Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cântăreața Alexandra Stan descrie condițiile din Spitalul Județean Constanța: „Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți. Pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani asistentelor”

Tatăl Alexandrei Stan este internat la Spitalul Județean Constanța, iar cântăreața a făcut publice imaginile care arată condițiile în care trebuie să stea pacienții care ajung aici. „Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți”, a scris Alexandra Stan.

Foto: Facebook Alexandra Stan

Aceasta a susținut că asistentele nu au vrut să stea de vorbă cu ea când le-a spus că branula tatălui său trebuie schimbată și că, pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani”.

„Îmi iubesc țară și mă mândresc peste tot în lume cu faptul că sunt româncă, dar nu pot să înțeleg de ce noi între noi nu putem să ne respectăm și să ne oferim tot ce este mai bun!

Din septembrie m-am mutat în Los Angeles pentru o perioadă, dar pentru mine acasă înseamnă România. Acum am venit în țară din cauză că tatăl meu se află în spital. Am fost să-l vizitez, să îi fiu alături și am rămas șocată de condițiile de la etajul 1, Secția Medicală 2, din cadrul Spitalului județean Constanța.

Doamna doctor care are grijă de tatăl meu este deosebită și corectă, însă asistentele nu au vrut nici măcar să stea de vorba cu mine când le-am atras atenția că trebuie schimbată branula. Că să nu mai spun că pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani.

Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți. Asta am întâlnit astăzi. Eu cred, totuși, că putem mai mult de atât”, a scris Alexandra Stan.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am putea mai mult dacă s-ar instaura, da, ăsta este cuvântul, o disciplină drastică in rândul întregului personal medical. Nu contest că sunt și oameni acolo care își fac datoria, în mod dezinteresat, dar majoritatea sunt puși pe căpătuială. Apropo, s-a mai auzit ceva de "somitățile" medicale prinse cu, hai să le zicem nereguli? Justiția este moale, colegiul medicilor și al restului personalului este o adevărată mafie, la fel ca și la parlamentari. Împiedică desfășurarea cercetărilor, denaturează realitatea in favoarea infractorilor. Da, mizeria și nepăsarea domnesc in spitalele din România. Așa pretinșii manageri sunt in realitate, ca peste tot la stat, incapabili și hoți. Daca se aloca diverse fonduri 50% se intorc la prtidul la puterr, 30% se fura de catre administratori, iar restul intra in buzunarele unor "patroni de firme castigatoare de licitatii". Ar trebui instituit un control la intrarea si, in special, la ieșirea din ture.
    Poate nu s-ar mai p!eca cu sacoșe de mâncare și material sanitar. Asta se numeste banditism. Totul pe spinarea plătitorilor de contribuție pentru sănătate. Majorarea, nesustenebila de altfel, a venitjrilor nu rezolvă problema. Lăcomia și hoția nu o rezolvi cu "mituirea" făptașilor ci cu bâta. La noi asta este necesară in momentul acesta de totală anarhie. O să va dau un mic, dar semnificativ, exemplu: merg foarte des in zona spitalului fundeni, pr str. Sportului, parcă așa îi spune, la capătul mijloacelor de transport ratb. Nu a fost dată, la diferite ore, in care să nu văd, cel puțin două, persoane din cadrul angajaților spitalului, in echipamentul de spital, să nu umble pe stradă la diverse cumpărături, fie personale, fie comisioane. In special, dar nu numai, din personalul, total nepotrivit, pentru curățenie. Nimeni, din conducere, nu vede acest lucru? Nimeni de pe stradă nu sesizează autoritățile despre acest aspect? Serviciul de curățenie a fost extetnalizat. Este o modă. Un "agreat" al ministerului, in general, un individ dubios, o "căpușă", pune mâna, datorită protecției, pe această sursă de făcut bani. Dacă" unge" unde trebuie nimeni nu-l deranjează cu vreo verificare a activității și a efectivelor trimise. Asta este caracteristic romanilor, in marea lor majoritate, indolența, hoția, escrocheria, protejarea borfașilor. In toate domeniile; mai puțin, in unele cazuri, la anumiți, nu la toți, particularii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult