Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ce vină are Jandarmeria în dosarul tragediei de la Caracal. Poliția susține că Jandarmeria nu a vrut să trimită oameni pentru percheziții: Au spus că jandarmii sunt în alt dispozitiv

protest Alexandra - Foto Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Foto Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Inspectorul șef adjunct al IPJ Olt, Nicolae Eugen Alexe, destituit ulterior de Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, încercând să aranjeze percheziția de vineri, de la 6 dimineața, a sunat și la Jandarmerie și a cerut 20 de jandarmi. Adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova i-a răspuns inițial că nu are cum, pentru că jandarmii sunt în alt dispozitiv. Informațiile apar în Raportul intern al comisiei de anchetă a Ministerului de Interne.

„De asemenea, polițistul a dispus șefului S.A.S. să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul Botan, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel Drejoi, a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la ora 05.30 la sediului Poliției Municipiului Caracal”, se arată în raport.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat la Digi24 că a fost o „neînțelegere” și că reprezentantul jandarmeriei Craiova l-a direcționat pe Eugen Alexe către cei de la Olt. Același purtător de cuvânt a declarat însă că nu există o anchetă în acest moment în Jandarmeria Română care să confirme acest lucru.

Citiți și:

Alexandra: „Veniți vă rog, veniți, mi-e frică…” Polițist (ton ironic, atitudine zeflemistă): „Păi de cine vă este frică?” Stenograma convorbirii dintre Alexandra - operatoarea - polițistul 112

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • La Recas, cand a murit un politist, au intrat fara mandat. Alta procedura?
  • Like 0
 • A fost o "neînțelegere" ... Deci în urma convorbirii telefonice intre inspectorul șef adjunct de la poliție și colonelul de la jandarmerie a rezultat o neînțelegere...pai ce pretenție sa mai aibă un cetățean care sună la 112, la poliție, să fie înțeles de cineva ??!
  • Like 0
 • Jandarmii sunt ciomagul Puterii, buni la bataie si la dat cu spray in ochi. Ce puteau face acolo? Un alt macel sau sa gazeze tot cartierul.
  • Like 0
 • Singura vina a jandarmeriei e ca poarta numele asta, nu mai e o institutie a statului pentru ca nici statul nu mai exista, adunatura asta de interlopi care a ocupat parlamentul, guvernul si restul institutiilor nu are nimic din ceea ce ar trebui sa fie.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult