Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

C. T. Popescu: Discursul lui Dragnea pregăteşte o intervenţie în forţă, cel puţin la fel de violentă ca aceea din 10 august

Protest 10 august

Foto: Inquam Photos

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marți că structurile jandarmeriei analizează imaginile de la mitingurile anti-PSD de la Galați și de la Iași, ca parte premergătoare a declanșării unei anchete penale. „Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal”, a spus ea.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 amenințarea făcută de Carmen Dan la adresa manifestanților anti-PSD, spunând că, în opinia sa, Liviu Dragnea îşi construieşte o justificare pentru o eventuală intervenţie în forţă.

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă, poate aceea de a-şi fi, probabil, fracturat vreun deget lovind cu palmele şi pumnii în metalul acelui autobuz. În rest, nu au comis nicio violenţă, dar o astfel de atmosferă cum construieşte Dragnea poate să justifice o intervenţie in forţă, cel puţin la fel de violentă ca aceea din 10 august.

Carmen Dan şi-a început mandatul făcând o listă cu nişte persoane luate de ea de pe Facebook, în timpul manifestaţiilor contra OUG 13. Nişte oameni care postau pe Facebook şi despre care a decretat dânsa că sunt conducătorii şi instigatorii manifestaţiei.

Acum, spune Carmen Dan că nu doreşte să avem victime ale agresiunior şi să se deschidă dosare penale.

Păi, avem victime ale agresiunilor din 10 august anul trecut, nenumărate victime ale agresiunilor forţelor de ordine sub conducerea doamnei Carmen Dan şi avem şi un dosar penal sau mai multe în legătură cu acele violenţe şi la nouă luni după asta nu ştim încă nimic. Asta, apropos de dosare care nu se finalizează, despre care vorbeşte Liviu Dragnea, dosare cu asasinii de la Athenee Palace multiplicaţi”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Potrivit acestuia, PSD este îngrijorat în legătură cu rezultatul alegerilor europarlamentare şi al referendumului.

„De aceea, Liviu Dragnea ţine discursurile cu cămăşi despre care nu ştie dacă sunt negre sau brune şi Carmen Dan spune că e pregătită să bage jandarmii în forţă.

De aceea, cred că prezenţa voluntarilor observatori în toate secţiile de alegeri în ţară e extrem de importantă în aceste condiţii.

Exemplul lui Mihai Şora care a anunţat că va face voluntariat ca observator la vârsta domniei sale cred că poate mobiliza oamenii în acest sens”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nea Popescule, te credeam om serios. Incepi sa faci previziuni a la Baba Vanga ? Te-au cucerit tembelismele astro-numerologice nascocite de alde Voropchievici pentru lectura oligofrenilor ?
  • Like 0
 • Dar ce se mai aude cu microfoanele doamnei Carmen Dan? Le-a scos din prize si pereti ?
  • Like 0
 • Din cate constat ,am nimerit,,ca nuca-n perete ''pe aceasta pagina!Nu sunt de acord cu dv. in ceeace priveste pozitia pe care o aveti fata de GUVERN! Faceti va rog distinctie intre a gresi muncind si aceea de a gresi vorbind !Cu atatea presiuni actionate din toate directiile de catre toate formatiunile politice din afara
  actualei guvernari[doritoare de putere ,de influienta politica,etc la care nu pot[sau n-au putut!] ajunge in mod democratic] este imposibil sa-ti ,,faci treaba'' asa cum ar trebui! Credeti ca daca ii tot zgandarati ,tot timpul pe guvernanti-indiferent de coloratura politica- vor putea da satisfactie asteptarilor noastre?
  • Like 0
 • Daca ar fi dupa ei , ne-ar rupe cu bataia fara pauze. Carmen Dan abia asteapta , cu conditia sa nu o bage cineva la panda dupa aia. Pe ei frica de consecinte este singurul lucru care-i opreste sa dea drumul la dictatura.
  De data asta, senzatia mea este ca ne confruntam cu un posibil fenomen de absenteism al PSD-istilor la aceste alegeri. Anume, electoratul PSD este cam dezamagit , plictisit si circumspect cu promisiunile lui Dragnea.
  Deci orice victimizare a partidului , care va trezi PSD-istii , ar putea sa fie benefica . De aia tot incearca demonizarea lui Johannis . Cu Basescu mai mergea dar cu Johannis mai greu, este ca si cum ai incerca sa-l prezinti pe taurasul Ferdinand ca pe un RINOCER fioros. Asa ca o Piata Universitatii redivivus s-ar putea sa fie ultima smecherie ... vorbesc mai ales de ce s-a intimplat inainte de venirea minerilor.
  Ei au incercat si pe 10 August cu batausii aia de tot aruncau cu obiecte in jandarmi , dar nu le-a iesit. Eu mor de curiozitate sa vedem cine sunt aia , ca doar au fost filmati , nu ?
  • Like 0
 • Mai au ei acolo si un varcolac cu figura de cartof amorf peste care tragi o cagula si-l faci sa urle inept ca sa te sperie cu uratenia lui de gandac chitinos. 'BuHUUU vom fi multi si ne vom inmulti peste masura, bai drogatilor rezistenti care sunteti !' Asa urla gandacul PSD-ist de sorginte putreda atunci cand se da la protestatarii antirabici.
  • Like 0
 • Poate ar fi bine sa-si pregateasca si el un elicopter, in caz ca sunt expirate lacrimogenele.
  • Like 4
 • Îndrăznesc să am alt punct de vedere, decît dl. Popescu.
  • Like 3
 • Exact. E ceea ce spunea ieri "falusul cu sprancene". Noi nu o sa-i batem, noi nu o sa-i luam la pietre, o sa-i tinem pe ai nostri sa nu se dea la ai lor. Daca o sa fie violente la mitingurile opozitiei, noua nu ne puteti imputa nimic ca stam toti inchisi in parcarile de la Romexpo si nici macar n-am chemat batausii nostri (pe care ii cunoastem), ci numai oameni fini, de centru.... toti 120 000.
  • Like 0
  • @ Calin Ungureanu
   Care falus? Poate fall-us!
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult