Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Charlie Ottley, producătorul seriei BBC „Wild Carpathia”, și-a cumpărat o fermă în județul Brașov: „Am 6.000 de metri pătrați de paradis”

Charlie Ottley, producătorul seriei BBC „Wild Carpathia”, și-a cumpărat o fermă într-un sat din județul Brașov.

„Sunt mândru proprietar al unei ferme în Carpați din satul glorios Șirnea, mulțumită în mare parte partenerei mele Oana și tatălui ei, Constantin Mihai. Plățile finale au fost efectuate și contractul semnat. Se încheie un capitol, începe un nou capitol. A fost nevoie de doar șase luni de birocrație și documente, dar am 6.000 de metri pătrați de paradis!”, a scris Charlie Ottley, pe Facebook. 

„O locație excelentă pentru un rave în stil Kimberley sau un festival Woodstock”, comentează cineva la postarea cu anunțul achiziției. „Mi-a trecut deja prin cap !”, a venit răspunsul lui Charlie Ottley.

Realizatorul documentarului „Wild Carpathia“ și promotor al județului Brașov a anunțat ulterior că se gândește să renoveze locuința, iar mai întâi trebuie să rezolve problema alimentării cu apă pentru a amenaja baia și bucătăria. El a postat noi imagini cu ferma cumpărată.

Sursa fotografiilor: Facebook Charlie Ottley

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E posibil să fi existat o „inginerie” ceva la mijloc, altfel, nici chiar în Romania neo comunistă, nu durează atât, o tranzacție imobiliară!
    • Like 0
  • Corina check icon
    Nu ar trebui să se pună o limită terenului cumpărat de străini? Nici măcar nu e din Uniunea Europeană.
    • Like 0
    • @ Corina
      Nu ar trebui, traim intr o lume libera, nu a incalcat legea, daca vrei si poti,, cumpara si tu undeva in alta tara, nu vei fi impiedicata.
      • Like 0
  • Teren in panta
    • Like 0
  • cox check icon
    Chiar rai! Visez cu ochii deschiși la așa ceva.
    Două săptămâni petrecute aici îți încarcă bateriile pentru 6 luni.
    • Like 0
    • @ cox
      Nume check icon
      Asa este. Este o zona superba.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult