele n-am trecut ,
  Se trag sforile , se minte ,
  Si cu asta ce-am facut ?

  Se urzesc pe-ascuns vendete,
  Cum nicicand nu s-a vazut ,
  Tara-i plina de vedete ,
  Si cu asta ce-am facut ?

  Pleaca-ai nostri , vin ai nostri !
  E sloganul cunoscut :
  Iarasi am votat ca prostii ,
  Si cu asta ce-am facut ?

  CONSTANTIN TANASE

  Ps. - Atentionare pt cititorii Republica.ro = Orice similitudine intre politicienii anului 2019 versus anul 1945 --- este absolut corecta !
  • Like 2
 • seminte pesediste, ca niste mine antipersonal !
  • Like 1
 • A început bine. Vrea să dea afară toți funcționarii care nu sunt la ora 9 jumate seara la serviciu. Că dumnealui, dom Orban, atunci vine la Guvern.
  Era vorba, să propună un specialist în transporturi ca și comisar european. A propus pe nevasta lui Crin și pe politrucul Siegfried.
  • Like 2
  • @ Florin Ch
   Aveti un exemplu de doamna dvs.?
   • Like 1
  • @ Florin Ch
   - astia doi ce studii au ??
   • Like 0
 • topala check icon
  Nu o sa se intample nimic,la timpuri noi,tot noi ! adica securistii si platitorii de spaga vor ramane in functii !
  • Like 0
 • topala check icon
  Sa inceapa primul ministru Orban sa dea afara oamenii cu bube in cap din ograda proprie. Il are pe consilierul de SPECIALITATE al primarului penelist de Buzias,este vorba de Toma Dan,un fost urmarit general,un fost condamnat cu executare pentru fals si uz de fals. Se ascundea pe granita dintre Germania cu Elvetia si dormea la moteluri gen Formula 1 unde nu se cereau acte.Pana la urma s-a predat si si-a ispasit condamnarea pe Popa Sapca . Ca si salar primeste 5400 lei,luna de luna !
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult