Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Capitala, din nou în scenariul roșu. Incidența cazurilor a ajuns vineri la 3,05 la mia de locuitori

Ambulanță Covid

Foto: Inquam Photos

Vineri, Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor la 14 zile a ajuns la 3.05 la mia de locuitori.  Scenariul roșu presupune închiderea restaurantelor la interior, dar și a teatrelor, cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc, decizii ce trebuie luate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

În acest moment, în scenariul roșu mai sunt judeţul Timiş, cu o incidenţă de 5,50 cazuri de infectări cu SARS-CoV2 la mia de locuitori, Brașov - 3,25, Cluj - 3,60 și Ilfov - 3,31.

4.342 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV2 au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, în timp ce 101 oameni și-au pierdut viața din cauza virusului.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.868 de teste RT-PCR (16.471 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.397 la cerere) și 8.469 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 45.407 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.212 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.963 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 127 de persoane.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult