Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Chipul lui David Popovici, pictat pe un bloc din București. „Iubesc România pentru că este o țară a creativității”

David Popovici pictura murala

Foto - Facebook David Popovici

O pictură murală uriașă, care îl înfățișează pe multiplul campion de înot David Popovici, a apărut pe un bloc  din sectorul 2 al Capitalei. „Scrie-ţi povestea prin sport” este mesajul care însoțește pictura realizată pe clădirea aflată pe  Şoseaua Ştefan cel Mare, la numărul 35,

„Iubesc România pentru că este o ţară a creativităţii, o ţară a oamenilor liberi care vor să o facă şi mai bună. România creşte prin excelenţă, prin sport, prin artă, inclusiv artă urbană”, a scris înotătorul pe pagina sa de Facebook, unde a distribuit imagini cu muralul.

Pictura a fost realizată de Sweet Damage Crew, în cadrul Outline Stretart Festival, proiectul fiind cofinanţat de Primaria Sectorului 2 Bucuresti, prin Centrul Cultural Mihai Eminescu.

„Sportul nu este doar despre mișcare și sănătate. Este despre muncă, disciplină și sacrificiu”, a scris pe Facebook primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, care a postat la rândul său imagini cu pictura murală.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult