Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ceva „copleșitor” și „profund uman” s-a întâmplat la finalul campaniei pentru Magic Home. Vlad Voiculescu: „Vom avea încă 10 case, care ne-au fost puse la dispoziție de oameni în toată țara - Cluj, Craiova, București, Iași, Chișinău”

MagicHome

Anul trecut, Asociația MagiCAMP, fondată de Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu, a cerut sprijinul românilor pentru a construi, în apropierea Institutului Oncologic din București, un refugiu pentru părinții copiilor diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Vreme de 23 de zile, personalități ale vieții publice și oameni obișnuiți au fost invitați să petreacă în mod simbolic o oră pe scaunul suferinței de lângă un pat de spital - o instalație amplasată într-o galerie din centrul Capitalei, menită să le arate ceva din ce simte un părinte nevoit să își vegheze zile întregi copilul grav bolnav. La finalul celor 23 de zile, 120.000 de oameni au decis să susțină, prin donații SMS proiectul. La sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, casa în care părinții copiilor bolnavi de cancer să își poată trage un pic sufletul va fi gata, a anunțat Vlad Voiculescu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24

„Campania MagicHome își propunea să strângă 200 de mii de euro cu care să construim o casă, aici, lângă Institutul Oncologic. Am construit acea casă. Va fi gata cel mai probabil la sfârșit de decembrie sau început de ianuarie, pentru că a durat opt luni numai să primim autorizațiile”, a spus fostul ministru al Sănătății.

Însă generozitatea oamenilor a fost neașteptată și s-a manifestat nu doar prin SMS-uri. 

„Vom avea încă 10 case, respectiv apartamente, care ne-au fost puse la dispoziție de oameni în toată țara: în Cluj, Craiova, București, Iași, Chișinău. A sunat cineva din Craiova, de pildă, și a spus: Știți, noi lucrăm în Germania, avem o garsonieră care e în apropierea spitalului și am vrea să o punem la dispoziție. Ați vrea să o preluați și să cazați acolo părinți ai copiilor care vin de departe la spital? La fel și în alte orașe din țară”, a povestit Vlad Voiculescu.

„Cred că noi, românii, avem câteva lucruri. Avem capacitatea de a ne mobiliza în mod exemplar, în mod profund uman și lipsit de orice formă de egoism. Sunt oameni care își pun la dispoziție casa, condiția noastră este să fie cel puțin pentru trei ani, pentru a-i ajuta pe ceilalți, fără să vrea absolut nimic”, a văzut el.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, este difuzată sâmbăta și duminica, de la ora 13:30. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am deschis televizorul la "În fața ta". M-am ferit înainte, ca dracul de tămâie, să-l deschid la sfințirea - ce să fac, n-am alt termen la îndemână - măgăoaiei neamului (știu că era cuvânt de ordine pe unitatea neamului să ne simțim înălțați, dar...). La "În fața ta", ascultându-l pe domnul Vlad Voiculescu, am simțit de vreo două ori că aș putea atinge cu mâna cerul.
    • Like 0
  • Minunat !
    • Like 0
  • Chiar dacă nu vă dau lacrimile la o așa știre, totuși nu cred că nu sunteți mișcați de solidarietatea unora dintre noi la necazurile altora. De fapt din această cauză PSDragnea poate să-și permită să facă din viața noastră un infern, pentru că ne lipsește unitatea dintre noi, solidarietatea care e adevărat că la mulți a fost cumpărată cu unele măsuri „populare” aducând mita, șpaga la nivel de „recompensă” doar pentru nemernici.
    • Like 0
  • Sunteti cumva sponsorizati de Dedeman? Cei care folosesc lemn tăiat ilegal?
    • Like 0
    • @ Shushaneaua
      Dacă voi întreba cum poate fi identificat lemnul din tăieri ilegale cum mi-ați răspunde ?
      • Like 0
    • @ Dorel Romica Palenciucc
      Da.
      • Like 0
    • @ Shushaneaua
      Cum, prin prețul practicat, sau prin faptul că nu-i marcat corespunzător ?
      • Like 0
    • @ Dorel Romica Palenciucc
      Iar?
      • Like 0
    • @ Shushaneaua
      Iar ce ? Nu am băgat eu de seamă că mi-ai dat cea mai simplă explicație ? Eu încerc să fac o converasție la modul serios, nu miștouri. Într-adevăr mă interesează acest subiect.
      • Like 0
    • @ Dorel Romica Palenciucc
      Eu nu incerc sa fac conversatie. Iar intrebarea era pentru republica.ro. Totuși, daca te intereseaza si vrei sa te implici, poate nu numai in cestiunea lemnului, poftim:
      https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/hornbach-bricostore-dedeman-obi-renuntati-la-produsele-firmei-schweighofer
      • Like 0
  • Coplesitor! Da,sufletele romanilor au textura catifelei. Ma indigneaza pana la durere toata aceasta desconsiderare si umilinta la care ne supun guvernantii astia.Nici sa privim in jurul nostru, sau mai grav ,in interiorul propriu nu ne mai dau ragaz si liniste s-o facem.Ce pacat! Ce umilitor! Ce frustrant! Admiratie si respect pt cei care inca au ramas inca pe baricade,{dar ,oare avea acest popor frumos si bland nevoie de acest "razboi" cu.....culmea!-tot romani? } Cand te gandesti ca acesti guvernanti malefici sunt sub juramant fata de tara ,de popor. Pentru sperjur nu exista vreo lege?Vreo condamnare in afara de oprobiului public? Documenti-va si voi!Cu respect ma inclin cu apreciere in fate celor verticali si demni!
    • Like 3
  • Câte case stau, cu siguranță, neocupate...
    Bine că mai există oameni ca Dvs.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult