Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cele 8 forme ale corpului femeii | Designerii și brandurile ies din blocajul 90-60-90 și democratizează standardele de frumusețe

femeie - haine

Foto: Sigrid Olsson / PhotoAlto / Profimedia

Forma corpului este un aspect esențial al identității individuale și un factor semnificativ în lumea modei. Diversitatea formelor corpului este celebrată tot mai mult în societatea contemporană, subliniind importanța acceptării și aprecierii tuturor tipurilor de corpuri.

În lumea modei, se observă o schimbare semnificativă de la standardele tradiționale de frumusețe (90-60-90) către reprezentarea autentică a diversității. Designerii și brandurile încurajează acum modele cu diferite forme ale corpului pentru a promova imaginea corpului sănătos și a contracara stereotipurile nerealiste.

Educația despre diversitatea formelor corpului este esențială pentru a elimina presiunile sociale nerealiste și pentru a încuraja fiecare individ să își accepte și să își iubească propriul corp. Este o evoluție semnificativă către o societate mai incluzivă și empatică în privința frumuseții și sănătății.

Înțelegerea formei corpului poate avea mai multe beneficii, ghidarea alegerilor legate de sănătate, personalizarea programului de fitness și alegerea îmbrăcămintei care pune în valoare anumite trăsături și care să se potrivească mai bine nevoilor individuale.

Sunt Ioana, consultant de imagine, stil și culoare, și urmează o serie de 6 articole cu cele mai bune sfaturi pentru a vă iubi corpul, prin mici trucuri vestimentare, care vor produce mari diferențe.

Când știi forma corpului, poți alege haine care ți se potrivesc cel mai bine și îți pun în evidență trăsăturile pozitive. Acest lucru contribuie la încrederea în sine și la confortul personal în privința aspectului exterior.

Să începem cu începutul. Sunteți pregătite să aflați care este forma corpului? Luați un centimetru de croitorie, o foaie și un pix, și dezbrăcați-vă! Ați auzit bine, jos textila! Dacă citiți acest articol de la serviciu, în metrou sau pe stradă, va trebui să-l salvați pentru când ajungeți acasă si ne revedem în câteva ore.

Dacă sunteți deja în confortul de acasă, haideți să începem...

Cum aflăm care este forma corpului? Bineînțeles, prin măsurători. Umeri, bust, talie, șolduri.

1. Faceți măsurătorile cât mai sumar îmbrăcata și fără obiecte vestimentare modelatoare. Vă las aici un video pentru ghidaj.

2. Notați măsurătorile pe o hârtie;

3. Alegeți de mai jos forma în care vă încadrați (dacă nu sunteți sigure, lăsați-mi un mesaj la acest articol cu măsurătorile și vă voi răspunde în cel mai scurt timp).



Este important de menționat că nu există neapărat tipuri corporale în formă pură, există doar o trăsătură dominantă care dă forma corpului. Tipul corporal este determinat de mai mulți factori - tipul genetic, educația, obiceiurile alimentare, exercițiile fizice și atenția pe care o acordăm corpului și înfățișării noastre.

Așadar, dragii mei cititori, fiecare individ este unic, iar aceste informații ar trebui utilizate ca ghid, nu ca reguli stricte. Este întotdeauna recomandat să consulți specialiștii pentru sfaturi personalizate. Sunt Ioana Hurdubelea, consultant de imagine, stil și culoare și vă îndemn să petreceți cât mai mult timp în lumea modei autentice! Până data viitoare, rămâneți stilați și în ton cu moda, stați pe Republica.ro sau puteți să mă urmăriți pe Tik Tok pentru mai multe idei de stil aplicate! 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eram curios să văd cele 8 forme dar nu am văzut decât 7. Dreptunghi/H shape apare de două ori, la mișto.
    • Like 0
  • De fiecare data cand citesc astfel de articole sunt stupefiata de pr.0....a .femeilor. Ce diversitate in acest domeniu????? Nu zice nimeni sa ai talia de 60, desi eu pana la 40 ani am avut-o, insa la peste 75 cm esti multa, madam, iar apoi se aduna osanza si esti urata. Degeaba o dai cotita ca esti libera si mandra de formele tale, pt ca tot a balena esuata arati. In plus deja esti prietena cu doctorii, pt ca inevitabil apare hipertensiunea si te dor toate oasele, in cazul fericit, daca nu se mai adauga si alte boli. Degeaba esti mandra de pozitivismul tau daca te rostogolesti pe strada .... iar hainele stau ca pe Joiana, pe soldurile vanjoase si asumate....hranite din plin de mancarica gata cumparata din cantine si supermarket, sau de la fratii Mac, KF,... Nu zic sa cazi in extrema vegana, alte femei pierdute si frustate, care nu se mai bucura de nimic, doar tin teorii pt ca altceva nu mai au si oricum nu se uita nimeni la ele.....De ce nu pot femeile sa-si asume frumusetea, sanatatea si puterea de seductie???? De ce se lasa calcate in picioare ??? Au renuntat pana si la statutul de femeie de cand cu transgenderii, iar acum vor ajunge sa nu se mai deosebeasca de cirezile de pe campie !!!!!
    • Like 3
  • Deci, ca barbat, daca nu-ti place orice femeie NU esti un tip democrat !!
    Vai mama noastra !
    PD : autoarea a omis femeia ceapa !! A mentionat doar pacatosul mar !
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon