La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?
De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!
Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu: „Aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare”
Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu a declarat, miercuri, la revenirea în ţară de la Rio, că delegaţia României a beneficiat la Jocurile Olimpice de echipament de prezentare „de la ajutoare" şi că echipa refugaţilor a fost mai bine îmbrăcată decât formaţia „tricoloră", scrie News.ro.
„Cu siguranţă, nu echipamentul reprezintă motivul pentru care nu au fost unele rezultate. Cu siguranţă, nu. Dar vă garantez că mergând prin satul olimpic am avut un sentiment de inferioritate. Nu poţi să ridici capul din pământ. Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Era o glumă cu un gust sărat, amar pentru că nu puteam să ne amuzăm de treaba asta. Pot să vă spun că până şi echipa refugiaţilor - au fost zece atleţi care au concurat sub steagul CIO - erau undeva lângă noi, puţin mai sus. Echipamentul nu are vreo legătură cu rezultatele noastre, dar ...", a declarat Ana Maria Popescu la revenirea în țară de la Rio, potrivit News.ro.
O investigație jurnalistică publicată de tolo.ro arată că echipamentele pe care le-au primit sportivii români care au participat la Olimpiada de la Rio ar fi fost contrafăcute. Firma care ar fi livrat echipamentele are sute de contracte cu cluburi şi federaţii sportive de stat, contracte a căror valoare depășește 800.000 de euro. Multe dintre contracte au fost acordate fără licitaţie.
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.