Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cântăreața Alexandra Stan descrie condițiile din Spitalul Județean Constanța: „Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți. Pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani asistentelor”

Tatăl Alexandrei Stan este internat la Spitalul Județean Constanța, iar cântăreața a făcut publice imaginile care arată condițiile în care trebuie să stea pacienții care ajung aici. „Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți”, a scris Alexandra Stan.

Foto: Facebook Alexandra Stan

Aceasta a susținut că asistentele nu au vrut să stea de vorbă cu ea când le-a spus că branula tatălui său trebuie schimbată și că, pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani”.

„Îmi iubesc țară și mă mândresc peste tot în lume cu faptul că sunt româncă, dar nu pot să înțeleg de ce noi între noi nu putem să ne respectăm și să ne oferim tot ce este mai bun!

Din septembrie m-am mutat în Los Angeles pentru o perioadă, dar pentru mine acasă înseamnă România. Acum am venit în țară din cauză că tatăl meu se află în spital. Am fost să-l vizitez, să îi fiu alături și am rămas șocată de condițiile de la etajul 1, Secția Medicală 2, din cadrul Spitalului județean Constanța.

Doamna doctor care are grijă de tatăl meu este deosebită și corectă, însă asistentele nu au vrut nici măcar să stea de vorba cu mine când le-am atras atenția că trebuie schimbată branula. Că să nu mai spun că pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani.

Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți. Asta am întâlnit astăzi. Eu cred, totuși, că putem mai mult de atât”, a scris Alexandra Stan.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am putea mai mult dacă s-ar instaura, da, ăsta este cuvântul, o disciplină drastică in rândul întregului personal medical. Nu contest că sunt și oameni acolo care își fac datoria, în mod dezinteresat, dar majoritatea sunt puși pe căpătuială. Apropo, s-a mai auzit ceva de "somitățile" medicale prinse cu, hai să le zicem nereguli? Justiția este moale, colegiul medicilor și al restului personalului este o adevărată mafie, la fel ca și la parlamentari. Împiedică desfășurarea cercetărilor, denaturează realitatea in favoarea infractorilor. Da, mizeria și nepăsarea domnesc in spitalele din România. Așa pretinșii manageri sunt in realitate, ca peste tot la stat, incapabili și hoți. Daca se aloca diverse fonduri 50% se intorc la prtidul la puterr, 30% se fura de catre administratori, iar restul intra in buzunarele unor "patroni de firme castigatoare de licitatii". Ar trebui instituit un control la intrarea si, in special, la ieșirea din ture.
    Poate nu s-ar mai p!eca cu sacoșe de mâncare și material sanitar. Asta se numeste banditism. Totul pe spinarea plătitorilor de contribuție pentru sănătate. Majorarea, nesustenebila de altfel, a venitjrilor nu rezolvă problema. Lăcomia și hoția nu o rezolvi cu "mituirea" făptașilor ci cu bâta. La noi asta este necesară in momentul acesta de totală anarhie. O să va dau un mic, dar semnificativ, exemplu: merg foarte des in zona spitalului fundeni, pr str. Sportului, parcă așa îi spune, la capătul mijloacelor de transport ratb. Nu a fost dată, la diferite ore, in care să nu văd, cel puțin două, persoane din cadrul angajaților spitalului, in echipamentul de spital, să nu umble pe stradă la diverse cumpărături, fie personale, fie comisioane. In special, dar nu numai, din personalul, total nepotrivit, pentru curățenie. Nimeni, din conducere, nu vede acest lucru? Nimeni de pe stradă nu sesizează autoritățile despre acest aspect? Serviciul de curățenie a fost extetnalizat. Este o modă. Un "agreat" al ministerului, in general, un individ dubios, o "căpușă", pune mâna, datorită protecției, pe această sursă de făcut bani. Dacă" unge" unde trebuie nimeni nu-l deranjează cu vreo verificare a activității și a efectivelor trimise. Asta este caracteristic romanilor, in marea lor majoritate, indolența, hoția, escrocheria, protejarea borfașilor. In toate domeniile; mai puțin, in unele cazuri, la anumiți, nu la toți, particularii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult