Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cântăreața Alexandra Stan descrie condițiile din Spitalul Județean Constanța: „Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți. Pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani asistentelor”

Tatăl Alexandrei Stan este internat la Spitalul Județean Constanța, iar cântăreața a făcut publice imaginile care arată condițiile în care trebuie să stea pacienții care ajung aici. „Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți”, a scris Alexandra Stan.

Foto: Facebook Alexandra Stan

Aceasta a susținut că asistentele nu au vrut să stea de vorbă cu ea când le-a spus că branula tatălui său trebuie schimbată și că, pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani”.

„Îmi iubesc țară și mă mândresc peste tot în lume cu faptul că sunt româncă, dar nu pot să înțeleg de ce noi între noi nu putem să ne respectăm și să ne oferim tot ce este mai bun!

Din septembrie m-am mutat în Los Angeles pentru o perioadă, dar pentru mine acasă înseamnă România. Acum am venit în țară din cauză că tatăl meu se află în spital. Am fost să-l vizitez, să îi fiu alături și am rămas șocată de condițiile de la etajul 1, Secția Medicală 2, din cadrul Spitalului județean Constanța.

Doamna doctor care are grijă de tatăl meu este deosebită și corectă, însă asistentele nu au vrut nici măcar să stea de vorba cu mine când le-am atras atenția că trebuie schimbată branula. Că să nu mai spun că pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani.

Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți. Asta am întâlnit astăzi. Eu cred, totuși, că putem mai mult de atât”, a scris Alexandra Stan.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am putea mai mult dacă s-ar instaura, da, ăsta este cuvântul, o disciplină drastică in rândul întregului personal medical. Nu contest că sunt și oameni acolo care își fac datoria, în mod dezinteresat, dar majoritatea sunt puși pe căpătuială. Apropo, s-a mai auzit ceva de "somitățile" medicale prinse cu, hai să le zicem nereguli? Justiția este moale, colegiul medicilor și al restului personalului este o adevărată mafie, la fel ca și la parlamentari. Împiedică desfășurarea cercetărilor, denaturează realitatea in favoarea infractorilor. Da, mizeria și nepăsarea domnesc in spitalele din România. Așa pretinșii manageri sunt in realitate, ca peste tot la stat, incapabili și hoți. Daca se aloca diverse fonduri 50% se intorc la prtidul la puterr, 30% se fura de catre administratori, iar restul intra in buzunarele unor "patroni de firme castigatoare de licitatii". Ar trebui instituit un control la intrarea si, in special, la ieșirea din ture.
    Poate nu s-ar mai p!eca cu sacoșe de mâncare și material sanitar. Asta se numeste banditism. Totul pe spinarea plătitorilor de contribuție pentru sănătate. Majorarea, nesustenebila de altfel, a venitjrilor nu rezolvă problema. Lăcomia și hoția nu o rezolvi cu "mituirea" făptașilor ci cu bâta. La noi asta este necesară in momentul acesta de totală anarhie. O să va dau un mic, dar semnificativ, exemplu: merg foarte des in zona spitalului fundeni, pr str. Sportului, parcă așa îi spune, la capătul mijloacelor de transport ratb. Nu a fost dată, la diferite ore, in care să nu văd, cel puțin două, persoane din cadrul angajaților spitalului, in echipamentul de spital, să nu umble pe stradă la diverse cumpărături, fie personale, fie comisioane. In special, dar nu numai, din personalul, total nepotrivit, pentru curățenie. Nimeni, din conducere, nu vede acest lucru? Nimeni de pe stradă nu sesizează autoritățile despre acest aspect? Serviciul de curățenie a fost extetnalizat. Este o modă. Un "agreat" al ministerului, in general, un individ dubios, o "căpușă", pune mâna, datorită protecției, pe această sursă de făcut bani. Dacă" unge" unde trebuie nimeni nu-l deranjează cu vreo verificare a activității și a efectivelor trimise. Asta este caracteristic romanilor, in marea lor majoritate, indolența, hoția, escrocheria, protejarea borfașilor. In toate domeniile; mai puțin, in unele cazuri, la anumiți, nu la toți, particularii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult