Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Caeleb Dressel, medaliatul cu aur în finala de la 100 metri liber, l-a lăudat pe David Popovici: „E o nebunie ce reușește la această vârstă"

David Popovici 29 iulie

Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

David Popovici a fost lăudat în conferința de presă de Caeleb Dressel (SUA), câștigătorul medaliei de aur în finala probei de 100 metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Înotătorul american, în vârstă de 24 de ani, a stabilit joi dimineață un nou record olimpic. David Popovici, care va împlini 17 ani în septembrie, a terminat proba pe locul 7.

„Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă", a spus Caeleb Dressel despre David Popovici, conform The New York Times, scrie Sport.ro.

Citiți și: 

Caeleb Dressel (SUA)/ Foto: David G. Mcintyre / Zuma Press / Profimedia

„Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă”, a adăugat Dressel. Dressel este multiplu campion olimpic şi mondial în probele individuale de 50 de metri şi 100 de metri liber şi fluture şi în proba de ştafetă 4X100 metri.

Fotoreporterul Gazetei Sporturilor, prezent la Jocurile Olimpice, a surprins, după finala de joi dimineață, un moment în care Popovici și Dressel au interacționat. Înotătorul român l-a bătut pe umăr și l-a felicitat în timp ce americanul dădea declarații reporterilor.  

Foto Raed Krishan Gazeta Sporturilor

După semifinala probei de 100 metri liber, tânărul sportiv român povestise cum a încercat să îl tachineze pe Dressel. „Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta. Am vrut doar să-l sperii puțin (pe Caeleb Dressel - n.r.) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul”, a spus Popovici pentru TVR 1, după semifinala de la 100 metri liber.

David Popovici a terminat pe locul 4 în finala de 200 de metri şi urmează să concureze în serii la 50 de metri liber.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Filbert check icon
  Baiatul e un mare talent, acum insa devine extrem de important felul in care isi planuieste gestioneaza cariera. Fireste nu de unul singur ci impreuna cu toate echipa. Parerea mea e ca a fost o greseala sa fie inscris in 3 probe, e dificil sa faci fata la (max.) 9 curse intr-o saptamina, mai ales la virsta lui. O alta parere, tot a mea, e ca ar trebui sa se gindeasca la probele de distanta medie, 200/400/800 de metri mai degraba, decit la probele de sprint care cer un fizic extrem de robust.

  • Like 0
  • @ Filbert
   Filbert, este corect si ce spui tu, poate ca a fost prea mult, insa acest lucru ar trebui lasat la latitudinea celor mai calificati ca noi sa decida. Dar sa nu pierdem din vedere faptul ca exista o diferenta majora de varsta intre cei doi, iar, asta se traduce in limite de anduranta la efort sustinut. Ma bucur ca amadoi apreciem aceste limite, si, repet, sunt de acord, dar sa privim si cealalta parte in care cineva poate are nevoie de o provocare si de un tel spre care sa tinda, acolo ai spus bine, " Baiatul e un mare talent"
   • Like 0


Îți recomandăm