Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cazul „nepoata de la ICR”: Andreea „de 10” are un unchi cam analfabet

Marcel Ciolacu - masca - (Foto Inquam Photos / George Călin)

Foto Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, despre nepoata angajată fără concurs la ICR: „Cred că o zonă cum este ICR este tocmai potrivită stilului ei şi felului ei de a fi. Este o artistă".

Din care aflăm că nu e important să fii nepoata cuiva puternic ca să prinzi un loc bine plătit la stat, ci să îți găsești locul și să fii artist.

Acestea sunt calitățile de care ai nevoie să fii angajat azi oriunde: să îți găsești locul tău și să te însoțească muzele. Adică suntem toți luați de proști, suntem cu toții duși de nas și certați că nu recunoaștem valoarea adevărată, aceea de nota 10, puteți să verificați. Cel mai grav este că Marcel Ciolacu, incapabil să articuleze o frază corectă în limba română, crede că suntem toți de nivelul lui și că vom rămâne muți de uimire în fața șansei nesperate primite de nepoata lui la ICR, unde ca artistă ce se află va putea consilia cum se cuvine directorimea.

Impostură și ipocrizie e prea puțin să numim ce se întâmplă (și) la ICR. Să o spunem altfel: e putreziciunea fetidă a corupției, în care a douăzecea sau a cincizecea rudă angajată după toate abuzurile de până acum nici nu mai contează. ICR trăiește, ca orice altă instituție din România sufocată de corupție, nepotism și incompetență doar pentru că ici și colo rezistă eroic și tăcut niște profesioniști, a căror viață a devenit un coșmar. Ilegalități, sinecuri, snobism și multe multe contracte dubioase – așa arată astăzi cultura oficială din România, reprezentată neapărat folcloric și naționalist de o instituție care și-a pierdut de mult orice reper și orice valoare. În afară de valoarea banului public.

„O zonă cum este ICR”, vă dați seama cum sună asta? Atacul în zonă, ocuparea zonei, despre asta e vorba, așa se raportează cei puternici și influenți la instituțiile care trebuie luate sub control. O „zonă” care pentru mii, zeci de mii de tineri deștepți și talentați din țara asta va rămâne o zonă interzisă câtă vreme analfabeți ca unchiul Andreei se vor afla la conducerea țării.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nepoata a lui Ciolacu angajata ca pila de PNL? Cred ca cel care a scris e un mare naiv ori un mare ipocrit! Sa vada cum consilierul pe care l-a angajat directorului de la Uzina Cugir e cercetat de DNA pentru prejudicii aduse.........uzinei din Cugir! Asta pila! Angajez hotul care m-a jefuit sa-mi pazeasca casa!
    • Like 0
    • @ Constantin Aurel
      topala check icon
      La ICR sunt oamenii lui Tariceanu si este sub control parlamentar.
      Prostii astia de pnl-isti si-au dorit puterea cu orice pret,acuma au mainile legate si sunt la cheremul psd-ului.Dar nici nu fac nimic,doar se fac ca guverneaza si incaseaza lovituri. De schimbat ceva ,nu va fi,nici daca castiga PNL-ul puterea.Prea multe compromisuri au facut de-a lungul anilor,va fi o guvernare a compromisului si a impozitariilor,asa stiu ei sa conduca
      • Like 0
  • topala check icon
    Atata va lamentati de parca PNL-ul este mai bun.
    Va dau un exemplu : primarul PNL-ist de la Buzias are in functia de consilier de specialitate un fost puscarias,condamnat pt fals si uz de fals. Ca este reabilitat de justitia romana,adica i-au sters din cazier cei 3 ani de puscarie,este altceva,dar tot un puscarias este !
    Alt exemplu ,alt condamnat de justitia romana : ´´Orban îl păstrează pe Gică Popescu în Guvern, în funcția de consilier onorific´´
    Ce mai vreti de la PNLsau pardidele lui ponta,tariceanu,PMP-al lui basescu,ude.meristii ? Toate sunt cladite pe aceleasi principii.
    In urma cu 2 zile, 2 politisti ,un barbat de 45 de ani si o femei de 21 de ani au intrat cu autospeciala intr-un copac pe un drum drept si au murit. Soferul in varsta de 45 de ani mai avea 1 an pana la pensie,amandoi au fost gasiti lipiti de usa soferului.
    Daca orban sau johannis klaus nu sunt indignati ca in Romania sunt persoane care ies la pensie de tineri, si angajeaza in functii, la stat persoane cu ani de puscarie,ce sperante mai vreti de la clasa politica ?
    • Like 0
  • Daca nu se revolta nimeni ca lumea, e normal ca mafia persista increzatoare in obrazniciile ei carora blegii de romani nu sunt in stare sa le opuna rezistenta! Si ulciorul lor merge dom'le de n'spe ori la apa.
    • Like 0
  • Paul check icon
    Toata lumea stie ce le poate piele jigodiilor pesediste. Banuiesc ca din cand in cand mai trebuie sa ni se aduca aminte, dar totusi faptul ca un pesedist fura, talhareste si corupe nu mai e demult stire. O sa vedem la alegeri daca romanii ca societate au inteles ca pesedismul trebuie eliminat din societate.
    • Like 5
    • @ Paul
      Și trebuie cultivat liberalismul de cea mai joasă spetă ? Prejudecata formată, insinuată și exersată de naziști reprezintă noua democrație și noul stat de drept, în care orice competitor trebuie demonizat chiar și fără argumente ?
      • Like 0
  • În instituțiile statului angajarea se face aproape în toate cazurile pe pile. Majoritatea funcționarilor și înalților funcționari sunt absolvenții de Spiru, U Creștină DC, Titu Maiorescu, Ro-Am,... și SNSPA. Concursurile sunt evident aranjate. Cei care nu cred pot să încerce să se angajeze la stat.
    Mai e o chestie interesantă. Pentru doctorat primești 15% spor la salariu. Și sunt absolvenți de particulare care devin doctori la stat. Știu un absolvent de la U Ecologică devenit doctor la ASE București.

    Dar în privat cum e? Firma nu e cumva condusă de neamurile patronului? Dacă neamurile vor să te dea afară, te dau imediat.

    Întreb pentru un prieten. În televiziuni cum e?
    • Like 1
  • Ion N check icon
    Vreti sa spuneti ca dl Ciolacu nu este expert? Din 1996 si pana astazi a ocupat numai functii publice, adica de la 30 de ani, iar in tot acest rastimp a luat numai decizii pentru altii, el ramanand un simplu slujbas al natiunii (sic). Jurist de meserie (Univ. Ecologica), economist prin specializare (Univ. ecologica), administrator prin supraspecializare (SNSPA), expert in securitate si aparare (Colegiul de Aparare, ca tot omul), iar acum mare hatman la butoanele legislatiei romanesti, unii chiar il impauneaza cu titlul ”al treilea om in stat”.
    Iar noi, toti de pe margine ne uitam la o decizie a lui, sau o vorba buna pusa unde trebuie pentru o artista norocoasa, unsa intr-o functie la ICR; maine poimaine va fi expediata ca sef pe la un Centru al ICR prin Uganda; a, nu avem nene acolo nicio reprezentare a culturii noastre, alea care mai sunt sunt aici, in preajma noastra, prin State si Europa, platite cu bani frumosi, cu demnitati s a m d.
    Mare noroc pe artista asta, nepoata lui unchiu.
    Stati sa vedem unde va fi propulsat fiul, este inca in formare si mai trebuie sa se coaca. Daca mai prinde un mandat la toamna, mostenitorul are si el sansa lui.
    In urbea sa de bastina este cunoscut ca omul care ”ne aduce bani de la Bucuresti”, pentru diverse proiecte de interes local.
    Culmea este ca ocupa acest post pe care a stat inainte unul Zgonea, cu dosare pentru ca a luat mita o casa si alte carnatarii ca sa o promoveze pe fatuca unui fost carciumar in functii importante, iar acum se bucura de demnitatile fotoliilor de piele si soferi la scara, in Camera Deputatilor, tot langa unchiul artistei pricepute. Da ati ghicit, Ionela Dobrica.
    Astea asa, la prima vedere.
    • Like 2
  • profun check icon
    Moamăă! Ce-a zis!? Zonă, vă dați seama cum sună asta alături de ... cultură!?
    No', doară de analfabetism c-așesta numa' la Cluju' lu' Mihali mai fu' auzitu'. Ni' de vezi!
    https://www.clujlife.com/2020/03/18/invitatie-la-colaborare-intre-reprezentantii-mediului-privat-din-zona-culturala-si-autoritatile-statului-in-contextul-special-generat-de-evolutia-pandemiei-generate-de-covid-19/
    • Like 1
  • "Cel mai grav este că Marcel Ciolacu, incapabil să articuleze o frază corectă în limba română, crede că suntem toți de nivelul lui" - nu stiu daca e prost sau e vorba pur si simplu de tupeu si o nesimtire iesite din comun. Tipic PSD de altfel. Sunt suficienti cei care chiar il cred iar restul oricum nu fac nimic sa-i opreasca manariile, asa ca merge inainte cu tupeu si se p*** pe noi restul. Pentru ca poate.
    • Like 7
  • .....grave, absurde, greu digerabile deciziile/ persoanele/ actele... făcute cu doar un scop. Malversații!
    • Like 3
  • Asta se intampla de mai bine de 30 de ani in "zona" publica din Romania. De regula fiecare partid ce nu detine controlul "zonei" ii identifica pe ai lui din interior ca fiind specialistii verticali si oprimati, iar pe ai alorlalti ca fiind coruptii putrezi ce sugruma institutia. Toti au fost la inceput ai cuiva, ai unchiului, matusii, partidului. Daca dupa ce au intrat in "zona" si-au facut treaba, norocul nostru, al cetatenilor. Daca nu, ia vezi de vorbeste cu unchiul!
    • Like 2
    • @ Cristian Dogar
      Cristian Dogar, cu durere, va dau dreptate. Posibile exceptii, oameni care au fost acceptati sa sustina un falit intelectual.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult