Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Care ar fi cea mai vulnerabilă poartă de intrare a rușilor în România, în cazul unui război. Răspunsul unui general în rezervă al Armatei Române

Armata romana

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Generalul în rezervă Virgil Bălăceanu a fost întrebat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, în scenariul unui atac al Rusiei asupra României, care ar fi cea mai vulnerabilă poartă de intrare a rușilor în țara noastră.

„Întotdeauna rămâne deschiderea la Marea Neagră, Dobrogea”, a răspuns Virgil Bălăceanu.

Armata română stă bine la capitolul pregătire, a subliniat oficialul militar, însă are nevoie în continuare de înzestrare. În plus, este nevoie de refacerea rezervei Armatei României pe baze voluntare.

„Încă trebuie înzestrată, ca să poată face față. pregătită este. Este pregătită, pentru că deși s-au desfășurat operațiuni de tip expedițional, deși Afganistanul este cu totul altceva decât teritoriul patriei noastre, totuși experiența batalioanelor dislocate în Afganistan, în sistem rotațional, a creat coeziune de luptă și a creat situația unui antrenament nedorit - am avut și pierderi umane -, ceea ce nu îți poate crea poligonul. Ca atare există o soliditate a unităților din punct de vedere al coeziunii de luptă, contează enorm de mult, există un nivel bun de pregătire, pentru că în ultimii 3 -4 ani, existând și resurse, s-au intensificat exercițiile pe teritoriul național. Două componente trebuie dezvoltate: programele de înzestrare și problematica refacerii rezervei armatei României pe baze voluntare”, a declarat generalul Virgil Bălăceanu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Moderatorului trebuia să i se răspundă cu o întrebare: în scenariul în care locuinţa v-ar fi jefuită, care ar fi cel mai potrivit moment de pătrunde în ea?
    • Like 0
  • Clientul permanent al Digi cand e vorba de comentarii de natura militara. Mie personal nu imi inspira incredere: un dinozaur, fost membru de partid, emite opinii despre razboiul modern.
    Dragi redactori, cautati un militar tanar cu experientavinternationala, cu viziune moderna. Vremurile tovarasilor generali au trecut. Sper.
    • Like 0
    • @ bobe.razvan@gmail.com
      Ai făcut armata ?
      Poate repeți puțin limba română de aVa !
      • Like 0
    • @ Mihai Micutu
      Ati schimbat tigarile, presupun.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult