Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Caeleb Dressel, medaliatul cu aur în finala de la 100 metri liber, l-a lăudat pe David Popovici: „E o nebunie ce reușește la această vârstă"

David Popovici 29 iulie

Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

David Popovici a fost lăudat în conferința de presă de Caeleb Dressel (SUA), câștigătorul medaliei de aur în finala probei de 100 metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Înotătorul american, în vârstă de 24 de ani, a stabilit joi dimineață un nou record olimpic. David Popovici, care va împlini 17 ani în septembrie, a terminat proba pe locul 7.

„Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă", a spus Caeleb Dressel despre David Popovici, conform The New York Times, scrie Sport.ro.

Citiți și: 

Caeleb Dressel (SUA)/ Foto: David G. Mcintyre / Zuma Press / Profimedia

„Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă”, a adăugat Dressel. Dressel este multiplu campion olimpic şi mondial în probele individuale de 50 de metri şi 100 de metri liber şi fluture şi în proba de ştafetă 4X100 metri.

Fotoreporterul Gazetei Sporturilor, prezent la Jocurile Olimpice, a surprins, după finala de joi dimineață, un moment în care Popovici și Dressel au interacționat. Înotătorul român l-a bătut pe umăr și l-a felicitat în timp ce americanul dădea declarații reporterilor.  

Foto Raed Krishan Gazeta Sporturilor

După semifinala probei de 100 metri liber, tânărul sportiv român povestise cum a încercat să îl tachineze pe Dressel. „Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta. Am vrut doar să-l sperii puțin (pe Caeleb Dressel - n.r.) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul”, a spus Popovici pentru TVR 1, după semifinala de la 100 metri liber.

David Popovici a terminat pe locul 4 în finala de 200 de metri şi urmează să concureze în serii la 50 de metri liber.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Filbert check icon
    Baiatul e un mare talent, acum insa devine extrem de important felul in care isi planuieste gestioneaza cariera. Fireste nu de unul singur ci impreuna cu toate echipa. Parerea mea e ca a fost o greseala sa fie inscris in 3 probe, e dificil sa faci fata la (max.) 9 curse intr-o saptamina, mai ales la virsta lui. O alta parere, tot a mea, e ca ar trebui sa se gindeasca la probele de distanta medie, 200/400/800 de metri mai degraba, decit la probele de sprint care cer un fizic extrem de robust.

    • Like 0
    • @ Filbert
      Filbert, este corect si ce spui tu, poate ca a fost prea mult, insa acest lucru ar trebui lasat la latitudinea celor mai calificati ca noi sa decida. Dar sa nu pierdem din vedere faptul ca exista o diferenta majora de varsta intre cei doi, iar, asta se traduce in limite de anduranta la efort sustinut. Ma bucur ca amadoi apreciem aceste limite, si, repet, sunt de acord, dar sa privim si cealalta parte in care cineva poate are nevoie de o provocare si de un tel spre care sa tinda, acolo ai spus bine, " Baiatul e un mare talent"
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult