Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Comisia Europeană finanțează primul tronson din Autostrada Moldovei cu un miliard de lei. Cum arată ocolitoarea Bacăului, la un stadiu de execuție a lucrărilor de 85%

centura Bacau - Pro Infrastructura - FB

Foto: Facebook/Pro Infrastructura

Comisia Europeană a aprobat finanțarea pentru varianta de ocolire a orașului Bacău, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Proiectul a fost transmis de către Ministerul Transporturilor împreună cu CNAIR, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, la data de 22 noiembrie 2019.

„La 22 noiembrie 2019, România a prezentat Comisiei o cerere pentru un proiect major care prevede o contribuţie din partea Fondului de coeziune pentru "Construcţia variantei de ocolire Bacău", selectat de către autoritatea de management pentru axa prioritară 1, "Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T si a metroului" din cadrul programului operaţional "Infrastructura Mare". România a furnizat Comisiei toate informaţiile necesare, inclusiv cele referitoare la aspectele de mediu. Obiectul proiectului varianta de ocolire Bacău este reprezentat de acordarea finanţării nerambursabile către CNAIR, în vederea realizării a 30,842 km de drum nou, din care 16,269 km de autostrada, 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier şi 7 intersecţii. La finalizarea implementării, varianta de ocolire Bacău va conduce la realizarea unor economii semnificative de timp, prin reducerea timpului de călătorie pentru automobile şi pentru autovehiculele grele", a scris Lucian Bode.

Valoarea totală a proiectului este de 968,781 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă, finanţată prin POIM 2014-2020, este 811,102 milioane de lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată - 689,437 milioane de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 121,665 milioane de lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului).

Foto: Facebook Pro Infrastructura

„Este încă o dovadă a faptului că Moldova nu e uitată”, a arătat Bode. 

Ministrul a precizat că anul trecut, vechea guvernare PSD a trimis Comisiei Europene documentaţii incomplete, fără planuri de management de mediu, pentru mai multe obiective de infrastructură. 

Foto: Facebook Pro Infrastructura

Asociația Pro Infrastructura, care monitorizează principalele proiecte din Transporturi, a anunțat în urmă cu două săptămâni că lucrările la Varianta de Ocolire Bacău, primul segment din Autostrada Moldovei (A7) se apropie de finalizare, deși termenul contractual este ianuarie 2022. 

„În prezent stadiul lucrărilor executate de asocierea Spedition UMB-Tehnostrade este de aproximativ 85%, existând deja strat de asfalt de uzură pe circa 7 km din cei 16 km ai secțiunii de autostradă. Finalizarea zonelor rămase în urmă precum podul metalic de la Ruși-Ciutea depinde de condițiile meteo din această toamnă. Ne exprimăm speranța ca cel târziu în primăvara anului viitor românii să se poată folosi de acest segment deosebit de important de autostradă, iar Municipiul Bacău să fie eliberat definitiv de aglomerația și poluarea produsă de traficul rutier de tranzit”, arată Asociația Pro Infrastructură. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan check icon
    Comisia europeana a acordat fondurii la initiativa si solicitarea Domnului Presedinte Johanis .
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult