Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Care ar fi cea mai vulnerabilă poartă de intrare a rușilor în România, în cazul unui război. Răspunsul unui general în rezervă al Armatei Române

Armata romana

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Generalul în rezervă Virgil Bălăceanu a fost întrebat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, în scenariul unui atac al Rusiei asupra României, care ar fi cea mai vulnerabilă poartă de intrare a rușilor în țara noastră.

„Întotdeauna rămâne deschiderea la Marea Neagră, Dobrogea”, a răspuns Virgil Bălăceanu.

Armata română stă bine la capitolul pregătire, a subliniat oficialul militar, însă are nevoie în continuare de înzestrare. În plus, este nevoie de refacerea rezervei Armatei României pe baze voluntare.

„Încă trebuie înzestrată, ca să poată face față. pregătită este. Este pregătită, pentru că deși s-au desfășurat operațiuni de tip expedițional, deși Afganistanul este cu totul altceva decât teritoriul patriei noastre, totuși experiența batalioanelor dislocate în Afganistan, în sistem rotațional, a creat coeziune de luptă și a creat situația unui antrenament nedorit - am avut și pierderi umane -, ceea ce nu îți poate crea poligonul. Ca atare există o soliditate a unităților din punct de vedere al coeziunii de luptă, contează enorm de mult, există un nivel bun de pregătire, pentru că în ultimii 3 -4 ani, existând și resurse, s-au intensificat exercițiile pe teritoriul național. Două componente trebuie dezvoltate: programele de înzestrare și problematica refacerii rezervei armatei României pe baze voluntare”, a declarat generalul Virgil Bălăceanu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Moderatorului trebuia să i se răspundă cu o întrebare: în scenariul în care locuinţa v-ar fi jefuită, care ar fi cel mai potrivit moment de pătrunde în ea?
  • Like 0
 • Clientul permanent al Digi cand e vorba de comentarii de natura militara. Mie personal nu imi inspira incredere: un dinozaur, fost membru de partid, emite opinii despre razboiul modern.
  Dragi redactori, cautati un militar tanar cu experientavinternationala, cu viziune moderna. Vremurile tovarasilor generali au trecut. Sper.
  • Like 0
  • @ bobe.razvan@gmail.com
   Ai făcut armata ?
   Poate repeți puțin limba română de aVa !
   • Like 0
  • @ Mihai Micutu
   Ati schimbat tigarile, presupun.
   • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult