Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ce vină are Jandarmeria în dosarul tragediei de la Caracal. Poliția susține că Jandarmeria nu a vrut să trimită oameni pentru percheziții: Au spus că jandarmii sunt în alt dispozitiv

protest Alexandra - Foto Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Foto Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Inspectorul șef adjunct al IPJ Olt, Nicolae Eugen Alexe, destituit ulterior de Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, încercând să aranjeze percheziția de vineri, de la 6 dimineața, a sunat și la Jandarmerie și a cerut 20 de jandarmi. Adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova i-a răspuns inițial că nu are cum, pentru că jandarmii sunt în alt dispozitiv. Informațiile apar în Raportul intern al comisiei de anchetă a Ministerului de Interne.

„De asemenea, polițistul a dispus șefului S.A.S. să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul Botan, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel Drejoi, a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la ora 05.30 la sediului Poliției Municipiului Caracal”, se arată în raport.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat la Digi24 că a fost o „neînțelegere” și că reprezentantul jandarmeriei Craiova l-a direcționat pe Eugen Alexe către cei de la Olt. Același purtător de cuvânt a declarat însă că nu există o anchetă în acest moment în Jandarmeria Română care să confirme acest lucru.

Citiți și:

Alexandra: „Veniți vă rog, veniți, mi-e frică…” Polițist (ton ironic, atitudine zeflemistă): „Păi de cine vă este frică?” Stenograma convorbirii dintre Alexandra - operatoarea - polițistul 112

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • La Recas, cand a murit un politist, au intrat fara mandat. Alta procedura?
  • Like 0
 • A fost o "neînțelegere" ... Deci în urma convorbirii telefonice intre inspectorul șef adjunct de la poliție și colonelul de la jandarmerie a rezultat o neînțelegere...pai ce pretenție sa mai aibă un cetățean care sună la 112, la poliție, să fie înțeles de cineva ??!
  • Like 0
 • Jandarmii sunt ciomagul Puterii, buni la bataie si la dat cu spray in ochi. Ce puteau face acolo? Un alt macel sau sa gazeze tot cartierul.
  • Like 0
 • Singura vina a jandarmeriei e ca poarta numele asta, nu mai e o institutie a statului pentru ca nici statul nu mai exista, adunatura asta de interlopi care a ocupat parlamentul, guvernul si restul institutiilor nu are nimic din ceea ce ar trebui sa fie.
  • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult